spot_img
22.3 C
Rafina
Τετάρτη, 3 Ιουνίου, 2026
spot_img

Ραφήνα: Κάθε χρόνο και καλύτερο το Αντάμωμα Μικρασιατικών Γεύσεων στο σπίτι της Τριγλίας – φωτο βίντεο RPN.GR

 

 

 

Με επιτυχία στέφθηκε το 2ο Αντάμωμα Μικρασιατικών Γεύσεων στη Ραφήνα

Μια βραδιά γεμάτη γεύσεις, μουσική, χορό και συγκίνηση απόλαυσαν εκατοντάδες Ραφηνιώτες το Σάββατο 19 Ιουλίου, στο 2ο Αντάμωμα Μικρασιατικών Γεύσεων, που πραγματοποιήθηκε με απόλυτη επιτυχία στον υπαίθριο χώρο του Λαογραφικού Μουσείου Ραφήνας – το «Σπίτι της Τρίγλιας».

Η οδός Ελευθερίου Βενιζέλου μεταμορφώθηκε: έκλεισε για τα αυτοκίνητα και γέμισε τραπέζια, καρέκλες και – πάνω απ’ όλα – χαμογελαστά πρόσωπα. Σε μια ατμόσφαιρα γιορτινή και φιλόξενη, ντόπιοι και επισκέπτες έζησαν μια μοναδική εμπειρία γαστρονομικής και πολιτιστικής μνήμης.

Μυρωδιές και γεύσεις από τις χαμένες πατρίδες

Οι μυρωδιές της Μικρασιατικής κουζίνας πλημμύρισαν τη Ραφήνα:
σουτζουκάκια, ιμάμ μπαϊλντί, κεφτεδάκια, πιλάφια, και δεκάδες άλλα παραδοσιακά εδέσματα παρασκευασμένα με φροντίδα από τις ταλαντούχες μαγείρισσες της περιοχής, που προσέφεραν απλόχερα τους καρπούς της μνήμης και της αγάπης τους.

Το φαγητό, όμως, ήταν μόνο η αρχή. Η βραδιά ήταν γεμάτη ζωντάνια, μουσική και παραδοσιακούς χορούς, με μικρούς και μεγάλους χορευτές να γίνονται ένα με το κοινό, στήνοντας έναν μεγάλο, χαρούμενο κύκλο, όπως γινόταν στα παλιά τα χρόνια.

Καθοριστικό ρόλο στην επιτυχία της εκδήλωσης έπαιξαν ο Πρόεδρος του Συλλόγου Τριγλιανών Ραφήνας, Γιώργος Κικής, και τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου, που εργάστηκαν ακούραστα, μαζί με δεκάδες εθελοντές, για να στηθεί αυτή η τόσο ζεστή και ποιοτική γιορτή.

Το 2ο Αντάμωμα Μικρασιατικών Γεύσεων δεν ήταν απλώς μια εκδήλωση. Ήταν ένας ύμνος στη συλλογική μνήμη, στον πολιτισμό της Μικράς Ασίας, στη γαστρονομία και στη συντροφικότητα. Ένα ταξίδι στις ρίζες, μέσα από τα αρώματα και τους ήχους που μας ενώνουν.

Ανανεώνουμε το ραντεβού για του χρόνου!

Με την ευχή το αντάμωμα να γίνει θεσμός, το επόμενο καλοκαίρι υπόσχεται ακόμα περισσότερες συγκινήσεις, χαμόγελα και ιστορίες από τα βάθη του χρόνου. Μέχρι τότε, η γεύση και η ζεστασιά της βραδιάς θα παραμένουν χαραγμένες στη μνήμη όσων είχαν την τύχη να συμμετάσχουν. Ακολουθούν φωτογραφίες και βίντεο του RPN.GR που ήταν εκεί!

Δείτε πολλές φωτογραφίες πατώντας εδώ

Αυτή την εβδομάδα

Νέα Μάκρη: Οι χώροι στάθμευσης που εξυπηρετούν το κέντρο και την παραλία – Δείτε χάρτη

Λύσεις για τους οδηγούς που επισκέπτονται το κέντρο και...

Δήμος Μαραθώνος: Μουσική εκδήλωση με τίτλο «Ωδή στη Χαρά»

Το Τμήμα Διαχείρισης Παιδικών και Βρεφονηπιακών σταθμών, ΚΑΠΗ και...

Καλαμάτα: Σήμερα το τελευταίο «αντίο» στην 39χρονη που δολοφονήθηκε με 45 μαχαιριές – Συγκλονίζει η αδελφή της

Σε κλίμα βαθιάς θλίψης και οργής πραγματοποιείται σήμερα στην...

Αστυνομικός έσωσε δύο αδερφάκια από φλεγόμενο σπίτι- η καλή είδηση της ημέρας

Μια συγκινητική πράξη αυτοθυσίας εκτυλίχθηκε στα Γιαννιτσά, όπου αστυνομικός...

ΝΕΑ

Δήμος Μαραθώνος: Μουσική εκδήλωση με τίτλο «Ωδή στη Χαρά»

Το Τμήμα Διαχείρισης Παιδικών και Βρεφονηπιακών σταθμών, ΚΑΠΗ και...

Αστυνομικός έσωσε δύο αδερφάκια από φλεγόμενο σπίτι- η καλή είδηση της ημέρας

Μια συγκινητική πράξη αυτοθυσίας εκτυλίχθηκε στα Γιαννιτσά, όπου αστυνομικός...

RPN.GR