Ραφήνα : Κινητοποίηση ενάντια στο τρόπο καθαρισμού “ισοπέδωσης των πάντων” του Μεγάλου Ρέματος Ραφήνας

706

Ένας καθαρισμός , ο οποίος με το τρόπο που πραγματοποιείται και σύμφωνα με αυτούς που παρακολουθούν το θέμα, κάθε χρόνο τέτοια εποχή καταστρέφει χλωρίδα-πανίδα και εξοντώνει ότι πετάει κολυμπάει και κινείται στο Μέγα Ρέμα , πρόκειται να πραγματοποιηθεί σήμερα.

Ομάδα κατοίκων στην οποία απο τους εκλεγμένους δημοτικούς συμβούλους συμμετείχε η Βαλερί Βασιλικού , διαμαρτυρήθηκαν και μας προσκαλούν όλους να προστατέψουμε το Μ. Ρέμα. Στη κινητοποίηση βρέθηκαν επίσης η Ε. Τερζοπούλου, ο Β. Πουλατζάς, ο Σ. Γανωτής, ο Δ. Καρασταμάτης και ο καθηγητής-Βιολόγος Α. Λαζαρής.

“Κανένας δεν είναι ενάντια στον καθαρισμό , αλλά όχι με το τρόπο που πραγματοποιείται. Όλοι θέλουμε τον καθαρισμό του Μεγάλου Ρέματος, αλλά όχι την ισοπέδωσή του. Ένας καλός καθαρισμός θα μπορούσε να πραγματοποιηθεί με ήπια μέσα , όπως ένα Bobcat που θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί όπου εντοπίζεται το πρόβλημα και όχι να μπαίνει μέσα μια ερπυστριοφόρος μπουλντόζα και να καταστρέφει ότι βρίσκει στο πέρασμά της ισοπεδώνοντας το” μας δήλωσε μέλος της κίνησης.