Ραφήνα : Κρίμα να χάνονται ανακυκλώσιμα υλικά και να χρησιμοποιούνται λάθος οι κάδοι ανακύκλωσης!

547

Έπειτα απο μήνυμα που λάβαμε και σεβόμενοι την επιθυμία του ευγενικού αναγνώστη μας που επιθυμεί να διατηρήσει την ανωνυμία του, διαπιστώσαμε τα παρακάτω σχετικά με την ανακύκλωση και τους κάδους που υπάρχουν στη πόλη.

Είναι δύο “περιστατικά” που θεωρούμε ότι είναι μεμονωμένα και με την επέμβαση της δημοτικής αρχής θα δοθεί λύση.

Έξω απο γνωστή βιοτεχνία στο Δήμο μας , που όπως βλέπετε και στην εικόνα, πολλά απο τα απορρίμματα της , είναι απο ανακυκλώσιμα υλικά και κυρίως χαρτί, δεν υπάρχει κάδος ανακύκλωσης και έτσι πολλά και ανακυκλώσιμα υλικά πετιούνται στους κοινούς κάδους απορριμμάτων.

Για το συγκεκριμένο πρόβλημα θεωρούμε ότι η λύση είναι απλή. Να τοποθετηθεί ένας ή δύο κάδοι ανακύκλωσης δίπλα απο τους κάδους απορριμάτων και καθώς το απορριμματοφόρο της ανακύκλωσης ανεβαίνει την οδό Μεγ. Αλεξάνδρου για να πάει στο Ν. Βουτζά , να τους αδειάζει.

Μια άλλη πάλι περίπτωση , που δεν θα μπούμε σε λεπτομέρειες για να μην φωτογραφίσουμε τους “παραβάτες” είναι μεγάλο “μαγαζί” επι της Λεωφ. Φλέμινγκ που έχει κάδους ανακύκλωσης , αλλά δυστυχώς χρησιμοποιούνται κακώς και έχουν μέσα και απορρίμματα μη ανακυκλώσιμα , με αποτέλεσμα να πηγαίνει το απορριμματοφόρο της ανακύκλωσης και να μην τους αδειάζει.

Για τα δυο παραπάνω “περιστατικά” υπάρχει λύση και μπορεί να δοθεί άμεσα και χωρίς κόστος απο τους αρμοδίους!