Ραφήνα-Μαραθώνας-Μαρκόπουλο:Ερώτηση της βουλευτή Ανατ.Αττικής Μ.Αμπατζίδη για την επαναφορά μαθητικής έκπτωσης στα λεωφορεία των ΚΤΕΛ

250

Η Μαρία Απατζίδη, βουλευτής Ανατολικής Αττικής του ΜεΡΑ25, κατέθεσε στις 21/10/2020  ερώτηση προς  τον Υπουργό Υποδομών και Μεταφορών για την  άμεση επαναφορά μαθητικής έκπτωσης  στα λεωφορεία των ΚΤΕΛ Αττικής .  

Η κα Απατζίδη  επικαλέστηκε πληροφορίες από  την Ένωση Γονέων και Κηδεμόνων Ανατολικής Αττικής, σύμφωνα με τις οποίες  έχει καταργηθεί εδώ και αρκετό καιρό, η μαθητική εκπτωτική κάρτα της τάξης του 50% για τα λεωφορεία των ΚΤΕΛ Αττικής, έκπτωση η οποία ίσχυε τα τελευταία χρόνια.  

 Η κα Απατζίδη  σημείωσε  ότι  οι μαθητές των απομακρυσμένων Δήμων, όπως Γραμματικού, Νέας Μάκρης, Μαραθώνα, Ωρωπού και Αγίων Αποστόλων, είναι υποχρεωμένοι να χρησιμοποιούν για τις καθημερινές τους μετακινήσεις, λεωφορεία ΚΤΕΛ, διότι σε αυτές τις περιοχές δεν υφίστανται λεωφορειακές γραμμές μπλε λεωφορείων του ΟΑΣΑ, στα οποία ισχύει η μαθητική έκπτωση 50%, ενώ στα ΚΤΕΛ όχι. 

Η βουλευτής τόνισε ότι τα  Μέσα Μαζικής Μεταφοράς είναι ένα σπουδαίο σε αξία αγαθό, που πρέπει να το απολαμβάνει το σύνολο της κοινωνίας και ιδιαίτερα οι μαθητές. Είναι άλλωστε πιο αναγκαία από ποτέ, η στήριξη των οικονομικά ασθενέστερων οικογενειών της περιοχής μας, στις συνθήκες παγιωμένης οικονομικής κρίσης, που βιώνουμε συνολικά ως χώρα τα τελευταία δέκα χρόνια . 

Αποτελεί, συνεπώς, αδήριτη αναγκαιότητα η συμβολή του Υπουργείου Μεταφορών προς την κατεύθυνση της νομοθετικής ρύθμισης, έτσι ώστε η μαθητική έκπτωση να ισχύει και να παγιωθεί και στα ΚΤΕΛ, όπως συμβαίνει με το εισιτήριο ειδικών κατηγοριών όπως ΑΜΕΑ, φοιτητές και πολύτεκνοι. 

 Η βουλευτής κατέληξε ρωτώντας τον Υπουργό αν θα προχωρήσει  σε νομοθετική ρύθμιση για την θέσπιση  της εκπτωτικής πολιτικής που ισχύει για τα λεωφορεία του ΟΑΣΑ και στα ΚΤΕΛ Αττικής, συμβάλλοντας έτσι στην αποκατάσταση της αδικίας και την επίλυση ενός πολύ σημαντικού κοινωνικού προβλήματος που αντιμετωπίζει μια μεγάλη μερίδα πολιτών της Ανατολικής Αττικής.

=======================================================

Ακολουθήστε μας στην σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε πρώτοι όλα τα νέα

=======================================================