spot_img
16.3 C
Rafina
Παρασκευή, 2 Οκτωβρίου, 2026
spot_img

Ραφήνα: Μαθητές του προγράμματος ERASMUS επισκέφθηκαν το «Σπίτι της Τρίγλιας»

 

 

Μαθητές του προγράμματος ERASMUS επισκέφθηκαν το «Σπίτι της Τρίγλιας» στη Ραφήνα

Μια σημαντική δράση με επίκεντρο την περιβαλλοντική ευαισθησία και την προστασία της φύσης πραγματοποιήθηκε στη Ραφήνα στο πλαίσιο προγράμματος ERASMUS, το οποίο οργανώθηκε από τον Οργανισμό Λιμένος Ραφήνας (ΟΛΡ), το 1ο Γυμνάσιο Ραφήνας και τον Σύλλογο Τριγλιανών Ραφήνας.

Στο πλαίσιο της δράσης, ο Σύλλογος Τριγλιανών Ραφήνας άνοιξε τις πόρτες του «Σπιτιού της Τρίγλιας» στη Ραφήνα, υποδεχόμενος 132 μαθητές και εκπαιδευτικούς από έξι ευρωπαϊκές χώρες: την Ιταλία, τη Ρουμανία, την Κροατία, την Ισπανία, τη Γαλλία και την Τουρκία. Τα μέλη του Συλλόγου καλωσόρισαν θερμά τους επισκέπτες, προσφέροντας παραδοσιακά κεράσματα και δημιουργώντας ένα φιλόξενο κλίμα γνωριμίας και ανταλλαγής πολιτιστικών εμπειριών.

Ακολούθησε ξενάγηση στον χώρο και παρουσίαση της ιστορίας και της δράσης του Συλλόγου, η οποία πραγματοποιήθηκε στην αγγλική γλώσσα από την καθηγήτρια κ. Άννα Σαμαρά. Οι μαθητές και οι εκπαιδευτικοί παρακολούθησαν με ιδιαίτερο ενδιαφέρον την παρουσίαση, γνωρίζοντας τόσο την ιστορία της Τρίγλιας όσο και την πολιτιστική κληρονομιά που διατηρούν οι Τριγλιανοί στη Ραφήνα.

Η επίσκεψη αποτέλεσε μια ουσιαστική εμπειρία για όλους τους συμμετέχοντες, συνδυάζοντας την περιβαλλοντική εκπαίδευση με την πολιτιστική ανταλλαγή και τη γνωριμία με την τοπική ιστορία και παράδοση.

Αυτή την εβδομάδα

Ο Σύλλογος Τριγλιανών Ραφήνας παρουσιάζει «Το σπίτι της Τρίγλιας» σε ημερίδα για τα μουσεία της Ανατολικής Αττικής

Ο Σύλλογος Τριγλιανών Ραφήνας θα συμμετάσχει στην ημερίδα «Μουσεία...

Ραφήνα–Πικέρμι: Δωρεάν βιωματική συνάντηση coaching με την Ευγενία Κοκράνη

Το Τμήμα Πολιτισμού του Δήμου Ραφήνας–Πικερμίου διοργανώνει το δεύτερο...

Πικέρμι: Ερώτηση στη Βουλή για τις επαναλαμβανόμενες διακοπές νερού στη Διώνη

Ερώτηση στη Βουλή για τις επαναλαμβανόμενες διακοπές νερού στη...

Παραμένει το απαγορευτικό απόπλου σε Ραφήνα και Λαύριο

Σε ισχύ παραμένει το απαγορευτικό απόπλου στα λιμάνια της...

ΝΕΑ

Ραφήνα–Πικέρμι: Δωρεάν βιωματική συνάντηση coaching με την Ευγενία Κοκράνη

Το Τμήμα Πολιτισμού του Δήμου Ραφήνας–Πικερμίου διοργανώνει το δεύτερο...

Πικέρμι: Ερώτηση στη Βουλή για τις επαναλαμβανόμενες διακοπές νερού στη Διώνη

Ερώτηση στη Βουλή για τις επαναλαμβανόμενες διακοπές νερού στη...

Παραμένει το απαγορευτικό απόπλου σε Ραφήνα και Λαύριο

Σε ισχύ παραμένει το απαγορευτικό απόπλου στα λιμάνια της...

Revoil Νικολάου στο Πικέρμι: Καθαρό παρμπρίζ για κάθε διαδρομή

Όταν η βροχή ξεκινά, η καθαρή ορατότητα γίνεται προτεραιότητα....

Θύελλα Ραφήνας Β΄: Πρεμιέρα στην Παιανία και κάλεσμα στήριξης

Πρώτος αντίπαλος της ομάδας θα είναι ο Παμπαιανικός, σε...

RPN.GR