Ραφήνα : Μετ’ εμποδίων η οδός “Αμώμων”!

331

Τώρα που πέρασαν και οι εκλογές , ας γυρίσουμε και πάλι στα προβλήματα της καθημερινότητας. Προβλήματα που οι λύσεις τους είναι απλές, αρκεί κάποιος να ασχοληθεί με αυτά.

Κοιμητήριο Ραφήνας

Είναι γνωστό ότι στο Ιερό Παρεκκλήσιο της Κοιμήσεως της Θεοτόκου (Παναγίτσα) απέναντι απο το Κοιμητήριο της Ραφήνας, τελούνται εξόδιοι ακολουθίες (κηδείες)

Στη συνέχεια ακολουθούν συγγενείς και φίλοι μια διαδρομή απο την εκκλησία προς το κοιμητήριο.

Κατά μήκος αυτής της διαδρομής υπάρχουν προβλήματα που έχουν απλές λύσεις.

Κατεβαίνοντας απο τα σκαλιά της εκκλησίας προκειμένου να πάνε στο κοιμητήριο συγγενείς και φίλοι και διασχίζοντας την οδό Χρυσ. Σμύρνης δεν υπάρχει σε εκείνο το σημείο διάβαση πεζών. Διάβαση πεζών υπάρχει λίγα μέτρα πιο πάνω (και αυτή μισοσβησμένη που διευκολύνει τη διάβαση των μαθητών του Γυμνασίου Λυκείου) αλλά δεν είναι και το καλύτερο να κάνουν βόλτες με το φέρετρο στους ώμους, οπότε θα πρέπει να “μελετηθεί” και να γίνει μια διάβαση σε εκείνο το σημείο.

Στη συνέχεια η πομπή , προχωράει παράπλευρα και κατά μήκος του μαντρότοιχοι του κοιμητηρίου πάνω στο χώμα , το οποίο τώρα είναι βατό που είναι ξερό, αλλά το χειμώνα με τις βροχές και τη πρασινάδα είναι ολισθηρό και έχουν γλιστρήσει και πέσει άνθρωποι, ευτυχώς όχι αυτοί που φέρουν στους ώμους τους το φέρετρο.

Καλό θα είναι αυτή η διαδρομή μήκους μόλις 38 μέτρων να πλακοστρωθεί για να μην γλιστρούν οι διερχόμενοι

Στο τέλος αυτής της διαδρομής υπάρχει κράσπεδο αλλά και κάτι ζαρντινιέρες που σε συνάρτηση με παρκαρισμένα αυτοκίνητο που συνήθως υπάρχουν στο χώρο προ του κοιμητηρίου δημιουργούν προβλήματα στην ελεύθερη διέλευση.

Τα παραπάνω είναι προβλήματα που θα πρέπει να διορθωθούν και να μην είναι μετ’ εμποδίων η διέλευση απο την οδό “Αμώμων”

Κυριάκος Μαϊόπουλος