spot_img
34 C
Rafina
Πέμπτη, 16 Ιουλίου, 2026
spot_img

Ραφήνα: Μνημόσυνο 104 ψυχών στο Κόκκινο Λιμανάκι ιερουργούντος του Μητροπολίτη κ.κ Νικολάου- rpn

 

 

 

Καθεδρικός Ιερός Ναός Παναγίας Παντοβασίλισσας Ραφήνας: Αρχιερατικό Μνημόσυνο για τα Θύματα της Φονικής Πυρκαγιάς της 23ης Ιουλίου 2018

Την Τετάρτη 23 Ιουλίου 2025, με αφορμή τη συμπλήρωση επτά ετών από τη φονική πυρκαγιά της 23ης Ιουλίου 2018, θα τελεστεί Αρχιερατικό Μνημόσυνο στο Κόκκινο Λιμανάκι Ραφήνας, υπέρ αναπαύσεως των ψυχών των θυμάτων της ανείπωτης αυτής τραγωδίας.

Η επιμνημόσυνη δέηση διοργανώνεται με ευθύνη του Καθεδρικού Ιερού Ναού Παναγίας Παντοβασίλισσας Ραφήνας, σε συνεργασία με τις τοπικές αρχές, τους συγγενείς των θυμάτων και εκπροσώπους της κοινωνίας των πολιτών.

Το μνημόσυνο θα τελεστεί προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Μεσογαίας και Λαυρεωτικής κ.κ. Νικολάου, παρουσία κληρικών, πολιτικών και στρατιωτικών εκπροσώπων, καθώς και πλήθους πιστών που επιθυμούν να τιμήσουν τη μνήμη των 104 ανθρώπων που χάθηκαν τόσο άδικα εκείνη τη μαύρη ημέρα του Ιουλίου.

Η φονική πυρκαγιά του 2018 στη Ραφήνα, στο Μάτι και στην ευρύτερη περιοχή της Ανατολικής Αττικής παραμένει χαραγμένη στη συλλογική μνήμη ως μια από τις μεγαλύτερες εθνικές τραγωδίες. Τα θύματα, οι οικογένειες που πενθούν, αλλά και οι επιζώντες που συνεχίζουν να παλεύουν με τις συνέπειες εκείνης της ημέρας, αποτελούν μια ζωντανή υπενθύμιση της ανάγκης για πρόληψη, σεβασμό στο περιβάλλον και διαρκή ετοιμότητα.

Ο Καθεδρικός Ναός της Παναγίας Παντοβασίλισσας Ραφήνας καλεί όλους τους πολίτες να παραστούν στο μνημόσυνο, ενώνοντας τις προσευχές τους για την αιώνια ανάπαυση των ψυχών των αδικοχαμένων θυμάτων και εκφράζοντας για ακόμη μια φορά την αλληλεγγύη τους προς τους συγγενείς και τους πληγέντες.

 

Αυτή την εβδομάδα

Πικέρμι: Διακοπή υδροδότησης στη Διώνη την Παρασκευή 17 Ιουλίου λόγω επέκτασης του δικτύου

Το Τμήμα Δικτύων Κοινής Ωφελείας και Οδοποιίας του Δήμου...

LIKE YOU Ραφήνας: Σταθερή συνεργασία με τα καταστήματα εστίασης «Ο Πρόεδρος»

Η εμπιστοσύνη των πελατών είναι η πιο σημαντική επιβεβαίωση...

Συνταξιούχοι αντιδήμαρχοι: Τι ξεκαθαρίζει η νέα εγκύκλιος του ΥΠΕΣ

Η καταστατική θέση των αιρετών και ειδικότερα των συνταξιούχων...

ΟΠΕΚΕΠΕ: Ποινικές διώξεις σε τέσσερις βουλευτές της ΝΔ – Ποιες υποθέσεις μπήκαν στο αρχείο

Νέα δεδομένα δημιουργούνται στην έρευνα για την υπόθεση του...

ΝΕΑ

LIKE YOU Ραφήνας: Σταθερή συνεργασία με τα καταστήματα εστίασης «Ο Πρόεδρος»

Η εμπιστοσύνη των πελατών είναι η πιο σημαντική επιβεβαίωση...

Συνταξιούχοι αντιδήμαρχοι: Τι ξεκαθαρίζει η νέα εγκύκλιος του ΥΠΕΣ

Η καταστατική θέση των αιρετών και ειδικότερα των συνταξιούχων...

Απόψε Πέμπτη τα λαλούμια έρχονται στη Νέα Μάκρη

Απόψε Πέμπτη 16 Ιουλίου 2026 (9μμ), η πλατεία Νέας...

RPN.GR