spot_img
14.4 C
Rafina
Παρασκευή, 5 Δεκεμβρίου, 2025
spot_img

Ραφήνα: Νέα σελίδα για το ιστορικό «Μελτέμι» – Επιστροφή στα παλιά με νέο εκμισθωτή – rpn

 

 

 

Μια νέα εποχή ξεκινά για το αγαπημένο «Μελτέμι», το ιστορικό κατάστημα μέσα στην «Κατασκήνωση Μελτέμι». Μετά από δημόσιο πλειοδοτικό διαγωνισμό που ολοκληρώθηκε επίσημα στο Δημαρχείο Ραφήνας-Πικερμίου, το ακίνητο περνά και πάλι σε γνώριμα χέρια, σηματοδοτώντας μια δυναμική επιστροφή στις ρίζες του.

Η διαδικασία εκμίσθωσης πραγματοποιήθηκε σύμφωνα με τη νομοθεσία για τα δημοτικά ακίνητα. Το ακίνητο, συνολικής επιφάνειας 184,11 τ.μ., περιλαμβάνει κύριο κτίριο 75,34 τ.μ. και βοηθητικούς χώρους 108,77 τ.μ., και παραχωρήθηκε προς χρήση μέσω διαγωνισμού με προκαθορισμένο ελάχιστο μίσθωμα. Οι ενδιαφερόμενοι υπέβαλαν οικονομική προσφορά και φάκελο δικαιολογητικών, όπως προβλέπεται από τις διαδικασίες.

Η έκπληξη, όμως, δεν προήλθε από το αποτέλεσμα του διαγωνισμού, αλλά από την ταυτότητα του νέου εκμισθωτή: πρόκειται για άτομο που έχει ήδη συνδέσει το όνομά του με το «Μελτέμι» στο παρελθόν. Όπως αναφέρουν πληροφορίες του Polismedia.gr, πρόκειται για άνθρωπο με βαθιά γνώση του χώρου, ο οποίος ίσως ήταν και ο πρώτος που άνοιξε το κατάστημα, πριν από δεκαετίες.

Η επιστροφή του στον χώρο δεν έχει μόνο επιχειρηματικό χαρακτήρα, αλλά και συναισθηματικό. Με εμπειρία, οικειότητα με το περιβάλλον και ένα όραμα που συνδυάζει παράδοση και ανανέωση, ο νέος εκμισθωτής φιλοδοξεί να ξαναδώσει στο «Μελτέμι» τη ζωντάνια και την αίγλη που το χαρακτήριζαν στο παρελθόν.

Η τοπική κοινωνία υποδέχεται τη νέα αρχή με προσδοκία και συγκίνηση, καθώς το «Μελτέμι» υπήρξε σημείο αναφοράς για γενιές επισκεπτών και κατοίκων. Η επιστροφή του παλιού γνώριμου, με τη γνώση και την αγάπη του για τον χώρο, δημιουργεί τις προϋποθέσεις για μια ακόμα μακρόχρονη και επιτυχημένη πορεία.

Η ιστορία συνεχίζεται – αυτή τη φορά με γνώμονα τη μνήμη, τη σταθερότητα και την επιθυμία για αναβίωση ενός μααγαζιού που έχει αφήσει ανεξίτηλο αποτύπωμα στη Ραφήνα.

ΠΗΓΗ:polismedia.gr

Αυτή την εβδομάδα

Κλειστά σχολεία, βρεφονηπιακοί-παιδικοί σταθμοί και ΚΔΑΠ στον Δήμο Μαραθώνος σήμερα Παρασκευή 5/12 – rpn

Κλειστά σχολεία, βρεφονηπιακοί-παιδικοί σταθμοί και ΚΔΑΠ στον Δήμο Μαραθώνος...

Ανακαλύψτε την αυθεντική γεύση στα ψητά του Μπάρμπα Βάγγου στην πλατεία Ραφήνας!

Στην καρδιά της Πλατείας Πλαστήρα, εκεί όπου οι μυρωδιές...

Κακοκαιρία «Byron»: Προσοχή στους κεραυνούς – LIVE η χαρτογράφηση της δραστηριότητας – rpn

  Μπείτε εδώ για να δείτε LIVE πού εκδηλώνονται ηλεκτρονικές εκκενώσεις   Η «Byron» δεν...

ΝΕΑ

Κακοκαιρία «Byron»: Προσοχή στους κεραυνούς – LIVE η χαρτογράφηση της δραστηριότητας – rpn

  Μπείτε εδώ για να δείτε LIVE πού εκδηλώνονται ηλεκτρονικές εκκενώσεις   Η «Byron» δεν...

Η γιορτινή POLIS έρχεται και δεν θα είναι τόσο αθώα όσο νομίζουν

Η εφημερίδα POLIS ετοιμάζεται να κυκλοφορήσει με το φύλλο 118,...

Χρήματα; Ποιο πορτοφόλι; Η Gen Z ζει μόνο με το κινητό

Η γενιά που μεγάλωσε με το smartphone στο χέρι...

RPN.GR