spot_img
22.5 C
Rafina
Πέμπτη, 14 Μαΐου, 2026
spot_img

Ραφήνα: Παρέμβαση του Εμπορικού Συλλόγου για την ανάπλαση του κέντρου/Ενημέρωση προς την εμπορική κοινότητα – rpn

 

 

 

Ραφήνα: Ενημέρωση προς την εμπορική κοινότητα – Παρέμβαση του Εμπορικού Συλλόγου για την ανάπλαση του κέντρου

Ο Εμπορικός Σύλλογος Ραφήνας – Πικερμίου προχώρησε σε επίσημη παρέμβαση προς τον Δήμο Ραφήνας-Πικερμίου με στόχο την ομαλή εξέλιξη και ολοκλήρωση των έργων ανάπλασης στο κέντρο της Ραφήνας, και συγκεκριμένα στην οδό Βασιλέως Γεωργίου.

Με επιστολή που κατατέθηκε και πρωτοκολλήθηκε, ο Σύλλογος κατέθεσε ρητές απαιτήσεις, εκπροσωπώντας την αγωνία και τα συμφέροντα της εμπορικής κοινότητας και των επαγγελματιών της πόλης, οι οποίοι ήδη δοκιμάζονται από τις επιπτώσεις των συνεχιζόμενων εργασιών.

Τα βασικά αιτήματα του Εμπορικού Συλλόγου:

  • Ολοκλήρωση των εργασιών έως τις 15 Ιουνίου 2025, ώστε να μην παραταθεί η ταλαιπωρία των επαγγελματιών και των κατοίκων κατά την τουριστική περίοδο.
  • Πλήρης διακοπή των εργασιών από 15 Ιουνίου έως 15 Σεπτεμβρίου 2025, προκειμένου η αγορά να λειτουργήσει απρόσκοπτα τους κρίσιμους θερινούς μήνες.
  • Απόλυτη ησυχία και καθαριότητα την περίοδο των Χριστουγέννων, ώστε να υποστηριχθεί η εορταστική κίνηση και το αγοραστικό ενδιαφέρον.
  • Παροχή πλήρους και αναλυτικού χρονοδιαγράμματος εργασιών από την ανάδοχο εταιρεία INTRAKAT.
  • Διαφάνεια ως προς τη μελέτη, με δημοσιοποίηση της μακέτας και των τεχνικών χαρακτηριστικών του έργου προς ενημέρωση των πολιτών.

Σχεδιασμένες παρεμβάσεις:

Η εμπορική κοινότητα έχει ήδη αποφασίσει την:

  • Πλήρη ανακατασκευή των πεζοδρομίων
  • Τοποθέτηση κυβόλιθων για την αισθητική και λειτουργική αναβάθμιση του δημόσιου χώρου

Ο Σύλλογος ζητά συνεχή εποπτεία από τον Δήμο, αλλά και έμπρακτη στήριξη σε κάθε εμπόδιο που ενδέχεται να παρουσιαστεί κατά την υλοποίηση του έργου.

Μήνυμα προς το κοινό και τις αρχές:

Ο Εμπορικός Σύλλογος υπογραμμίζει ότι η ανάπλαση είναι ευκαιρία προόδου, αλλά απαιτεί συντονισμό, σεβασμό στην τοπική οικονομία και διάλογο με τους εμπλεκόμενους. Καλεί όλους τους φορείς και τους πολίτες να παραμείνουν σε επαγρύπνηση και να στηρίξουν ενεργά τις τοπικές επιχειρήσεις.

 

Αυτή την εβδομάδα

Δωρεά αγιογραφίας από τον πρώην Δήμαρχο Γιώργο Χριστόπουλο στον Δήμο Ραφήνας – Πικερμίου

Μια ξεχωριστή κίνηση πραγματοποιήθηκε σήμερα λίγο πριν ξεκινήσει η...

Ραφήνα: ”Δήμος Δελφινάριο για γέλια και για κλάματα…”

Και λίγα λέει ο π.αντιδήμαρχος Χρήστος Τσεμπέρης ο οποίος...

Λιμάνι Ραφήνας: Δρομολόγια πλοίων από 14 έως και 20 Μαϊου

Για να είστε ενημερωμένοι σχετικά με τις αλλαγές στα...

ΝΕΑ

Δωρεά αγιογραφίας από τον πρώην Δήμαρχο Γιώργο Χριστόπουλο στον Δήμο Ραφήνας – Πικερμίου

Μια ξεχωριστή κίνηση πραγματοποιήθηκε σήμερα λίγο πριν ξεκινήσει η...

Ραφήνα: ”Δήμος Δελφινάριο για γέλια και για κλάματα…”

Και λίγα λέει ο π.αντιδήμαρχος Χρήστος Τσεμπέρης ο οποίος...

Λιμάνι Ραφήνας: Δρομολόγια πλοίων από 14 έως και 20 Μαϊου

Για να είστε ενημερωμένοι σχετικά με τις αλλαγές στα...

Παρακολουθήστε ζωντανά σήμερα Τετάρτη το Δημοτικό Συμβούλιο Ραφήνας Πικερμίου

Παρακολουθήστε ζωντανά σήμερα Τετάρτη το Δημοτικό Συμβούλιο Ραφήνας Πικερμίου...

RPN.GR