spot_img
8.3 C
Rafina
Σάββατο, 28 Φεβρουαρίου, 2026
spot_img

Ραφήνα – Πικέρμι: Οριστικά στον Δήμο τα 156 στρέμματα στο Ντράφι (απόφαση εφετείου)– Προσφυγή του συνεταιρισμού στον Άρειο Πάγο

 

 

 

Οριστική δικαίωση για τον Δήμο Ραφήνας – Πικερμίου έφερε η πρόσφατη απόφαση του Τριμελούς Εφετείου Αθηνών, το οποίο απέρριψε την έφεση του οικοδομικού συνεταιρισμού «Ο ΠΑΝ» και αναγνώρισε ότι τα 156 στρέμματα στην περιοχή Ντραφίου ανήκουν στον Δήμο.

Με την απόφαση αυτή επιβεβαιώνεται η πλήρης και αποκλειστική κυριότητα του Δήμου επί των εκτάσεων, οι οποίες προορίζονται για κοινόχρηστους και κοινωφελείς σκοπούς.

Το θέμα έγινε γνωστό στη χτεσινή συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Ραφήνας – Πικερμίου, όταν ο τέως δήμαρχος Ευάγγελος Μπουρνούς ανέφερε πως πληροφορήθηκε την τελεσίδικη απόφαση μέσω τοπικής εφημερίδας. Όπως είπε, πρόκειται για μια υπόθεση με τεράστια σημασία, επισημαίνοντας ότι μόνο οι κοινωφελείς χώροι της συγκεκριμένης έκτασης έχουν αντικειμενική αξία που φτάνει τα 26 εκατομμύρια ευρώ. Παράλληλα, έθεσε το ερώτημα αν ο Δήμος έχει προχωρήσει στην καταχώριση των τριών ΚΑΕΚ (Κωδικοί Αριθμοί Εθνικού Κτηματολογίου) υπέρ του.

Η Δήμαρχος Δήμητρα Τσεβά επιβεβαίωσε πως ο νομικός σύμβουλος του Δήμου ενημέρωσε για την οριστική νίκη επί της έφεσης, διευκρινίζοντας ότι αναμένεται η καθαρογραφή της απόφασης, ώστε να ξεκινήσει η διαδικασία εγγραφής στο Κτηματολόγιο.

Όπως τόνισε, πρόκειται για μια «μεγάλη προίκα» για τον Δήμο, καθώς πλέον ανοίγει ο δρόμος για την εκτέλεση έργων υποδομής και ανάπτυξης στην περιοχή του Ντραφίου.

Παράλληλα, έγινε γνωστό πως ο οικοδομικός συνεταιρισμός «Ο ΠΑΝ» προτίθεται να προσφύγει στον Άρειο Πάγο, επιδιώκοντας την ανατροπή της εφετειακής απόφασης.

Η υπόθεση, που κρατά χρόνια, φαίνεται να φτάνει σε ένα κρίσιμο σημείο, καθώς το τελικό αποτέλεσμα θα καθορίσει τον σχεδιασμό και την αξιοποίηση μιας από τις σημαντικότερες εκτάσεις του Δήμου Ραφήνας – Πικερμίου. Πατήστε εδώ για να δείτε την ΑΠΟΦΑΣΗ ΕΦΕΤΕΙΟΥ

Αυτή την εβδομάδα

Δράση καθαρισμού στην Παραλία Μαραθώνα με σύνθημα “Καθαρό Νερό – Καθαρή Ψυχή”

Δράση καθαρισμού, με συμβολισμό αλλά και ουσία, πραγματοποίησαν στην...

Αεροδρόμιο Σπάτων: Ποια ήταν η Μαρία Λαδά – Η ανακοίνωση του αερολιμένα για τον θανάσιμο τραυματισμό της

Τις συνθήκες κάτω από τις οποίες σημειώθηκε η τραγωδία...

Οι μαθητές του 1ου Γυμνασίου Ραφήνας τιμούν τα θύματα των Τεμπών

Σήμερα, Παρασκευή 27 Φεβρουαρίου, λίγες ώρες πριν από τη...

Το πρόγραμμα των ΚΑΠΗ Ραφήνας Πικερμίου για τον Μάρτιο – εβδομαδιαίες δράσεις

Το πρόγραμμα των ΚΑΠΗ Ραφήνας Πικερμίου για τον Μάρτιο

Ραφήνα – Πικέρμι: Υποβολή αιτήσεων για το πρόγραμμα ψηφιακής ενδυνάμωσης ηλικιωμένων

Ο Δήμος Ραφήνας-Πικερμίου, στο πλαίσιο της προσπάθειάς του για...

ΝΕΑ

Δράση καθαρισμού στην Παραλία Μαραθώνα με σύνθημα “Καθαρό Νερό – Καθαρή Ψυχή”

Δράση καθαρισμού, με συμβολισμό αλλά και ουσία, πραγματοποίησαν στην...

Οι μαθητές του 1ου Γυμνασίου Ραφήνας τιμούν τα θύματα των Τεμπών

Σήμερα, Παρασκευή 27 Φεβρουαρίου, λίγες ώρες πριν από τη...

Ραφήνα – Πικέρμι: Πρόγραμμα πολιτιστικών εκδηλώσεων Μαρτίου 2026

Ο Δήμος Ραφήνας-Πικερμίου παρουσιάζει για τον Μάρτιο 2026 ένα...

Θρίλερ με πτώμα σε βαλίτσα στη Χαλκιδική: Ανήκει σε γυναίκα – Το επικρατέστερο σενάριο

Ένα σκηνικό βγαλμένο από αστυνομικό μυθιστόρημα, αλλά δυστυχώς απολύτως...

RPN.GR