Ραφήνα : Πλήθος πιστών στη θαυματουργή Αγία Μαρίνα!

1407

Για ακόμη μια χρονιά και 75 χρόνια μετά το θαύμα της,

εκατοντάδες Ραφηνιώτες έσπευσαν στο γραφικό παρεκκλήσιο της Αγίας Μαρίνας , πάνω απο το Λιμάνι της Ραφήνας για να τιμήσουν, παραμονή της γιορτή της, την Αγία.

Σήμερα το απόγευμα , τελέσθηκε ο πανηγυρικός Εσπερινός ιερουργούντων και των τριών ιερέων του ιερού ναού της Παναγίας της Πανατοβασίλισσας των πατέρων Δημητρίου Μπακόπουλου, Αποστόλου Βούλγαρη και Αποστόλου Δάμκαλη.

Ενώ στο αναλόγιο ήταν οι ιεροψάλτες Απόστολος Χαρίτος και Διαμαντής Αργυρόπουλος.

Μετά τον πανηγυρικό Εσπερινό και την ιερά λιτανεία της εικόνας της Αγίας Μαρίνας , ακολούθησε αρτοκλασία με το πέρας της οποίας ο π. Δημήτριος Μπακόπουλος απεύθυνε ευχές στο χριστεπώνυμο πλήθος και ιδιαιτέρως στις εορτάζουσες και εορτάζοντας ,

ενω ευχαρίστησε δημοσίως την παρούσα στον πανηγυρικό Εσπερινό Διευθύνουσα Σύμβουλο του Οργανισμού Λιμένος Ραφήνας κα Αικατερίνη Αδαμοπούλου για τη συνδρομή της , προκειμένου να ευπρεπιστεί ο περιβάλλων το ιερό παρεκκλήσιο χώρος. Ο π. Δημήτριος ευχαρίστησε επίσης για τη συνδρομή του τον Δήμο Ραφήνας-Πικερμίου

(παρόντας την ώρα εκείνη ήταν ο Αντιδήμαρχος Α. Παλπατζής), την Εκκλησιαστική Επιτροπή και όλους όσοι συνέδραμαν προκειμένου να πραγματοποιηθεί ο εορτασμός.

Στον πανηγυρικό Εσπερινό προσήλθαν μέλη της Δημοτικής Αρχής (συμπολίτευσης και αντιπολίτευσης), πρόεδροι και αντιπροσωπείες απο Συλλόγους και όπως προαναφέραμε εκατοντάδες πιστοί.

Ποια ήταν η Αγία Μαρίνα

Η Αγία Μαρίνα καταγόταν από την Πισιδία και ήταν κόρη του Αιδεσίου, ο οποίος ήταν ιερέας των ειδώλων. Η Αγία Μαρίνα όταν ήταν 12 ετών έχασε τη μητέρα της και τη μεγάλωσε μια άλλη γυναίκα. Στη χριστιανική πίστη κατηχήθηκε από χριστιανούς συμπολίτες της.

Έτσι όταν έγινε 15 ετών ήταν πλέον έτοιμη να δεχτεί τον αγώνα του μαρτυρίου. Το γεγονός αυτό μαθεύτηκε αμέσως και έτσι ο ηγεμόνας της περιοχής διέταξε να τη συλλάβουν και να την φέρουν ενώπιόν του. Αμέσως θαμπώθηκε από την ομορφιά της. Τη ρώτησε ποια είναι και ποια είναι η πίστη της και αυτή του απάντησε ότι ονομάζεται Μαρίνα και είναι χριστιανή και ότι είναι γέννημα-θρέμμα της Πισιδίας.

Τότε ο ηγεμόνας προσπάθησε να την πείσει να αρνηθεί την πίστη της. Η Αγία Μαρίνα όμως δε δέχτηκε. Για τον λόγο αυτό ο τύραννος πρόσταξε και την υπέβαλαν σε βασανιστήρια φρικτά και, αφού της κατέσχισαν τις σάρκες, την έριξαν στη φυλακή.

Μέσα στη φυλακή μάλιστα συνέβη το εξής: Ο διάβολος μεταμορφωμένος σε άγριο δράκοντα προσπάθησε να κάνει την Αγία να φοβηθεί. Αυτή όμως προσευχήθηκε στον Θεό και αμέσως ο δράκοντας άλλαξε μορφή και έγινε ένας μαύρος σκύλος και τότε η Αγία άρπαξε ένα σφυρί και χτυπώντας τον στο κεφάλι και τη ράχη τον ταπείνωσε. Στη συνέχεια ο ηγεμόνας διέταξε και την έφεραν πάλι μπροστά του. Παρά τις πιέσεις του, η Αγία παρέμεινε ακλόνητη.

Έτσι υποβλήθηκε σε νέα βασανιστήρια, μέχρι που αποκεφαλίστηκε λαμβάνοντας τον στέφανο του μαρτυρίου…

Περισσότερες φωτογραφίες ΕΔΩ