Δεκτό από το Δημοτικό Συμβούλιο Ραφήνας Πικερμίου έγινε το αίτημα του Εξωραϊστικού Συλλόγου Ν. Βουτζά « Η ΠΡΟΟΔΟΣ», να μην υποστεί πλήγμα η αστική συγκοινωνία στο Νέο Βουτζά.
ΕΞΩΡΑΪΣΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΝΕΟΥ ΒΟΥΤΖΑ
«Η ΠΡΟΟΔΟΣ»
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
30 Ιανουαρίου 2026
✓ Συγκεκριμένα με 16 δημοτικούς συμβούλους, όλων των παρατάξεων, να ψηφίζουν υπέρ και ένας κατά, αποφασίστηκε ο Δήμος να ζητήσει από τον ΟΑΣΑ να διατηρήσει τα συνολικά καθημερινά δρομολόγια του 314Β στο Νέο Βουτζά στον αριθμό 34, όσα δηλαδή υφίστανται και σήμερα από κοινού με το 314. Διευκρινίζεται επίσης οτι δεν θα θιγεί η απόφαση για τη σύνδεση της Ραφήνας με την αστική συγκοινωνία.
✓ Στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου παρευρέθηκαν πολλοί κάτοικοι από το Νέο Βουτζά και το Νέο Πόντο.
✓ Ένταση προκάλεσε η αντίδραση της Δημάρχου Δ. Τσεβα, η οποία απαντούσε ειρωνικά και με ασάφειες στις αιτιάσεις του Συλλόγου και του κοινού λέγοντας πως «τους ευχαριστεί για την αναβάθμιση αλλά δεν διοικεί τον ΟΑΣΑ και δεν έχει υποβάλει κανένα αίτημα», αν και μετά ανέφερε οτι το έχει ζητήσει 4 φορές.
✓ Τέλος, δήλωσε αντίθετη με την απόφαση που ελήφθη, η οποία αποκαθιστά τα δρομολόγια στο Ν. Βουτζά στο σημερινό αριθμό, γιατί, όπως είπε «θα ακυρωθεί η απόφαση για τη συγκοινωνία στη Ραφήνα».
Το ΔΣ του Συλλόγου μας θα μεταφέρει την απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου στη Διοίκηση του ΟΑΣΑ, στον αναπλ. Υπουργό Μεταφορών κ. Κυρανάκη και στους βουλευτές της Αν. Αττικής..


























