Ραφήνα : Βρώμα και δυσωδία πίσω απο το Ιερό της Τριγλιανής Παναγιάς.

280

Παρά τις ομολογουμένως φιλότιμες προσπάθειες της Αντιδημάρχου Δήμητρας Τσεβά και του προσωπικού της υπηρεσίας καθαριότητας, η εικόνα που παρουσιάζει ο χώρος πίσω απο το Ιερό της Παναγίας της Παντοβασίλισσας είναι τραγική.

Λόγω :

  • της διαμόρφωσης του χώρου,
  • των θάμνων που παρέχουν “κάλυψη και απόκρυψη”
  • της παντελούς έλλειψης φωτισμού
  • και της γενικότερης εγκατάλειψης

ο χώρος πίσω απο το Ιερό της Τριγλιανής Παναγιάς, πάντα έχει ακαθαρσίες, όχι γιατί δεν τον καθαρίζει ο υπάλληλος της υπηρεσίας καθαριότητας, αλλά γιατί απο τη μια τον καθαρίζει και απο την άλλη πάνε οι ασυνείδητοι και αποπατούν.

Επίσης κάποια παλαιά μπάζα , απο εργασίες έχουν πεταχθεί στον ίδιο χώρο, ο οποίος σε ένα του σημείο έχει υποστεί και μια μικρή καθίζηση, ενώ η βλάστηση όπως προαναφέραμε διευκολύνει τους περαστικούς για άνομες πράξεις.

Σε τρεις μήνες πλησιάζει το πανηγύρι της Τριγλιανής Παναγιάς και πεδίο δόξης λαμπρό ανοίγει για τη δημοτική αρχή , καθώς με μια μελέτη , μια πλακόστρωση, 3-4 παγκάκια και 4 κολώνες φωτισμού στις γωνίες θα δημιουργήσει ένα υπαίθριο χώρο που θα δένει και με το κόσμημα των 2.500€ που πληρώνει ο Δήμος το μήνα για να φιλοξενεί το “Κέντρο Τέχνης και Πολιτισμού”

Κέντρο Τέχνης και Πολιτισμού