Ξεκινούν οι Εργασίες στην Οδό Βασιλέως Γεωργίου
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΔΗΜΟΥ ΡΑΦΗΝΑΣ ΠΙΚΕΡΜΙΟΥ
Η εικόνα εγκατάλειψης που χαρακτήριζε το κέντρο της Ραφήνας όλα αυτά τα χρόνια με έλλειψη ουσιαστικών παρεμβάσεων στις κεντρικές οδούς και την Πλατεία , σύντομα θα αποτελεί παρελθόν.
Η δημοτική αρχή, αντιλαμβανόμενη πλήρως τις ανάγκες της πόλης και τις ανησυχίες των πολιτών, έχει ήδη δρομολογήσει τις απαραίτητες ενέργειες για την αναβάθμιση της περιοχής.
Πιο συγκεκριμένα, την Τρίτη 18 Μαρτίου 2025, ξεκινούν οι εργασίες στρώσης κυβόλιθων στην οδό Βασιλέως Γεωργίου, ένα έργο που εντάσσεται στο πλαίσιο μιας συνολικότερης προσπάθειας ανάπλασης του κέντρου της Ραφήνας. Το έργο αυτό, που αποτελεί μέρος των εγκεκριμένων επενδύσεων αποκατάστασης από την καταστροφή του 2018, έρχεται να απαντήσει στην ανάγκη για καλύτερες υποδομές και αναβάθμιση της καθημερινότητας των κατοίκων και των επαγγελματιών της περιοχής.
Αξίζει να σημειωθεί ότι από τη διάθεση των εκατομμυρίων ευρώ που εγκρίθηκαν για έργα στην πόλη μας το 2018, πέρασαν επτά χρόνια….
Η σημερινή διοίκηση, έχοντας μόλις έναν χρόνο θητείας, εργάζεται εντατικά για να υλοποιήσει τις δεσμεύσεις της και να θέσει σε εφαρμογή τις αναγκαίες παρεμβάσεις που είχαν καθυστερήσει.
Παράλληλα, κατανοώντας τη σημασία της εύρυθμης λειτουργίας της πόλης, οι εργασίες θα πραγματοποιηθούν με τέτοιο τρόπο ώστε να διακοπούν εγκαίρως ενόψει του Πάσχα, αποφεύγοντας οποιαδήποτε διατάραξη της κυκλοφορίας στο κέντρο και ενόχληση της τοπικής αγοράς. Ο σχεδιασμός του έργου έχει γίνει με γνώμονα τη μικρότερη δυνατή όχληση για τους πολίτες και τους επαγγελματίες.
Η αναζωογόνηση του κέντρου της Ραφήνας δεν είναι υπόσχεση, αλλά πράξη. Η έναρξη των έργων στην οδό Βασιλέως Γεωργίου αποτελεί μόνο την αρχή, με περισσότερες παρεμβάσεις να βρίσκονται ήδη σε στάδιο σχεδιασμού και υλοποίησης. Στόχος μας είναι μια σύγχρονη, λειτουργική και φιλική προς τους πολίτες πόλη, αντάξια των αναγκών και των προσδοκιών των κατοίκων της.
Ο Δήμος μας αλλάζει και προχωρά μπροστά με έργα και πράξεις, όχι με λόγια.