Ριμπολόβλεφ: Στον Σκορπιό το πρώτο πολυτελές συγκρότημα καταλυμάτων στην Ελλάδα

291

Την ώρα που οι νταλίκες στο λιμάνι του Σκορπιού, μαρτυρούν ότι τα έργα ανάπλασης στο νησί είναι σε εξέλιξη, ο ιδιοκτήτης του επίγειου παράδεισου του Ιονίου, Ντμίτρι Ριμπολόβλεφ, μιλά για για πρώτη φορά για το επενδυτικό του σχέδιο.

>

Με συνέντευξή του στο κυπριακό περιοδικό Wealth Management, ο Ρώσος μεγιστάνας επισημαίνει ότι η ανάπλαση στον Σκορπιό θα ολοκληρωθεί μέσα σε μία τριετία και το αποτέλεσμα θα είναι να δημιουργηθεί το πρώτο πολυτελές συγκρότημα καταλυμάτων στην Ελλάδα. «Η βασική ιδέα είναι η δημιουργία ενός οικολογικού νησιού με τη μεγαλύτερη δυνατή αξιοποίηση του υπάρχοντος τοπίου, της δομής και της ασύγκριτης ομορφιάς του. Το επενδυτικό σχέδιο, το οποίο αναμένεται να ολοκληρωθεί σε δύο-τρία χρόνια, περιλαμβάνει την υποδομή πολυτελούς συγκροτήματος με spa, εστιατόρια και μαρίνα. Επιπλέον, εκθεσιακούς χώρους, αμφιθέατρο, ελικοδρόμιο, αγρόκτημα και χώρους αναψυχής», αναφέρει ο Ντμίτρι Ριμπολόβλεφ, για τα σχέδιά του για τον Σκορπιό.


«Στόχος της οικογένειάς μας είναι να δημιουργηθεί το πρώτο πολυτελές συγκρότημα καταλυμάτων στην Ελλάδα, που βρίσκεται σε ένα ιδιωτικό νησί και θα είναι ένα από τα λίγα σε όλο τον κόσμο, για την ακρίβεια, μοναδικό στη Μεσόγειο. Ταυτόχρονα, όλα τα βήματα προς την αναγέννηση και την ανακαίνιση του Σκορπιού γίνονται πολύ προσεκτικά, έτσι ώστε να είναι σε πλήρη αρμονία με το περιβάλλον», συμπληρώνει.

«Νιώθω σαν στο σπίτι μου στον Σκορπιό»

Σε ερώτηση του περιοδικού για το ποιος είναι ο αγαπημένος του προορισμός διακοπών, ο Ρώσος κροίσος επιστρέφει τη συζήτηση στον Σκορπιό, χαρακτηρίζοντας επίγειο παράδεισο το νησί που αγόρασε από την Αθηνά Ωνάση.

«Για πολλά χρόνια, όταν οι κόρες μου ήταν πολύ μικρές, ήμασταν απόλυτα γοητευμένοι με τον Σκορπιό. Συνηθίζαμε να θαυμάζουμε τις ακτές του νησιού και απολαμβάναμε να κάνουμε κύκλους γύρω από αυτό με το οικογενειακό γιοτ. Θυμάμαι να με σαγηνεύει αυτός ο “επίγειος παράδεισος” με τη μαγευτική φυσική ομορφιά του. Μετά την αγορά του μέσω ενός καταπιστεύματος, και περνώντας πολλές διακοπές εκεί, ο Σκορπιός σημαίνει τόσα πολλά πράγματα για μένα», λέει ο ιδιοκτήτης του νησιού τονίζοντας παράλληλα ότι απολαμβάνει την ηρεμία της περιοχής αλλά και την ελληνική φιλοξενία στη Λευκάδα.

Σκορπιός: Έτσι φτιάχνει ο Ριμπολόβλεφ τον επόμενο παράδεισο του πλανήτη (vid)

«Δεν είναι μόνο ένα ιδιωτικό καταφύγιο που με βοηθάει να χαλαρώνω, να φορτίζω τις μπαταρίες μου και να επιστρέφω στις υποχρεώσεις μου. Είναι το ιερό μέρος όπου παντρεύτηκε η πρώτη μου κόρη, η Κατερίνα. Εκεί, νιώθω εντελώς ελεύθερος να απορροφήσω την αρμονία και την ηρεμία αυτού του ιδιαίτερου σκηνικού. Όλη η περιοχή της Λευκάδας είναι ένα τόσο όμορφο μέρος όπου έχω την τύχη να εισπράττω τη θερμή ελληνική φιλοξενία. Κάθε φορά που επισκέπτομαι την περιοχή, με χαιρετούν οι ντόπιοι σαν φίλοι. Και όντως, εκεί νιώθω σαν στο σπίτι μου».