spot_img
18.5 C
Rafina
Σάββατο, 3 Οκτωβρίου, 2026
spot_img

Σχολεία του Μαραθώνα: Χτίζοντας το μέλλον μέσα από την Παιδεία

 

 

Το καλοκαίρι στον Δήμο Μαραθώνα δεν είναι μόνο εποχή διακοπών. Είναι περίοδος αλλαγής, ανανέωσης και δημιουργίας στα σχολεία. Περπατώντας μέσα στους διαδρόμους και στις αίθουσες των δημοτικών, των γυμνασίων και των λυκείων, βλέπει κανείς το μέλλον των παιδιών να παίρνει σχήμα και χρώμα.

Στο Δημοτικό Ανατολής οι εργασίες προχωρούν με γοργούς ρυθμούς, κάθε τοίχος, κάθε αίθουσα, κάθε σκάλα ανανεώνεται. Το κλειστό γυμναστήριο του Γυμνασίου Μαραθώνα αποκτά μόνωση ταράτσας και νέο βάψιμο, ενώ τα νηπιαγωγεία και τα δημοτικά σχολεία της Νέας Μάκρης μεταμορφώνονται με εσωτερικά βαψίματα σε αίθουσες και κοινόχρηστους χώρους. Στο Δημοτικό της Αγίας Μαρίνας, 12 αίθουσες και οι σκάλες δύο ορόφων αποκτούν ζωντάνια και φρεσκάδα, έτοιμες να υποδεχτούν τους μικρούς μαθητές.

Όπως μας εξηγεί η Δημοτική Αρχή και ο Στέργιος Τσίρκας, όλα αυτά έχουν δρομολογηθεί με προσοχή και σχέδιο. Ο αντιδήμαρχος Παιδείας, Μανώλης Γεωργάτος, έχει τη δυνατότητα να υλοποιήσει το πρόγραμμα, ώστε οι μαθητές να βρουν τους χώρους τους ανανεωμένους και ασφαλείς στις αρχές της νέας σχολικής χρονιάς, σε 10–15 μέρες.

Η παιδεία, όπως φαίνεται στους φρεσκοβαμμένους διαδρόμους και στις γεμάτες χρώματα αίθουσες, δεν είναι μόνο διδασκαλία· είναι εμπειρία, ανακάλυψη και δημιουργία. Τα παιδιά θα βρουν τους χώρους τους έτοιμους να τα υποδεχτούν, να τα εμπνεύσουν και να τα κάνουν να αισθανθούν ότι το σχολείο είναι το δεύτερο σπίτι τους.

Σε λίγες μέρες, με την εκτενή παρουσίαση των εργασιών, όλοι οι πολίτες θα δουν από κοντά τη φροντίδα και το μεράκι που κρύβεται πίσω από κάθε παρέμβαση. Και τότε θα γίνει φανερό πως, στο Μαραθώνα, η παιδεία αποκτά σάρκα, χρώμα και ψυχή.

Αυτή την εβδομάδα

Πικέρμι: Οι «Ιωνίδες» δίνουν ραντεβού για την πρόληψη στις 11 Οκτωβρίου

Κάλεσμα συμμετοχής σε δράση ενημέρωσης και πρόληψης απευθύνει ο...

Δράση του Δήμου Παλλήνης στο 6ο Δημοτικό Παλλήνης, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Ζώων

Τα παιδιά μαθαίνουν να αγαπούν και να σέβονται τα...

Ο Σύλλογος Τριγλιανών Ραφήνας παρουσιάζει «Το σπίτι της Τρίγλιας» σε ημερίδα για τα μουσεία της Ανατολικής Αττικής

Ο Σύλλογος Τριγλιανών Ραφήνας θα συμμετάσχει στην ημερίδα «Μουσεία...

Ραφήνα–Πικέρμι: Δωρεάν βιωματική συνάντηση coaching με την Ευγενία Κοκράνη

Το Τμήμα Πολιτισμού του Δήμου Ραφήνας–Πικερμίου διοργανώνει το δεύτερο...

ΝΕΑ

Πικέρμι: Οι «Ιωνίδες» δίνουν ραντεβού για την πρόληψη στις 11 Οκτωβρίου

Κάλεσμα συμμετοχής σε δράση ενημέρωσης και πρόληψης απευθύνει ο...

Ραφήνα–Πικέρμι: Δωρεάν βιωματική συνάντηση coaching με την Ευγενία Κοκράνη

Το Τμήμα Πολιτισμού του Δήμου Ραφήνας–Πικερμίου διοργανώνει το δεύτερο...

Πικέρμι: Ερώτηση στη Βουλή για τις επαναλαμβανόμενες διακοπές νερού στη Διώνη

Ερώτηση στη Βουλή για τις επαναλαμβανόμενες διακοπές νερού στη...

Παραμένει το απαγορευτικό απόπλου σε Ραφήνα και Λαύριο

Σε ισχύ παραμένει το απαγορευτικό απόπλου στα λιμάνια της...

RPN.GR