spot_img
33.3 C
Rafina
Παρασκευή, 17 Ιουλίου, 2026
spot_img

Σε ανακριτή για τη φονική πλημμύρα στη Μάνδρα η Ρένα Δούρου

 

 

 

Στην ανακρίτρια θα εμφανιστεί τις προσεχείς ημέρες, σύμφωνα με πληροφορίες, η τέως περιφερειάρχης Ρένα Δούρου για να απολογηθεί για όσα της έχει καταλογίσει η δικαιοσύνη για τις φονικές πλημμύρες στη Μάνδρα που κόστισαν τη ζωή σε 25 πολίτες τον Νοέμβριο του 2017.

Η Ρένα Δούρου που αντιμετωπίζει κατηγορίες για σειρά παραλείψεων και για την τραγωδία στο Μάτι, αναμένεται να εμφανιστεί στην 7η ανακρίτρια που χειρίζεται την υπόθεση και ενδεχομένως να ζητήσει προθεσμία για να προετοιμάσει την απολογία της.

Η ανάκριση για τις ευθύνες που συνετέλεσαν στο φονικό αποτέλεσμα του ακραίου καιρικού φαινομένου που έπνιξε τη Μάνδρα έχει ήδη αρχίσει και από το ανακριτικό γραφείο ήδη έχουν περάσει ως κατηγορούμενοι οι τότε δήμαρχοι Μάνδρας και Ελευσίνας, Ιωάννα Κριεκούκη και Γιώργος Τσουκαλάς, ο δασάρχης Αιγαλέω, ο διευθυντής δασών και υπάλληλοι του δασαρχείου.

Ο τότε δήμαρχος Ελευσίνας Γιώργος Τσουκαλάς, στο απολογητικό του υπόμνημα συμφωνα με πληροφορίες αναφέρει μεταξύ άλλων: «Χθες Παρασκευή, κλήθηκα να απολογηθώ ως πολιτικός προϊστάμενος της ΥΔΟΜ Ελευσίνας για το πλημμυρικό φαινόμενο που έπληξε τον Νοέμβριο του 2017 το γειτονικό μας Δήμο Μάνδρας και κόστισε τη ζωή συνανθρώπων μας. Με την απολογία μου, εκφράζοντας τη λύπη μου για τις ζωές που χάθηκαν και την συμπαράσταση μου στις οικογένειες που πενθούν, προσπάθησα να βοηθήσω την Δικαιοσύνη να εκδώσει μια πρώτη δίκαιη Δικαιοδοτική κρίση, εξηγώντας, ότι ως Δήμαρχος Ελευσίνας δεν είχα καμία απολύτως αρμοδιότητα επί θεμάτων που αφορούν τα γεωγραφικά και διοικητικά όρια έτερου Δήμου. 

Η σύμφωνη γνώμη της κας 7ης  Ανακρίτριας και της κας Εισαγγελέως Γνωμοδοτήσεων να αφεθώ ελεύθερος μετά την απολογία μου, χωρίς την επιβολή περιοριστικών  όρων, δικαιώνει την προσπάθεια μου να αποκαλυφθεί η αλήθεια στην δύσκολη αυτή υπόθεση».

Ο Γ. Τσουκαλάς κατηγορείται για τα αδικήματα της ανθρωποκτονίας από αμέλεια κατά συρρόη, της πλημμύρας από αμέλεια και της παράβασης καθήκοντος, ενώ μετά την απολογία του αφέθηκε ελεύθερος χωρίς περιοριστικούς όρους, σε αντίθεση με άλλους συγκατηγορούμενούς στους οποίους έχουν επιβληθεί χρηματικές εγγυήσεις.

Το εισαγγελικό πόρισμα που συντάχθηκε μετά από πολύμηνη έρευνα της Εισαγγελίας, την έρευνα διενήργησε η εισαγγελέας Σωτηρία Παπαγεωργακοπούλου, αποτελεί κόλαφο για τις ελλείψεις στην αντιπλημμυρική προστασία, τα ανύπαρκτα έργα υδρονομίας στην περιοχή και τις ευθύνες αυτοδιοικητικών παραγόντων, ενώ ειδική μνεία γίνεται στις πολεοδομικές παραβάσεις, στη μη συντήρηση των ρεμάτων και των καθαρισμό τους και βέβαια στις ελλείψεις για οριοθέτηση στα ρέματα της περιοχής.

Ιωάννα Μάνδρου / skai.gr

Αυτή την εβδομάδα

Υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς (κατηγορία κινδύνου 3) αύριο Σάββατο στην Ανατολική Αττική

Σύμφωνα με το Χάρτη Πρόβλεψης Κινδύνου Πυρκαγιάς για αύριο ΣΑΒΒΑΤΟ...

Ραφήνα: Ιερά Πανήγυρη Αγίας Παρασκευής από τον Εξωραϊστικό Σύλλογο «Πευκώνας»

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Εξωραϊστικού Συλλόγου «Πευκώνας» προσκαλεί κατοίκους...

Τριγλία Ραφήνας: Ανανέωσαν τέσσερα ταλέντα από τις ακαδημίες

Την ανανέωση της συνεργασίας του με τέσσερις νεαρούς ποδοσφαιριστές...

Marathon Village: Καλοκαιρινή γιορτή δίπλα στη θάλασσα με απεριόριστο φαγητό και κρασί!

Μια ξεχωριστή καλοκαιρινή βραδιά γεμάτη μουσική, χορό και ατελείωτο...

ΝΕΑ

Υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς (κατηγορία κινδύνου 3) αύριο Σάββατο στην Ανατολική Αττική

Σύμφωνα με το Χάρτη Πρόβλεψης Κινδύνου Πυρκαγιάς για αύριο ΣΑΒΒΑΤΟ...

Ραφήνα: Ιερά Πανήγυρη Αγίας Παρασκευής από τον Εξωραϊστικό Σύλλογο «Πευκώνας»

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Εξωραϊστικού Συλλόγου «Πευκώνας» προσκαλεί κατοίκους...

Τριγλία Ραφήνας: Ανανέωσαν τέσσερα ταλέντα από τις ακαδημίες

Την ανανέωση της συνεργασίας του με τέσσερις νεαρούς ποδοσφαιριστές...

Marathon Village: Καλοκαιρινή γιορτή δίπλα στη θάλασσα με απεριόριστο φαγητό και κρασί!

Μια ξεχωριστή καλοκαιρινή βραδιά γεμάτη μουσική, χορό και ατελείωτο...

ΣΥΡΙΖΑ: Παραιτείται ο Βασίλης Κόκκαλης – Παραδίδει τη βουλευτική έδρα

Την απόφαση να παραιτηθεί από το βουλευτικό αξίωμα και...

Νέα Μάκρη: Ζητείται πωλητής/πωλήτρια από το κατάστημα ΓΕΡΜΑΝΟΣ

ΖΗΤΕΙΤΑΙ ΠΩΛΗΤΗΣ / ΠΩΛΗΤΡΙΑ Κατάστημα ΓΕΡΜΑΝΟΣ Νέας Μάκρης Καθαρές αποδοχές: 850€...

Συνελήφθη τραγουδίστρια σε επιχείρηση για ναρκωτικά μετά το ντουέτο με τον Αργυρό

Στο επίκεντρο μεγάλης έρευνας των τουρκικών Αρχών βρέθηκε η...

RPN.GR