spot_img
13.8 C
Rafina
Σάββατο, 25 Απριλίου, 2026
spot_img

Σε αυτά τα 12 σημεία της Αττικής απαγορεύεται το κολύμπι – Δείτε τα σημεία σε Ραφήνα και Νέα Μάκρη

 

 

 

Σε 12 σημεία στην περιφέρεια Αττικής απαγορεύεται η κολύμβηση, σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου Υγείας, καθώς τα θαλάσσια νερά δεν πληρούν τα ποιοτικά χαρακτηριστικά της κείμενης νομοθεσίας.

Τα 12 σημεία που απαγορεύεται το κολύμπι
Σε όλα τα λιμάνια, μόνιμα αγκυροβόλια, ναυπηγεία και διαλυτήρια πλοίων.
Σε όλη την περιοχή από το λιμάνι του Πειραιά μέχρι και το Πέραμα.
Σε όλη την περιοχή Σκαραμαγκά μέχρι και την παραλία Ασπροπύργου.
Στα Λιμάνια Σκαφάκι, Σταυρού της Ακτής Θεμιστοκλέους, στο λιμανάκι της Σχολής Δοκίμων και 100 μ. εκατέρωθεν του Κέντρου MIRAMARE.
Στην περιοχή από το Β. άκρο Μικρολίμανου μέχρι και την ακτή Ξηροτάγαρου (όριο μαρίνας).
Στο αριστερό σημείο της ακτής ΕΔΕΜ πλησίον εστιατορίου ΕΔΕΜ και 100 μέτρα εκατέρωθεν των εκβολών του ρέματος Πικροδάφνης.
Σε ζώνη 50 μέτρων εκατέρωθεν των στομίων εκβολής όλων των αγωγών ομβρίων.
Σε ζώνη 200 μέτρων εκατέρωθεν των στομίων εκβολής των αγωγών εγκαταστάσεων βιολογικού καθαρισμού λυμάτων, και κάθε άλλης παρόμοιας εκβολής, σύμφωνα με τις νομαρχιακές αποφάσεις καθορισμού αποδέκτη, όπου τοποθετούνται τοπικές απαγορευτικές πινακίδες ή οι τοπικές υγειονομικές αρχές προτείνουν την τοποθέτηση σχετικών σημάνσεων.
Στην περιοχή των Ναυπηγείων και του λιμένος όρμου Λαυρίου μέχρι τη ΔΕΗ με εξαίρεση την περιοχή που αρχίζει από την ακτή Χέλμη και συνεχίζεται μέχρι την περιοχή Θωρικού (Ακτή Θεάτρου).
Στη Ραφήνα σε όλο το μήκος της εξωτερικής πλευράς του προσήνεμου μώλου του λιμανιού.
Σε ζώνη 200 μέτρων από τα σημεία εκβολής των αγωγών των εγκαταστάσεων βιολογικού καθαρισμού, που βρίσκονται στις περιοχές Ν. Μάκρης και Μαραθώνα και ειδικότερα των κατασκηνώσεων ΘΑΛΑ, και των κατασκηνώσεων Αεροπορίας- ΘΑΑ. Στην απαγόρευση δεν περιλαμβάνεται η ακτή κολύμβησης του ΚΕΔΑ/Ζ.
Στην περιοχή του Ασωπού ποταμού 200 μ. εκατέρωθεν της εκβολής του.

Για τις περιπτώσεις ακαταλληλότητας των ακτών για κολύμβηση, επισημαίνεται η ανάγκη σήμανσης από τους υπεύθυνους των ακτών, με ευθύνη της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, ώστε αφού ενημερωθούν από τις αρμόδιες Δ/νσεις Περιβαλλοντικής Υγιεινής και Υγειονομικού Ελέγχου να τοποθετήσουν απαγορευτικές πινακίδες στα σημεία που κρίθηκαν ακατάλληλα για κολύμβηση. Οι Λιμενικές Αρχές παρακαλούνται για την επιτήρηση των σημείων αυτών, ώστε οι πινακίδες να τοποθετούνται σε κατάλληλα σημεία και να μη καταστρέφονται.

Τονίζεται, τέλος, ότι η απαγόρευση βασίζεται σε αποτελέσματα δειγματοληψιών που διενεργήθηκαν κατά την προηγούμενη και την τρέχουσα κολυμβητική περίοδο από τις αρμόδιες Υπηρεσίες Περιβαλλοντικής Υγιεινής των Περιφερειακών Ενοτήτων των Περιφερειών.

Αυτή την εβδομάδα

Χάθηκε στην Γαλήνη Αρτέμιδος- Δίδεται αμοιβή

Στις 21/04 χάθηκε στην περιοχή Γαλήνη Αρτέμιδος. Δεν έχει...

«Έχει ξεκινήσει η αντίστροφη μέτρηση» για τον Κορινθιακό – Προειδοποίηση Παπαδόπουλου για ισχυρό σεισμό

Σαφές σήμα κινδύνου για την εξέλιξη της σεισμικής δραστηριότητας...

Ραφήνα: Live σήμερα Παρασκευή στο Άσπρο Γίδι

Σήμερα Παρασκευή 24/04 ζωντανή μουσική στο Άσπρο Γίδι στην...

Βραβεύονται στο Βατικανό οι ήρωες που έσωσαν επιβάτες στο μοιραίο τρένο στα Τέμπη

Τρεις Έλληνες που διακρίθηκαν για την προσφορά τους στην...

ΝΕΑ

Χάθηκε στην Γαλήνη Αρτέμιδος- Δίδεται αμοιβή

Στις 21/04 χάθηκε στην περιοχή Γαλήνη Αρτέμιδος. Δεν έχει...

Ραφήνα: Live σήμερα Παρασκευή στο Άσπρο Γίδι

Σήμερα Παρασκευή 24/04 ζωντανή μουσική στο Άσπρο Γίδι στην...

Βραβεύονται στο Βατικανό οι ήρωες που έσωσαν επιβάτες στο μοιραίο τρένο στα Τέμπη

Τρεις Έλληνες που διακρίθηκαν για την προσφορά τους στην...

Παλλήνη: Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στην Λ.Μαραθώνος λόγω εργασιών για την αποχέτευση

ΔΗΜΟΣ ΠΑΛΛΗΝΗΣ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΚΕΣ ΡΥΘΜΙΣΕΙΣ ΣΤΗ ΛΕΩΦΟΡΟ ΜΑΡΑΘΩΝΟΣ ΛΟΓΩ ΕΡΓΩΝ ΑΠΟΧΕΤΕΥΣΗΣ Η ΕΥΔΑΠ...

Μικρές πράξεις που σε επαναφέρουν σε σένα

Η καθημερινότητα έχει έναν τρόπο να σε παίρνει μαζί...

RPN.GR