spot_img
21.5 C
Rafina
Πέμπτη, 17 Σεπτεμβρίου, 2026
spot_img

Σε δίκη ο Στέφανος Κασσελάκης- του ασκήθηκε ποινική δίωξη για παράβαση του νόμου περί πόθεν έσχες – RPN

 

 

Η ώρα της Δικαιοσύνης έφτασε για τον Στέφανο Κασσελάκη, καθώς το ζήτημα της δήλωσης περιουσιακής του κατάστασης πρόκειται να εξεταστεί από το Μονομελές Πλημμελειοδικείο Αθηνών. Ο πρώην πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ παραπέμφθηκε σε δίκη για πλημμέλημα που αφορά παράβαση του νόμου περί πόθεν έσχες. Η υπόθεση αυτή ήρθε στο προσκήνιο μετά τη δημοσιοποίηση εγγράφων τον Μάρτιο του 2024, τα οποία αποκάλυπταν την ύπαρξη εταιρείας στις Ηνωμένες Πολιτείες, που σχετιζόταν με τον κ. Κασσελάκη.

Η ποινική έρευνα που διεξήγαγε η Εισαγγελία Πρωτοδικών της Αθήνας είχε στόχο να διαπιστώσει εάν παραβιάστηκε ο νόμος, ο οποίος απαγορεύει σε αρχηγούς πολιτικών κομμάτων να διαθέτουν συμμετοχή σε εταιρείες του εξωτερικού. Η αποκάλυψη είχε γίνει εν μέσω έντονων εσωκομματικών αντιπαραθέσεων, μετά την απομάκρυνση του οικονομικού διευθυντή του ΣΥΡΙΖΑ. Όπως έγινε γνωστό, το κόμμα είχε λάβει δάνειο από τη συγκεκριμένη εταιρεία για την κάλυψη οικονομικών υποχρεώσεων προς τους εργαζομένους του.

Κατά τη διάρκεια της προκαταρκτικής εξέτασης, ο κ. Κασσελάκης κλήθηκε να δώσει εξηγήσεις ως ύποπτος. Υποστήριξε ότι αγνοούσε τη συγκεκριμένη νομική απαγόρευση. Ωστόσο, οι διωκτικές αρχές έκριναν ότι υπήρχαν επαρκή στοιχεία για την άσκηση ποινικής δίωξης.

Ο νόμος 3213/2003, όπως τροποποιήθηκε, είναι σαφής: απαγορεύεται η συμμετοχή πολιτικών αρχηγών και άλλων δημόσιων αξιωματούχων στη διοίκηση εταιρειών του εξωτερικού, είτε άμεσα είτε μέσω παρένθετων προσώπων. Η δίκη, η οποία θα καθορίσει την ευθύνη του κ. Κασσελάκη, έχει προγραμματιστεί για τις 8 Μαΐου 2025, και αναμένεται με μεγάλο ενδιαφέρον τόσο από το πολιτικό σκηνικό όσο και από την κοινή γνώμη.

Αυτή την εβδομάδα

Μάτι: «Δεν σταματούμε, δεν υποκύπτουμε» – Νέα παρέμβαση συγγενών θυμάτων και εγκαυματιών

Στις δικαστικές αίθουσες βρέθηκαν για ακόμη μία φορά συγγενείς...

Νέος Βουτζάς: Έντονη διαμαρτυρία για τη μείωση των λεωφορειακών δρομολογίων από 34 σε 17

Την έντονη διαμαρτυρία του για τις αλλαγές στη συγκοινωνιακή...

Σπάτα: Έκκληση για μάρτυρες τροχαίου κοντά στο αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος»

Έκκληση για πληροφορίες απευθύνει οδηγός που, σύμφωνα με την...

Γεράσιμος Βουδούρης για το ιατρείο στο Κολωνάκι: «Όλοι γνώριζαν για την πλασμαφαίρεση»

Σοβαρά ερωτήματα για τη λειτουργία του ιατρείου στο Κολωνάκι,...

ΝΕΑ

Μεγάλη νησιώτικη γιορτή στο Πικέρμι με την Αθλητική Ένωση Πικερμίου

Μια μεγάλη γιορτή με άρωμα Αιγαίου διοργανώνει η Αθλητική...

Πικέρμι: Η εβδομάδα στρώνει τραπέζι στο Οβελιστήριο των Φίλων

Κάθε ημέρα και μια διαφορετική σπιτική γεύση! Στο Οβελιστήριο...

RPN.GR