spot_img
28.4 C
Rafina
Σάββατο, 12 Σεπτεμβρίου, 2026
spot_img

Σε ένα ενιαίο διαγωνισμό οι επεκτάσεις της Αττικής Οδού προς Ραφήνα και Λαύριο

 

 

Στα πλαίσια της σημερινής συνέντευξης ο υφυπουργός Υποδομών και Μεταφορών, Γιώργος Καραγιάννης γνωστοποίησε  πως οι επεκτάσεις της Αττικής Οδού εξετάζονται σοβαρά να υλοποιηθούν και μέσα από τις Πρότυπες προτάσεις.

Χαρακτηριστικά ανέφερε:

Σε ένα διαγωνισμό οι επεκτάσεις της Αττικής Οδού προς Λαύριο, Ραφήνα και Σηραγγα Ηλιούπολης. Υπάρχει ενδιαφέρον για υλοποίηση μέσω πρότυπων προτάσεων καθώς τα έργα αυτά έχουν πολύ μεγάλο προϋπολογισμό και δεν μπορούν να υλοποιηθούν ως δημόσια έργα. Μάλιστα όπως είπε, έχει ανοίξει η πλατφόρμα για την κατάθεση από ιδιωτικές εταιρείες πρότυπων προτάσεων. Θα εξεταστούν αν λειτουργούν προς το συμφέρον του Δημοσίου και στη συνέχεια θα αποφασιστεί αν μπορεί να γίνει διαγωνισμός για την υλοποίηση τους.

Ενδιαφέρον στοιχείο είναι πως οι ενδιαφερόμενοι θα μπορούν να καταθέσουν πρότυπες προτάσεις και για επεκτάσεις που δεν είναι στον επίσημο σχεδιασμό του υπουργείου. Οι διαγωνισμοί σε κάθε περίπτωση είναι αντικείμενο που θα βρει μπροστά της η νέα κυβέρνηση.

Στον ΒΟΑΚ, όπως ανέφερε ο κ.Καραγιάννης,  θα υπάρχουν διόδια και σκιώδη διόδια. Το Δημόσιο χρηματοδοτεί με 800 εκατ. ευρώ (600 εκατ. ευρώ ΕΣΠΑ και 200 Ταμείο Ανάκαμψης) και θα υπάρχει επιδότηση επί του διοδίου, δηλαδή θα υπάρχει ένα ποσοστό (που είναι στοιχείο του διαγωνισμού) επιπλέον του διοδίου που θα επιδοτεί τον παραχωρησιούχο. Συνολικά το υπουργείο προσανατολίζεται σε ένα νέο σύστημα ηλεκτρονικών διοδίων που θα λειτουργεί με πλευρικά διόδια θα εφαρμοστεί σε όλους τους αυτοκινητόδρομους και το οποίο ετοιμάζεται να υλοποιηθεί με κονδύλια του Ταμείου Ανάκαμψης.

 

 

Αυτή την εβδομάδα

Γιώργος Μαζωνάκης: «Λαϊκή αγρυπνία» την Κυριακή στη Νίκαια – Η ανακοίνωση της οικογένειας

Σε «λαϊκή αγρυπνία» θα τεθεί την Κυριακή 13 Σεπτεμβρίου...

Αποκλειστική συνέντευξη – Δήμητρα Τσεβά (βίντεο): Η γραμμή 314 φέρνει την αστική συγκοινωνία στην «καρδιά» της Ραφήνας

Μια σημαντική αλλαγή στον συγκοινωνιακό χάρτη της Ραφήνας ανακοίνωσε,...

Ανάβυσσος: Σε κρίσιμη κατάσταση 4χρονος στο «Αγία Σοφία» – Τραυματίστηκε σε πισίνα ξενοδοχείου

Σε κρίσιμη κατάσταση μεταφέρεται στο Νοσοκομείο Παίδων «Η Αγία...

Αύριο η μεγάλη Ημέρα Ποδηλάτου στο Πάρκο Καραμανλή

Αύριο η μεγάλη γιορτή για τα παιδιά, την οδική...

Ακίνητα: Στον «πάγο» έως το 2030 ΦΠΑ και φόρος υπεραξίας

Παράταση έως το τέλος του 2030 λαμβάνουν βασικά φορολογικά...

ΝΕΑ

Αύριο η μεγάλη Ημέρα Ποδηλάτου στο Πάρκο Καραμανλή

Αύριο η μεγάλη γιορτή για τα παιδιά, την οδική...

Ακίνητα: Στον «πάγο» έως το 2030 ΦΠΑ και φόρος υπεραξίας

Παράταση έως το τέλος του 2030 λαμβάνουν βασικά φορολογικά...

Σέρρες: Ποιος είναι ο βαρυποινίτης που απέδρασε από το νοσοκομείο

Βαρύ ποινικό παρελθόν αποδίδεται στον 40χρονο κρατούμενο αλβανικής καταγωγής,...

Πλήρης Ανακαίνιση Σπιτιού: Πότε Αξίζει και Ποιοι Παράγοντες Επηρεάζουν το Κόστος

Ένα σπίτι που έχει κατασκευαστεί πριν από αρκετές δεκαετίες...

Καιρός: Φθινοπωρινή μεταβολή με βροχές και πτώση της θερμοκρασίας

Αλλάζει σταδιακά το σκηνικό του καιρού από σήμερα, Σάββατο...

RPN.GR