Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης η Ρόδος(video)

292

Βαρύ ήταν το πλήγμα που δέχθηκε η Ρόδος από το ξέσπασμα της άγριας κακοκαιρίας που έπληξε την περιοχή μας κατά τη διάρκεια της χθεσινής μέρας.

Μία ανήμπορη ηλικιωμένη  γυναίκα νεκρή στην περιοχή της Ιαλυσού και τεράστιες ζημιές σε ολόκληρο σχεδόν το νησί, είναι ο πρώτος απολογισμός του πρωτοφανούς κύματος κακοκαιρίας που σάρωσε τη Ρόδο.

Ιαλυσος

Gepostet von Meletios Kanakis am Montag, 25. November 2019

Εκατοντάδες κλήσεις δέχθηκε η Πυροσβεστική Υπηρεσία Ρόδου

Οι κλήσεις που δέχθηκε η Πυροσβεστική Υπηρεσία της Ρόδου ήταν πάνω από 250 μόνο το τελευταίο δωδεκάωρο ενώ οι αντλήσεις υδάτων από πλημμυρισμένα σπίτια, καταστήματα κι επιχειρήσεις, συνεχίζονται μέχρι αυτή την ώρα και υπολογίζεται ότι θα διαρκέσουν για ολόκληρη την ημέρα.

Κατέρρευσε η γέφυρα 

Η γέφυρα του “Μάκκαρη” που είχε κλείσει η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου πριν από μερικές μέρες, κατέρρευσε επίσης χθες αργά το βράδυ. Ήδη Δήμαρχος και Περιφερειάρχης ζήτησαν να τεθεί το νησί σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης.

Σε μήνυμά του ο περιφερειάρχης κ. Γιώργος Χατζημάρκος σημειώνει: “Πρίν απο 12 ημέρες κλείσαμε την Γέφυρα της Εθνικής Οδού Ρόδου-Λίνδου στο Χαράκι, λόγω επικινδυνότητας. Τότε, κάποιοι μίλησαν για “πολιτικό κόστος”. Σήμερα στέκομαι με δέος εκεί ακριβώς. Εκεί που το πολιτικό κόστος, όπως και αν το εννοεί κανείς, δεν έχει καμία αξία. Απολύτως καμία. Γιατί, Αξία στην πολιτική έχει μόνο η Ευθύνη. Αυτή η γέφυρα, κατέρρευσε χωρίς να κινδυνεύσει κανείς, παίρνοντας μαζί με την ιστορία της και τον μύθο του πολιτικού κόστους.”

Ανυπολόγιστο το κόστος των ζημιών.

Μέχρι αυτή την ώρα, συνεχίζεται η καταγραφή των ζημιών σε ολόκληρο το νησί της Ρόδου. Η περιοχή της Ιαλυσού και της Νότιας Ρόδου, φαίνεται να δέχθηκε το μεγαλύτερο πλήγμα. Κατεστραμμένα αυτοκίνητα, περιουσίες κι ένα αγροτικό δίκτυο διαλυμένο σε ολόκληρο σχεδόν το νησί, συνθέτουν την εικόνα της καταστροφής που προκάλεσε μέσα σε ελάχιστες ώρες η κακοκαιρία.

Η αναλυτική αποτίμιση και καταγραφή, θα γίνει μέσα στις επόμενες μέρες, με τη βοήθεια των τοπικών συμβουλίων, σε ολόκληρο το νησί.