spot_img
18 C
Rafina
Σάββατο, 3 Οκτωβρίου, 2026
spot_img

Σε κλίμα συγκίνησης η κηδεία του Λάκη Ραπτάκη στο νεκροταφείο Γλυφάδας- συντετριμμένη η Βάνα Μπάρμπα

 

 

Σε βαρύ κλίμα τελείται αυτή την ώρα στο νεκροταφείο της Γλυφάδας η κηδεία του Λάκη Ραπτάκη, ο οποίος έφυγε αιφνίδια από τη ζωή στις 5 Φεβρουαρίου, σε ηλικία 79 ετών. Ο γνωστός επιχειρηματίας άφησε την τελευταία του πνοή στο σπίτι του στη Γλυφάδα, προδομένος από την καρδιά του.

Συγγενείς, φίλοι και άνθρωποι που συμπορεύτηκαν μαζί του επαγγελματικά βρέθηκαν στο τελευταίο «αντίο», για να τον συνοδεύσουν στην τελευταία του κατοικία. Ανάμεσα στους παρευρισκόμενους και η Βάνα Μπάρμπα, με την οποία ο εκλιπών είχε υπάρξει ζευγάρι στο παρελθόν.


Ο «άρχοντας» της αθηναϊκής νύχτας

Ο Λάκης Ραπτάκης υπήρξε μία από τις πιο εμβληματικές μορφές της νυχτερινής διασκέδασης στην Ελλάδα. Από τα τέλη της δεκαετίας του ’70 και κυρίως τη χρυσή περίοδο των ’80s και ’90s, κυριάρχησε σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη, φτάνοντας στο απόγειο της καριέρας του να διαχειρίζεται 46 καταστήματα διασκέδασης.

Ξεκίνησε το 1978, ανοίγοντας το πρώτο του μαγαζί με δανεικά χρήματα από συγγενείς. Από τότε, σχεδόν κάθε νέο του εγχείρημα γινόταν σημείο αναφοράς. Επηρεασμένος από ταξίδια και τάσεις του εξωτερικού, άλλαξε το τοπίο της ελληνικής νύχτας και άφησε το προσωπικό του αποτύπωμα στον χώρο.


Δυσκολίες, αλλά πάντα παρών

Παρά τις οικονομικές δυσκολίες που αντιμετώπισε αργότερα — με χαρακτηριστικότερη την αποτυχημένη επιχειρηματική απόπειρα στη Νέα Υόρκη που τον άφησε με μεγάλα χρέη — ο Λάκης Ραπτάκης δεν αποσύρθηκε ποτέ πραγματικά. Συνέχισε να δραστηριοποιείται στην Αθήνα και να παραμένει αναγνωρίσιμη φιγούρα του nightlife, μέχρι και τα τελευταία χρόνια της ζωής του.


Το τελευταίο «αντίο»

Την είδηση του θανάτου του έκανε γνωστή ο στενός του φίλος Γιάννης Πιρουνάκης, ο οποίος τον αποχαιρέτησε δημόσια με μια λιτή αλλά φορτισμένη ανάρτηση στα social media:
«Καλό ταξίδι στον πρώτο, τον Άρχοντα της Αθηναϊκής Νύχτας. Καλό παράδεισο φιλαράκι μου».

Η αυλαία έπεσε για έναν άνθρωπο που σημάδεψε μια ολόκληρη εποχή της αθηναϊκής διασκέδασης — και για πολλούς, δεν θα υπάρξει πραγματικό encore.

Φωτογραφίες από την κηδεία του Λάκη Ραπτάκη από το youweekly.gr

κηδεία Ραπτάκη
Κηδεία Ραπτάκη
Η Βάνα Μπάρμπα με την κόρη της
Βάνα Μπάρμπα
Δημητρακόπουλος
Παπαργυρόπουλος

 

 

 

ΠΗΓΗ:youweekly.gr

Αυτή την εβδομάδα

Πικέρμι: Οι «Ιωνίδες» δίνουν ραντεβού για την πρόληψη στις 11 Οκτωβρίου

Κάλεσμα συμμετοχής σε δράση ενημέρωσης και πρόληψης απευθύνει ο...

Δράση του Δήμου Παλλήνης στο 6ο Δημοτικό Παλλήνης, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Ζώων

Τα παιδιά μαθαίνουν να αγαπούν και να σέβονται τα...

Ο Σύλλογος Τριγλιανών Ραφήνας παρουσιάζει «Το σπίτι της Τρίγλιας» σε ημερίδα για τα μουσεία της Ανατολικής Αττικής

Ο Σύλλογος Τριγλιανών Ραφήνας θα συμμετάσχει στην ημερίδα «Μουσεία...

Ραφήνα–Πικέρμι: Δωρεάν βιωματική συνάντηση coaching με την Ευγενία Κοκράνη

Το Τμήμα Πολιτισμού του Δήμου Ραφήνας–Πικερμίου διοργανώνει το δεύτερο...

ΝΕΑ

Πικέρμι: Οι «Ιωνίδες» δίνουν ραντεβού για την πρόληψη στις 11 Οκτωβρίου

Κάλεσμα συμμετοχής σε δράση ενημέρωσης και πρόληψης απευθύνει ο...

Ραφήνα–Πικέρμι: Δωρεάν βιωματική συνάντηση coaching με την Ευγενία Κοκράνη

Το Τμήμα Πολιτισμού του Δήμου Ραφήνας–Πικερμίου διοργανώνει το δεύτερο...

Πικέρμι: Ερώτηση στη Βουλή για τις επαναλαμβανόμενες διακοπές νερού στη Διώνη

Ερώτηση στη Βουλή για τις επαναλαμβανόμενες διακοπές νερού στη...

Παραμένει το απαγορευτικό απόπλου σε Ραφήνα και Λαύριο

Σε ισχύ παραμένει το απαγορευτικό απόπλου στα λιμάνια της...

RPN.GR