spot_img
13.7 C
Rafina
Σάββατο, 25 Απριλίου, 2026
spot_img

Σε λειτουργία η ηλεκτρική διασύνδεση Άνδρου-Τήνου από τον ΑΔΜΗΕ (ΒΙΝΤΕΟ)

 

 

 

Σε πλήρη λειτουργία τέθηκε στις 6 Φεβρουαρίου 2020 από τον ΑΔΜΗΕ η υποθαλάσσια ηλεκτρική διασύνδεση εναλλασσόμενου ρεύματος 150kV στο τμήμα Άνδρος-Τήνος, δύο μήνες μετά την ηλέκτριση του καλωδίου που διασυνδέει την Άνδρο με το ηπειρωτικό σύστημα (Εύβοια).

Παράλληλα, ο Διαχειριστής σχεδιάζει την υπογειοποίηση του εναέριου Συστήματος Μεταφοράς της Άνδρου με στόχο τη θωράκιση της τροφοδοσίας του νησιού και την ελαχιστοποίηση της οπτικής όχλησης. Η διερεύνηση εναλλακτικών τρόπων υπογειοποίησης πραγματοποιείται σε συνέχεια της βλάβης που υπέστησαν οι εναέριες γραμμές μεταφοράς εξαιτίας της πρόσφατης σφοδρής κακοκαιρίας.

Ειδικότερα, εξετάζεται η κατασκευή υπόγειας γραμμής μήκους 15 χλμ η οποία θα διασυνδέσει τον Υποσταθμό της Άνδρου με το νότιο άκρο του νησιού, όπου προσαιγιαλώνεται το υποβρύχιο καλώδιο που διασυνδέει την Άνδρο με την Τήνο.

Ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος του ΑΔΜΗΕ, κ. Μάνος Μανουσάκης, ανέφερε σχετικά:

«Η Άνδρος διαθέτει το μεγαλύτερο σε μήκος εναέριο Σύστημα Μεταφοράς στις Κυκλάδες. Αυτό καθιστά το σύστημα ηλεκτροδότησης του νησιού ευάλωτο σε ακραία καιρικά φαινόμενα, όπως αποδείχθηκε δυστυχώς πρόσφατα.

Η Πολιτεία και ο Διαχειριστής, με γνώμονα τη θωράκιση της ηλεκτρικής τροφοδοσίας του νησιού και την ελάχιστη δυνατή όχληση των κατοίκων, προέκριναν τη λύση της υπογειοποίησης του εναέριου τμήματος. Παράλληλα, ο ΑΔΜΗΕ έθεσε σε λειτουργία πριν λίγες ημέρες και το δεύτερο υποβρύχιο καλώδιο, στο τμήμα Άνδρος-Τήνος, εξασφαλίζοντας διπλό κύκλωμα τροφοδοσίας την Άνδρο».

Δείτε παρακάτω το βίντεο του Διαχειριστή με τις εργασίες πόντισης των καλωδίων:

Αυτή την εβδομάδα

Δυστύχημα στην Εύβοια με νεκρό έναν 17χρονο: Η μηχανή του συγκρούστηκε με ασθενοφόρο

Τραγωδία εκτυλίχθηκε το βράδυ της Παρασκευής (24/04) στην Εύβοια,...

Έναρξη Αντιπυρικής Περιόδου με 182 φωτιές – Ανθρώπινη αμέλεια στην πλειονότητα των περιστατικών

Τον κώδωνα του κινδύνου ενόψει της αντιπυρικής περιόδου έκρουσε...

Χάθηκε στην Γαλήνη Αρτέμιδος- Δίδεται αμοιβή

Στις 21/04 χάθηκε στην περιοχή Γαλήνη Αρτέμιδος. Δεν έχει...

«Έχει ξεκινήσει η αντίστροφη μέτρηση» για τον Κορινθιακό – Προειδοποίηση Παπαδόπουλου για ισχυρό σεισμό

Σαφές σήμα κινδύνου για την εξέλιξη της σεισμικής δραστηριότητας...

ΝΕΑ

Δυστύχημα στην Εύβοια με νεκρό έναν 17χρονο: Η μηχανή του συγκρούστηκε με ασθενοφόρο

Τραγωδία εκτυλίχθηκε το βράδυ της Παρασκευής (24/04) στην Εύβοια,...

Χάθηκε στην Γαλήνη Αρτέμιδος- Δίδεται αμοιβή

Στις 21/04 χάθηκε στην περιοχή Γαλήνη Αρτέμιδος. Δεν έχει...

Ραφήνα: Live σήμερα Παρασκευή στο Άσπρο Γίδι

Σήμερα Παρασκευή 24/04 ζωντανή μουσική στο Άσπρο Γίδι στην...

Βραβεύονται στο Βατικανό οι ήρωες που έσωσαν επιβάτες στο μοιραίο τρένο στα Τέμπη

Τρεις Έλληνες που διακρίθηκαν για την προσφορά τους στην...

RPN.GR