spot_img
16.5 C
Rafina
Σάββατο, 21 Φεβρουαρίου, 2026
spot_img

Σειραγάκης: Παρέμβαση Αρείου Πάγου για την επιστροφή του παιδεραστή στη φυλακή

 

 

 

Την αναίρεση του βουλεύματος με το οποίο αποφυλακίστηκε ο πρώην προπονητής Νίκος Σειραγάκης, ο οποίος έχει καταδικαστεί σε 401 χρόνια για ασελγείς πράξεις σε βάρος 36 παιδιών, ζητά από το ποινικό τμήμα του Αρείου Πάγου, η Αντεισαγγελέας του ανώτατου δικαστηρίου Αδαμαντία Οικονόμου.

Σύμφωνα με την ανώτατη εισαγγελική λειτουργό, το βούλευμα του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών Ναυπλίου δεν έχει εμπεριστατωμένη αιτιολογία και γι’αυτό θα πρέπει να αναιρεθεί.

Την απόφαση για το εάν τελικά ο πρώην προπονητής θα παραμείνει ελεύθερος ή θα επιστρέψει στη φυλακή θα πάρει τις προσεχείς εβδομάδες το ποινικό τμήμα του Αρείου Πάγου.

Οι κατηγορίες και η ποινή

Ο Νίκος Σειραγάκης, είχε καταδικαστεί από το Πρωτοδικείο και από το Εφετείο για κατάχρηση σε ασέλγεια, απόπειρα κατάχρησης σε ασέλγεια και βιασμούς σε βάρος 36 ανήλικών αθλητών.

Υπενθυμίζεται ότι ο Νίκος Σειραγάκης είχε αποφυλακιστεί και πάλι τον Απρίλιο του 2020, αλλά παραβίασε τους περιοριστικούς όρους που του είχαν επιβληθεί και μετά από εισαγγελική παραγγελία επέστρεψε στις φυλακές.

Ο Νίκος Σειραγάκης εξέτιε την ποινή του στις φυλακές Γρεβενών και αποφυλακίστηκε τον Απρίλιο του 2020, αφού είχε εκτίσει μόνο 7 χρόνια και 10 μήνες και 25 μέρες της ποινής του. Η αποφυλάκισή του τότε είχε γίνει υπό τους περαστικούς όρους ότι δεν θα απομακρυνόταν από την περιοχή τού Δήμου Καλαμαριάς Θεσσαλονίκης που είχε δηλώσει ως τόπο διαμονής και ότι θα εμφανιζόταν κάθε μήνα στο Αστυνομικό Τμήμα Καλαμαριάς. Επίσης, του είχε απαγορευθεί να εμφανίζεται στην περιοχή του Ρεθύμνου, όπως και του είχε απαγορευθεί η έξοδος από τη χώρα. Λίγες ημέρες μετά την αποφυλάκισή του ο 59χρονος συνελήφθη με εντολή του εισαγγελέα Γρεβενών για παραβίαση ενός εκ των περιοριστικών όρων που του είχαν επιβληθεί. Οδηγήθηκε και πάλι στις φυλακές, της Τριπόλεως αυτή τη φορά, με βούλευμα του Συμβουλίου Εφετών Δυτικής Μακεδονίας, το οποίο έκρινε ότι αφενός υπήρξε σκόπιμη παραβίαση των περιοριστικών όρων που του είχαν επιβληθεί και αφετέρου η αποφυλάκισή του δεν πληρούσε τα ουσιαστικά- κοινωνικά κριτήρια που θέτει ο νόμος.

Από τις φυλακές της Τρίπολης υπέβαλε νέα, δεύτερη αίτηση αποφυλάκισης πριν ένα έτος. Η αίτησή του απορρίφθηκε στις αρχές του 2022 από το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών Ναυπλίου. Στην συνέχεια άσκησε έφεση η οποία, με οριακή πλειοψηφία (με ψήφους 2 προς 1), έγινε δεκτή από το Συμβούλιο Εφετών Ναυπλίου και αφού είχε εκτίσει τα 3/5 της ποινής του, αποφυλακίστηκε με βούλευμα και του τέθηκαν περιοριστικοί όροι. Στη συνέχεια ο εισαγγελέας του Αρείου Πάγου Ισίδωρος Ντογιάκος, ζήτησε από την Εισαγγελία Εφετών Ναυπλίου το βούλευμα, με το οποίο ο Νίκος Σειραγάκης βρέθηκε εκτός φυλακής.

Αυτή την εβδομάδα

Ραφήνα: Προσκυνηματική πορεία της ενορίας Παναγίας Παντοβασίλισσας στους Αγίους Τόπους

Ιερά Αποδημία της Ενορίας στους Αγίους Τόπους (1–6 Οκτωβρίου 2026) Ο...

Τα ζώδια σήμερα Σάββατο 21/2

Αναλυτικές προβλέψεις της ημέρας για όλα τα ζώδια Κριός:...

Μπραντ Πιτ: Πάσχει από προσωπαγνωσία και δεν υπάρχει θεραπεία

Η πρόσφατη άφιξη του Μπραντ Πιτ στην Ύδρα για...

Ραφήνα: Καθαρά Δευτέρα στην ”Καλή καρδιά του Νικόλα”

Και αυτή την Καθαρά Δευτέρα, η παράδοση έχει διεύθυνση...

Έναρξη «Σχολής Γονέων» από το Δήμο Παλλήνης/ Πρώτη συνάντηση 26/2

Έναρξη «Σχολής Γονέων» από το Δήμο Παλλήνης – Πρώτη...

ΝΕΑ

Τα ζώδια σήμερα Σάββατο 21/2

Αναλυτικές προβλέψεις της ημέρας για όλα τα ζώδια Κριός:...

Μπραντ Πιτ: Πάσχει από προσωπαγνωσία και δεν υπάρχει θεραπεία

Η πρόσφατη άφιξη του Μπραντ Πιτ στην Ύδρα για...

Ραφήνα: Καθαρά Δευτέρα στην ”Καλή καρδιά του Νικόλα”

Και αυτή την Καθαρά Δευτέρα, η παράδοση έχει διεύθυνση...

Έναρξη «Σχολής Γονέων» από το Δήμο Παλλήνης/ Πρώτη συνάντηση 26/2

Έναρξη «Σχολής Γονέων» από το Δήμο Παλλήνης – Πρώτη...

Artion Live: Chicago Blues Night με τον Michael Dotson

Το Artion στο Μάτι υποδέχεται έναν αυθεντικό εκπρόσωπο του...

Λιμάνι Ραφήνας: Και σαρακοστιανά την Καθαρά Δευτέρα στο ψητοπωλείο ”Εφη”!

Μεγάλη ποικιλία από Σαρακοστιανούς μεζέδες την Καθαρά Δευτέρα στο...

Το Κοινοτικό Συμβούλιο Πικερμίου συνεδριάζει για 4 θέματα στις 24/2

Το Κοινοτικό Συμβούλιο Πικερμίου συνεδριάζει για 4 θέματα στις...

RPN.GR