Σελίδες Προσκοπικής Ιστορίας!

268

Στις 10 Φεβρουαρίου 2020 στην αίθουσα “Αθ. Λευκαδίτης” του ΣΕΠ πραγματοποιήθηκε εκδήλωση για τα 20 Χρόνια δράσης του Ιστορικού Αρχείου του Σώματος Ελλήνων Προσκόπων.

Στην πορεία και τις δράσεις του Iστορικού Αρχείου αναφέρθηκε ο Χρ. Σταθόπουλος, ο οποίος ανέλυσε τους στόχους της επόμενης περιόδου και παρουσίασε τις ψηφιακές εφαρμογές που έχουν αναπτυχθεί και ανοίγουν τις συλλογές του Αρχείου σε όλους μέσω του διαδικτύου.

Στο πλαίσιο της εκδήλωσης, ο Πρόεδρος ΔΣ ΣΕΠ, Ι.Κανέτης, απέδωσε αναμνηστικά σε συνεργάτες και υποστηρικτές του Ιστορικού Αρχείου.

Στην εκδήλωση παρουσιάστηκε η συλλογή προσκοπικών γραμματοσήμων του αείμνηστου Κωνσταντίνου Κορρέ, η οποία φιλοξενείται για το επόμενο διάστημα στον εκθεσιακό χώρο του 6ου Ορόφου του Μεγάρου Μπενάκη.

Τέλος, προβλήθηκε η πρώτη ψηφιακή αναπαραγωγή της κινηματογραφικής ταινίας “Προσκύνημα στην Πατρίδα”, η οποία καταγράφει εικόνες από το Τζάμπορη των Αποδήμων στον Άγιο Ανδρέα το 1956.

Εδώ και 20 Χρόνια το Ιστορικό Αρχείο του Σ.Ε.Π. καταγράφει, συλλέγει και αναδεικνύει στιγμής της προσκοπικής ιστορίας. Σελίδες Προσκοπικής Ιστορίας

Διαβάστε περισσότερα για την δράση του Ιστορικού Αρχείου στο http://www.sep.org.gr/el/static/Archive

Το δημιουργικό για το επετειακό λογότυπο είναι του Panagiotis Balaskas