Σενάρια για απαγόρευση κυκλοφορίας μετά τις 9 το βράδυ

243

 

Ο κρατικός μηχανισμός έχει πλέον σχηματίσει μια εικόνα για το σύνολο των SMS που στέλνονται στο 13033 και αποτελεί οδηγό για τα νέα μέτρα και πληροφορίες αναφέρουν ότι  θα προχωρήσει σε πιο αυστηρά μέτρα, ίσως με απαγόρευση κυκλοφορίας μετά τις 9 το βράδυ, επιπλέον των απαγορεύσεων που είναι ήδη σε ισχύ.

Αν δεν υπάρξει αποκλιμάκωση της κατάστασης με την πανδημία μέχρι το επόμενο Σαββατοκύριακο, ιδίως στις επιβαρυμένες με κορονοϊό περιοχές, όπως η Θεσσαλονίκη, τότε θα πάμε σε νέα μέτρα.

Αυτό είναι πλέον το πιο πιθανό σενάριο που εξετάζουν κυβέρνηση και λοιμωξιολόγοι.

Ηδη το σενάριο της λήξης του lockdown στα τέλη του μήνα φαντάζει απίθανο και σίγουρα θα πάρει χρόνος για να ξαναεπιστρέψουμε σε μια σχετική κανονικότητα.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες που μετέδωσε χθες το MEGA, οι επόμενες 48 ώρες αναμένεται να είναι καθοριστικές για τις αποφάσεις που θα λάβουν από κοινού η κυβέρνηση με τους ειδικούς, για περαιτέρω περιορισμούς.

Στο μικροσκόπιο των ειδικών θα βρεθεί η εκτόξευση των SMS προς το 13033.

Βέβαια τα μηνύματα που αποστέλλονται κατά τις πρωινές και μεσημεριανές ώρες αφορούν γονείς που πηγαίνουν τα παιδιά τους στα σχολεία, ή άλλες δραστηριότητες, ωστόσο έντονο προβληματισμό προκαλούν τα μηνύματα μετά τις 21:00.

Βέβαια αυτή είναι η ώρα που πολλοί επιλέγουν πραγματικά να βγουν για άθληση, για περπάτημα, να βγάλουν βόλτα το κατοικίδιο.

Ωστόσο η βόλτα αυτές τις ώρες φαίνεται ότι θα κοπεί…

Δεν αποκλείεται λοιπόν, εφόσον οι ειδικοί δουν ότι τα SMS συνεχίζονται τις επόμενες δύο μέρες, να αποφασίσουν περαιτέρω μέτρα για τις ώρες αυτές.

Πιο συγκεκριμένα, εάν τα μέτρα δείχνουν πως δεν αποδίδουν, τότε είναι πιθανό θα πάμε σε… ακόμη αυστηρότερο lockdown, ακόμα και με απαγόρευση κυκλοφορίας από τις 21:00 το βράδυ και έπειτα, με… ελάχιστες εξαιρέσεις.

Δεν αποκλείεται επίσης να επιχειρηθεί να μπει πλαφόν στα SMS αλλά και «όριο» στον χρόνο που απαιτείται π.χ. για να κάνει κάποιος τα ψώνια ή να πάει για άθληση.

Βέβαια αυτό δεν γνωρίζουμε πώς θα εφαρμοστεί. Άλλωστε «κόφτης» στα SMS υποτίθεται ότι μπορεί να μπει – διότι δεν αποθηκεύονται και δεν προσωποποιούνται, λόγω της νομοθεσίας περί προσωπικών δεδομένων – ούτε να υπάρξει άλλος τρόπος με τον οποίο θα περιοριστούν οι μετακινήσεις από τη στιγμή που είναι ανοιχτά σχολεία, δημόσιες υπηρεσίες και ο ιδιωτικός τομέας και η τηλεργασία ορίζεται στο 50%.

=======================================================

Ακολουθήστε μας στην σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε πρώτοι όλα τα νέα

=======================================================