spot_img
18 C
Rafina
Σάββατο, 3 Οκτωβρίου, 2026
spot_img

Σήμερα στις 10:00 η ορκωμοσία των νέων μελών της κυβέρνησης – Στις 12:00 συνεδριάζει το Υπουργικό Συμβούλιο στο Μέγαρο Μαξίμου

 

 

Σε κλίμα επίσημο και με την παρουσία του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη, πραγματοποιείται σήμερα, Δευτέρα 30 Ιουνίου, στις 10:00 το πρωί, η ορκωμοσία των νέων μελών της κυβέρνησης, ενώπιον του Προέδρου της Δημοκρατίας Κωνσταντίνου Τασούλα, στο Προεδρικό Μέγαρο.

Η τελετή έρχεται μετά τις πρόσφατες αλλαγές στη σύνθεση του κυβερνητικού σχήματος και σηματοδοτεί την έναρξη ενός νέου κύκλου δράσης για τα πρόσωπα που αναλαμβάνουν κρίσιμα χαρτοφυλάκια.

Αμέσως μετά την ορκωμοσία, στις 12:00, θα συνεδριάσει το Υπουργικό Συμβούλιο στο Μέγαρο Μαξίμου, υπό την προεδρία του πρωθυπουργού. Κατά τη συνεδρίαση, αναμένεται η παρουσίαση σημαντικών νομοθετικών πρωτοβουλιών και στρατηγικών σχεδίων.

Τα βασικά θέματα της ημερήσιας διάταξης:

  • Παρουσίαση νέων ευρωπαϊκών προγραμμάτων για το περιβάλλον, την ανάπτυξη, την καθημερινότητα και την κοινωνική συνοχή από τον Αντιπρόεδρο της Κυβέρνησης και Υπουργό Επικρατείας Κωστή Χατζηδάκη και τον Υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας Σταύρο Παπασταύρου.
  • Εθνική Στρατηγική για την Τεχνητή Νοημοσύνη, την οποία θα παρουσιάσει ο Υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης Δημήτρης Παπαστεργίου, με έμφαση στον ψηφιακό μετασχηματισμό και τις νέες τεχνολογίες.
  • Νομοσχέδιο για τη δίκαιη εργασία, από την Υπουργό Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης Νίκη Κεραμέως και τον Υφυπουργό Κώστα Καραγκούνη, με στόχο την απλοποίηση της εργατικής νομοθεσίας και την ενίσχυση της προστασίας των εργαζομένων.
  • Αναδιοργάνωση της Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας, με σχετικό νομοσχέδιο που θα παρουσιάσει ο Υπουργός Υποδομών και Μεταφορών Χρίστος Δήμας.
  • Ενίσχυση της δημόσιας ραδιοτηλεόρασης, μέσω νέου νομοσχεδίου που θα παρουσιάσει ο Υφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργώ και Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Παύλος Μαρινάκης.

Η σημερινή ημέρα αναμένεται να είναι καθοριστική για τον κυβερνητικό σχεδιασμό της επόμενης περιόδου, με τον πρωθυπουργό να στέλνει μήνυμα συνέχειας και μεταρρυθμιστικής αποφασιστικότητας.

Αυτή την εβδομάδα

Πικέρμι: Οι «Ιωνίδες» δίνουν ραντεβού για την πρόληψη στις 11 Οκτωβρίου

Κάλεσμα συμμετοχής σε δράση ενημέρωσης και πρόληψης απευθύνει ο...

Δράση του Δήμου Παλλήνης στο 6ο Δημοτικό Παλλήνης, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Ζώων

Τα παιδιά μαθαίνουν να αγαπούν και να σέβονται τα...

Ο Σύλλογος Τριγλιανών Ραφήνας παρουσιάζει «Το σπίτι της Τρίγλιας» σε ημερίδα για τα μουσεία της Ανατολικής Αττικής

Ο Σύλλογος Τριγλιανών Ραφήνας θα συμμετάσχει στην ημερίδα «Μουσεία...

Ραφήνα–Πικέρμι: Δωρεάν βιωματική συνάντηση coaching με την Ευγενία Κοκράνη

Το Τμήμα Πολιτισμού του Δήμου Ραφήνας–Πικερμίου διοργανώνει το δεύτερο...

ΝΕΑ

Πικέρμι: Οι «Ιωνίδες» δίνουν ραντεβού για την πρόληψη στις 11 Οκτωβρίου

Κάλεσμα συμμετοχής σε δράση ενημέρωσης και πρόληψης απευθύνει ο...

Ραφήνα–Πικέρμι: Δωρεάν βιωματική συνάντηση coaching με την Ευγενία Κοκράνη

Το Τμήμα Πολιτισμού του Δήμου Ραφήνας–Πικερμίου διοργανώνει το δεύτερο...

Πικέρμι: Ερώτηση στη Βουλή για τις επαναλαμβανόμενες διακοπές νερού στη Διώνη

Ερώτηση στη Βουλή για τις επαναλαμβανόμενες διακοπές νερού στη...

Παραμένει το απαγορευτικό απόπλου σε Ραφήνα και Λαύριο

Σε ισχύ παραμένει το απαγορευτικό απόπλου στα λιμάνια της...

RPN.GR