“Σκάνδαλο” ευθανασίας στο Βέλγιο! Κατηγορούμενοι τρεις γιατροί!

246

Σε μια άνευ προηγουμένου δίκη, τρεις Βέλγοι γιατροί πρόκειται να δικαστούν στη Γάνδη με την κατηγορία ότι βοήθησαν μια ασθενή να τερματίσει τη ζωή της.

Η Tine Nys, 38 ετών, πέθανε στις 27 Απριλίου 2010.(στο μέσο της φωτογραφίας με τις δύο αδερφές της δεξιά και αριστερά)

Οι αδελφές της υποστηρίζουν ότι ο θάνατός της δεν θα έπρεπε ποτέ να επιτραπεί βάσει του νόμου της ευθανασίας του Βελγίου και ότι επιτεύχθηκε με ερασιτεχνικό τρόπο.

Να σημειώσουμε ότι η ευθανασία και ο υποβοηθούμενος θάνατος έγιναν νόμιμα υπό αυστηρές συνθήκες στο Βέλγιο το 2002.

Η οικογένεια της θανούσης ισχυρίζεται ότι ο λόγος της για την προσπάθεια να τερματίσει τη ζωή της οφείλεται σε μια αποτυχημένη σχέση και δεν συνέβη λόγω μιας “σοβαρής και ανίατης διαταραχής” όπως απαιτείται από το βελγικό δίκαιο.

Κατηγορούμενοι είναι ένας γιατρός ο οποίος πραγματοποίησε τη θανατηφόρα ένεση, ένας παλαιότερος γιατρός της Nys και ένας ψυχίατρος.

Τι λένε οι αδελφές της θανούσης;
Η 38χρονη είχε υποφέρει σε παιδική ηλικία σοβαρών λόγω ψυχιατρικών προβλημάτων και είχε προσπαθήσει να αυτοκτονήσει σε νεώτερη ηλικία.

Χαρακτηρίζοντας τις συνθήκες κάτω απο τις οποίες δόθηκε τέλος στη ζωή της αδελφής τους, οι εν ζωή αδερφές της Nys, παρομοίασαν το θάνατό της, σαν τον θάνατο ενός κατοικίδιου που πονάει επειδή είναι άρρωστο και το πυροβολείς για να ησυχάσει.