Σκέψεις για απαγόρευση κυκλοφορίας οχημάτων το Πάσχα

329

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας μίλησε σήμερα Μεγάλη Τρίτη σε πρωινή εκπομπή του Open Tv,αναφερόμενος στην εφαρμογή των μέτρων και δη στον περιορισμό των μετακινήσεων των πολιτών, ενόψει Πάσχα, υπογραμμίζοντας ότι δεν υπάρχει στο 13033 επιλογή sms επίσκεψης σε συγγενή. «Δεν θα πρέπει να πετάξουμε ό,τι κερδίσαμε με τόσο κόπο», τόνισε ο κ. Πέτσας ενώ, παράλληλα, συμπλήρωσε ότι «θα πάρουμε όποιο μέτρο χρειαστεί για την ορθή αντιμετώπιση του κορονοϊού».

Στις συνεχείς συσκέψεις του κυβερνητικού επιτελείου το θέμα της απαγόρευσης κυκλοφορίας των ΙΧ τις κρίσιμες ημέρες του Πάσχα έχει πέσει στο τραπέζι, έχει συζητηθεί, ωστόσο δεν έχει αποφασιστεί τίποτα. Το πιθανότερο σενάριο είναι οι αποφάσεις να ληφθούν την τελευταία στιγμή, αναλόγως με τη συμπεριφορά που δείξει ο κόσμος. Αν δηλαδή υπάρξει μαζική κίνηση των πολιτών, όπως το περασμένο Σαββατοκύριακο, τότε ενδέχεται να ληφθεί η απόφαση για απαγόρευση κυκλοφορίας των ΙΧ. Μάλιστα πηγές αναφέρουν πως αν αποφασιστεί το πλέον αυστηρό μέτρο, θα τεθεί σε εφαρμογή από το βράδυ του Μεγάλου Σαββάτου για να αποφευχθεί ο συνωστισμός πριν και μετά την Ανάσταση και φυσικά την Κυριακή του Πάσχα για να μπει φρένο στις συναθροίσεις σουβλίσματος του οβελία. Πάντως από την κυβέρνηση ξεκαθαρίζουν πως όλα θα αποφασιστούν βάσει των συνθηκών που θα δημιουργηθούν.

Ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκος Χαρδαλιάς, επισήμανε ότι φέτος το Πάσχα θα πρέπει όλοι να μείνουμε σπίτι με τους ανθρώπους που ζούμε μαζί καθώς δεν επιτρέπονται οι μετακινήσεις σε σπίτια φίλων και συγγενών.