spot_img
13.3 C
Rafina
Πέμπτη, 26 Φεβρουαρίου, 2026
spot_img

Σκληρή απάντηση Κικίλια σε Πολάκη για τα έξοδα αποθεραπείας του εθελοντή πυροσβέστη

 

 

 

Σκληρή απάντηση έδωσε ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας στον… «αδιάβαστο» πρώην αναπληρωτή υπουργό Παύλο Πολάκη αλλά και τους οπαδούς του ΣΥΡΙΖΑ οι οποίοι έσπευσαν να σχολιάσουν επικριτικά την κίνηση του υπουργείου Υγείας να καλύψει τα έξοδα της νοσηλείας, αποθεραπείας και αποκατάστασης του εθελοντή πυροσβέστη, ο οποίος υπέστη εγκαύματα στην πυρκαγιά της Εύβοιας.

«Κύριε Πολάκη, γνωρίζω ακριβώς την κατάσταση της υγείας του εθελοντή δασοπυροσβέστη. Η πλήρης αποκατάσταση και αποθεραπεία του, απαιτούν δαπάνες που δεν καλύπτει το ΕΣΥ και ο ΕΟΠΥΥ. Θα καλύψουμε ότι χρειαστεί, όπως καλύψαμε πλήρως και τους εγκαυματίες από την τραγική φωτιά στο Μάτι, που άφησες ακάλυπτους 1 χρόνο τώρα.

Τέλος με τα ψέματα σας και τη μικροπολιτική».

Ο κ. Κικίλιας επισκέφθηκε χθες στο νοσοκομείο τον εθελοντή πυροσβέστη που υπέστη εγκαύματα δευτέρου προς τρίτου βαθμού στην προσπάθεια κατάσβεσης της πυρκαγιάς στην Εύβοια και ανακοίνωσε ότι «σε συνεννόηση με τον πρωθυπουργό της χωράς, το λιγότερο που έχουμε να κάνουμε ως Υπουργείο Υγείας, είναι σεβόμενοι αυτή την προσπάθεια, να καλύψουμε ότι χρειαστεί από τα έξοδα της νοσηλείας, της αποθεραπείας και τέλος της αποκατάστασης του».

Σχολιάζοντας την δήλωση του υπουργού Υγείας ο κ. Πολάκης έγραψε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

«Το ΚΑΤ είναι δημόσιο νοσοκομείο, δεν πληρώνουν νοσηλεία οι ασφαλισμένοι ασθενείς. Αν ο εθελοντής δασοπυροσβέστης είναι ανασφάλιστος, πάλι δεν πληρώνει, καθώς αν δεν το ξέρεις, σου λέω πως από τοn Φλεβάρη του 2016 ισχύει ο νόμος για δωρεάν ιατροφαρμακευτική κάλυψη των ανασφαλίστων που ψήφισε η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ!!!! (εκτός αν αυτή η δήλωση είναι πρόβα για κατάργηση του νόμου…)

Ο νέος κανονισμός παροχών του ΕΟΠΥΥ που φτιάξαμε καλύπτει με πολύ καλύτερους και πραγματικούς όρους και την αποθεραπεία και αποκατάσταση».

ΠΗΓΗ:mononews.gr

Αυτή την εβδομάδα

1374 έλεγχοι της Περιφέρειας Αττικής την τελευταία εβδομάδα της Αποκριάς – 90000 ευρώ σε πρόστιμα

Αυστηροί ήταν οι έλεγχοι που άσκησαν οι αρμόδιες υπηρεσίες...

Ραφήνα: Παρουσίαση βιβλίου “Δημιουργία Ζωής” στο Πνευματικό Κέντρο

Την Τετάρτη 4 Μαρτίου και ώρα 18:30, ελάτε στο Πνευματικό κέντρο...

Τα ζώδια σήμερα Πέμπτη 26/2

Αναλυτικές προβλέψεις ημέρας για όλα τα ζώδια Κριός: Η...

Κλειστός ο Σταθμός Μετρό ”Πανεπιστήμιο” λόγω του Φοιτητικού Συλλαλητηρίου για τα Τέμπη

Συλλαλητήριο για τα τρία χρόνια από την τραγωδία στα...

Σαν σήμερα το πρώτο επιβεβαιωμένο κρούσμα COVID-19 στην Ελλάδα – Η… ασθενής μηδέν

Σαν σήμερα, στις 26 Φεβρουαρίου 2020, ανακοινώθηκε το πρώτο...

ΝΕΑ

Ραφήνα: Παρουσίαση βιβλίου “Δημιουργία Ζωής” στο Πνευματικό Κέντρο

Την Τετάρτη 4 Μαρτίου και ώρα 18:30, ελάτε στο Πνευματικό κέντρο...

Τα ζώδια σήμερα Πέμπτη 26/2

Αναλυτικές προβλέψεις ημέρας για όλα τα ζώδια Κριός: Η...

Σαν σήμερα το πρώτο επιβεβαιωμένο κρούσμα COVID-19 στην Ελλάδα – Η… ασθενής μηδέν

Σαν σήμερα, στις 26 Φεβρουαρίου 2020, ανακοινώθηκε το πρώτο...

Πικέρμι: Μενού Εβδομάδας στο Οβελιστήριο των Φίλων

Μενού Εβδομάδας Από Τρίτη 24/2 έως Σάββατο 28/2 Μετά την Καθαρά...

RPN.GR