spot_img
32.7 C
Rafina
Δευτέρα, 3 Αυγούστου, 2026
spot_img

Σκότωσαν χιμπατζή που διέφυγε από το Αττικό Ζωολογικό Πάρκο

 

 

Ο χιμπατζής έφυγε από το κλουβί του και ενεργοποιήθηκε το πρωτόκολλο ασφαλείας – Απομονώθηκε από το προσωπικό και θανατώθηκε – Η ανακοίνωση του Αττικού Ζωολογικού Πάρκου
Στη θανάτωση ενός alpha male χιμπατζή προχώρησε το Αττικό Ζωολογικό Πάρκο το πρωί του Σαββάτου 25 Ιουνίου, μετά τη διαφυγή του ζώου, με αποτέλεσμα την ενεργοποίηση του πρωτοκόλλου ασφαλείας του χώρου.

Ο χιμπατζής, μετά από επεισόδιο μεταξύ χιμπατζήδων, το έσκασε. Το πάρκο ενεργοποίησε το πρωτόκολλο ασφαλείας, ενημέρωσε την αστυνομία και απομονώθηκαν οι επισκέπτες.

Ο χιμπατζής, με συντονισμένες κινήσεις, οδηγήθηκε σε απομονωμένο χώρο στην περίμετρο ασφαλείας. Η εξουδετέρωσή του κρίθηκε απαραίτητη 20 λεπτά αργότερα.

Σε ανακοίνωσή του το Αττικό Ζωολογικό Πάρκο έδωσε λεπτομέρειες για το περιστατικό, ενώ δημοσίευσε stories στο Instagram.

Τι αναφέρει το Αττικό Ζωολογικό Πάρκο

«Σήμερα το πρωί στις 09:40 διαπιστώθηκε από το προσωπικό του Πάρκου μετά από επεισόδιο μεταξύ των χιμπατζήδων, η διαφυγή από τον χώρο του alpha male χιμπατζή. Αμέσως ενεργοποιήθηκε το πρωτόκολλο ασφαλείας του Πάρκου, ενημερώθηκε η αστυνομία, απομονώθηκαν οι επισκέπτες και ο χιμπατζής, με τις συντονισμένες κινήσεις του προσωπικού ασφαλείας παρουσία των κτηνιάτρων, οδηγήθηκε σε απομονωμένο χώρο στην περίμετρο ασφαλείας του Πάρκου, όπου και κρίθηκε απαραίτητη η εξουδετέρωση του 20 λεπτά αργότερα. Είναι μια τραγική ημέρα για το Πάρκο, που οδήγησε στην απώλεια του αγαπητού σε όλη την οικογένεια του Πάρκου ζώου.

Τα αναισθητικά επιδρούν σε ένα ήρεμο ζώο σε περίπου 5-10 λεπτά. Σε ένα ζώο με ανεβασμένη την αδρεναλίνη του μπορεί να φτάσει και τα 20 λεπτά. Οι χιμπατζήδες ανήκουν στην κόκκινη και πιο υψηλή κατηγορία επικινδυνότητας, για αυτό και σύμφωνα με τα πρωτόκολλα ασφαλείας και την εκτίμηση κινδύνου από τους παρόντες και αρμόδιους κτηνιάτρους, που βλέπουν τη συμπεριφορά του ζώου, προβλέπεται η εξουδετέρωσή τους».

Αντίστοιχο περιστατικό αντιμετώπισε το πάρκο και τον Δεκέμβριο του 2018, όταν δύο τζάγκουαρ θανατώθηκαν αφότου πέρασαν τον ελεγχόμενο χώρο φύλαξής τους».

Αντιδράσεις στο Twitter

Πάντως η απόφαση του Αττικού Ζωολογικού Πάρκου προκάλεσε έντονες αντιδράσεις στο twitter, με πολλούς να επικρίνουν τόσο την απόφαση θανάτωσής του, όσο και το γεγονός ότι το ζώο αντί να βρίσκεται ελεύθερο στη φύση, βρισκόταν σε κλουβί.

Αυτή την εβδομάδα

Σοβαρή ανησυχία για την ασφάλεια στο γεφυράκι της Διώνης

Η εικόνα που παρουσιάζει το γεφυράκι στη Διώνη προκαλεί...

Ραφήνα: Εκθέσεις θορύβου αεροσκαφών για τον Ιούνιο 2026

Εκθέσεις θορύβου αεροσκαφών για τον Ιούνιο 2026 Έκθεση_θορύβου_Ιούνιος_2026

Ραφήνα: Προσφορά νερών στο ΚΕΠΙΧ και στην ΕΘΟΡΠ από τις Υδροφόρες Γιώργος

Θερμές ευχαριστίες προς την εταιρεία «Υδροφόρα Γιώργος» για την...

Συνεχίζεται και την Τρίτη 4/8 ο πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς (ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΚΙΝΔΥΝΟΥ 4) σε όλη την Αττική 

Σύμφωνα με το Χάρτη Πρόβλεψης Κινδύνου Πυρκαγιάς για αύριο ΤΡΙΤΗ...

ΝΕΑ

Σοβαρή ανησυχία για την ασφάλεια στο γεφυράκι της Διώνης

Η εικόνα που παρουσιάζει το γεφυράκι στη Διώνη προκαλεί...

Ραφήνα: Εκθέσεις θορύβου αεροσκαφών για τον Ιούνιο 2026

Εκθέσεις θορύβου αεροσκαφών για τον Ιούνιο 2026 Έκθεση_θορύβου_Ιούνιος_2026

Ραφήνα: Προσφορά νερών στο ΚΕΠΙΧ και στην ΕΘΟΡΠ από τις Υδροφόρες Γιώργος

Θερμές ευχαριστίες προς την εταιρεία «Υδροφόρα Γιώργος» για την...

Καταγγελία για κλοπές από αυτοκίνητα πυροσβεστών την ώρα της μεγάλης φωτιάς

Έντονες αντιδράσεις προκαλούν φωτογραφίες από τον χώρο στάθμευσης της...

RPN.GR