Σκοτώθηκε από λάθος ο διάσημος Dj Zdar των Cassius: Έπεσε από παράθυρο κτηρίου 19 ορόφων

246

Ο Philippe Cerboneschi δημιούργησε τo συγκρότημα Cassius με τον Hubert Blanc-Francard (γνωστό ως Boombass) το 1996

Σε ηλικία 50 ετών πέθανε στο Παρίσι την Τετάρτη 19/07 ο Philippe «Zdar» Cerboneschi, DJ του μουσικού συγκροτήματος Cassius. Ο θάνατός του οφείλεται σε λάθος, όπως αποκάλυψε ο ατζέντης του, παρά ταύτα διεξάγονται έρευνες για να πιστοποιήσουν τις συνθήκες κάτω από τις οποίες ο Dj Zdar έφυγε από τη ζωή.

«Έπεσε κατά λάθος από το παράθυρο ενός κτιρίου, από μεγάλο ύψος», δήλωσε στο France24 ο Sebastien Farran χωρίς να μπει σε περισσότερες λεπτομέρειες. Τραγική ειρωνεία: την Παρασκευή 21/07 ήταν προγραμματισμένη η παρουσίαση του νέου άλμπουμ των Cassius, «Dreems». Κανείς ακόμα δεν μπορεί να εξηγήσει πώς έπεσε ο 50χρονος μουσικός από ένα κτίριο 19 ορόφων, δύο μέρες πριν από live εμφάνιση των Cassius στο L’Olympia του Παρισιού.

Οι Cassius είναι ένα από τα χαρακτηριστικά σχήματα της γαλλικής electropop της δεκαετίας του ’90 και ’00, ενώ ο Zdar είχε συνεργαστεί ως παραγωγός και remixer με ονόματα όπως: Air, Phoenix, Chromeo και Rapture. Το κομμάτι «I Love You So» χρησιμοποιήθηκε στο κομμάτι «Why I Love You» του Jay-Z και Kanye West από το άλμπουμ «Watch the Throne» (2011).