spot_img
19.8 C
Rafina
Παρασκευή, 23 Οκτωβρίου, 2026
spot_img

Σοφία Ζαχαράκη: Νέα διάταξη για το πρόγραμμα “Ανακαινίζω – Νοικιάζω” τον Σεπτέμβριο – rpn

 

 

 

Νέα διάταξη για τη βελτίωση του προγράμματος του Υπουργείου Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας «Ανακαινίζω-Νοικιάζω», έρχεται εντός του πρώτου 20ήμερου του Σεπτεμβρίου, όπως δήλωσε η υπουργός, Σοφία Ζαχαράκη σε τηλεοπτική συνέντευξη στην ΕΡΤ και την εκπομπή «Συνδέσεις».

Ειδικότερα, όπως διευκρίνισε η υπουργός, «εντός του Σεπτεμβρίου θα έχουμε ψηφίσει την καινούρια διάταξη για να βελτιώσουμε το πρόγραμμα «Ανακαινίζω – Νοικιάζω» και να αυξήσουμε την επιδότηση στο 60% προκειμένου να έχουμε περισσότερες αιτήσεις γιατί αυτή τη στιγμή ανέρχονται στις 1.000. Σίγουρα εντός του πρώτου 20ήμερου του Σεπτεμβρίου θα αλλάξει και θα ισχύει αναδρομικά για αυτόν που έχει κάνει την αίτηση στο συγκεκριμένο πρόγραμμα με το 40% της επιδότησης να ισχύει η αύξηση του 60%. Παράλληλα, θα αυξήσουμε και τη δυνατότητα που έχει για την ανακαίνιση και θα πάει παραπάνω από 10.000».

Αναφορικά με τη στέγαση των δημοσίων υπαλλήλων, η Σοφία Ζαχαράκη επεσήμανε ότι «θα υλοποιήσουμε ένα ευρύ πρόγραμμα, αφού μελετήσουμε την κάθε περίπτωση ξεχωριστά. Δηλαδή πως μπορούμε να αξιοποιήσουμε, παλιά αστυνομικά τμήματα, παλιά σχολεία, δημοτικά ή δημόσια κτήρια, κάθε στεγαστικό απόθεμα που υπάρχει κυρίως στα νησιά και σε Ηπειρωτικούς Δήμους προκειμένου να αξιοποιηθούν για τη στέγαση των δημοσίων υπαλλήλων. Θα είμαστε έτοιμοι να πούμε περισσότερα πράγματα για αυτό μέσα στην χρονιά. Ήδη έχουμε συλλέξει μαζί με την ΕΤΑΔ και την  ΕΕΤΑΑ τα διαθέσιμα κτήρια τα οποία προφανώς θα πρέπει να αποτιμηθούν, να γίνει κοστολόγηση, με τους μηχανικούς και να μελετήσουμε πως να ανακαινιστούν, πάντα σε συνεργασία  με την αυτοδιοίκηση. Αλλά δεν είμαστε ακόμη έτοιμοι για αυτό».

Ερωτηθείσα η υπουργός για την κοινωνική αντιπαροχή, ανακοίνωσε ότι «αναμένεται να βγει ο διαγωνισμός μέσα στο επόμενο 3μηνο, ίσως και λίγο νωρίτερα και θα αφορά στην αξιοποίηση των οικοπέδων του δημοσίου, όπως της ΔΥΠΑ. Η διάταξή μας είναι έτοιμη, άρα ουσιαστικά θα ψηφιστεί η επικαιροποιημένη του 2022, οπωσδήποτε, τον Σεπτέμβριο έτσι ώστε να μπορέσει να τρέξει ο πρώτος διαγωνισμός. Τι θα σου δώσει όμως; Σε ένα οικόπεδο μέσω ΣΔΙΤ θα καλέσεις ιδιώτες να χτίσουν κάποια διαμερίσματα τα οποία θα δοθούν για κοινωνική στέγαση, με προσιτό μισθωτήριο εκείνη την στιγμή, ενώ τα υπόλοιπα θα είναι με κανονικές τιμές της αγοράς. Αυτό, όμως, σου δίνει αποτέλεσμα μετά από καιρό. Άρα τα άμεσα μέτρα έχουν να κάνουν προφανώς με την κοινωνική στέγαση όπως είναι η επιδότηση ενοικίου».

 

Αυτή την εβδομάδα

Μάτι: Κατέρρευσε τμήμα σκάλας προς την παραλία – Επείγον αίτημα για μέτρα ασφαλείας

Σοβαρές ζημιές έχει υποστεί η σκάλα που οδηγεί στην...

Νέα δικαστική εξέλιξη για τον αεροπορικό θόρυβο από το αεροδρόμιο στα Σπάτα

Νέα εξέλιξη στη δικαστική διεκδίκηση για την αντιμετώπιση του...

Παιανιακός – Θύελλα Ραφήνας 0-14: Εμφατική πρόκριση στο Κύπελλο ΕΠΣΑΝΑ

Ευρεία νίκη με 14-0 επί του Παιανιακού πέτυχε εκτός...

Pizza Fan: Πληροφορίες για πάνω από 1 εκατ. ευρώ σε κρυφό δωμάτιο στην κατοικία του ιδιοκτήτη

Περισσότερα από ένα εκατομμύριο ευρώ και κοσμήματα φέρονται να...

Αλλαγή ώρας 2026: Πότε γυρίζουμε τα ρολόγια μία ώρα πίσω

Την Κυριακή 25 Οκτωβρίου επιστρέφει η χειμερινή ώρα —...

ΝΕΑ

Νέα δικαστική εξέλιξη για τον αεροπορικό θόρυβο από το αεροδρόμιο στα Σπάτα

Νέα εξέλιξη στη δικαστική διεκδίκηση για την αντιμετώπιση του...

Παιανιακός – Θύελλα Ραφήνας 0-14: Εμφατική πρόκριση στο Κύπελλο ΕΠΣΑΝΑ

Ευρεία νίκη με 14-0 επί του Παιανιακού πέτυχε εκτός...

Pizza Fan: Πληροφορίες για πάνω από 1 εκατ. ευρώ σε κρυφό δωμάτιο στην κατοικία του ιδιοκτήτη

Περισσότερα από ένα εκατομμύριο ευρώ και κοσμήματα φέρονται να...

Αλλαγή ώρας 2026: Πότε γυρίζουμε τα ρολόγια μία ώρα πίσω

Την Κυριακή 25 Οκτωβρίου επιστρέφει η χειμερινή ώρα —...

Ισχυρός σεισμός στο Θιβέτ: Οι πρώτες αναφορές κάνουν λόγο για μέγεθος 7

Διαφορετικές εκτιμήσεις για το εστιακό βάθος μεταδίδουν τα μέσα...

Γιώργος Κώτσηρας: Ποιος είναι ο αναπληρωτής υπουργός που κατέρρευσε στη Βουλή

Στο Ιπποκράτειο Νοσοκομείο μεταφέρθηκε την Πέμπτη 22 Οκτωβρίου ο...

RPN.GR