spot_img
16.7 C
Rafina
Παρασκευή, 6 Μαρτίου, 2026
spot_img

Σοφία Ζαχαράκη: Οι αλλαγές στο «Σπίτι μου 2» – rpn

 

 

 

Για το πρόγραμμα «Σπίτι μου 2» μίλησε η υπουργός Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας Σοφία Ζαχαράκη, εστιάζοντας στις αλλαγές που έχουν γίνει ιδίως στα ηλικιακά όρια αλλά και στα εισοδηματικά κριτήρια.

Η Σοφία Ζαχαράκη ανέφερε ότι θα ακολουθήσει κοινή υπουργική απόφαση στην οποία οριστούν οι λεπτομέρειες ως προς τους δικαιούχους του προγράμματος «Σπίτι μου 2». Παράλληλα, η ίδια αναφέρθηκε και στα επικείμενα προγράμματα ανακαινίσεων σπιτιών και επαγγελματικών χώρων Ατόμων με Αναπηρία.

Αναφορικά με το «Σπίτι μου 2» η υπουργός υπογράμμισε ότι, η διάταξη που αφορά στις τεχνικές λεπτομέρειες για τη χρηματοδότηση του προγράμματος έχει ενταχθεί στο φορολογικό νομοσχέδιο του υπουργείου Οικονομικών το οποίο τέθηκε, πρόσφατα, σε διαβούλευση. Με κοινή υπουργική απόφαση που θα ακολουθήσει, θα οριστούν οι λεπτομέρειες και ως προς τους δικαιούχους.

« Όταν ένα μεγάλο κομμάτι του οικογενειακού εισοδήματος πηγαίνει στο ενοίκιο έχουμε υποχρέωση η μάχη μας για το στεγαστικό να είναι ακόμη πιο σκληρή. Γι’ αυτό λέμε στους Έλληνες πολίτες ότι 5 δισ. ευρώ έως το 2027 κατευθύνονται σε στεγαστικά προγράμματα. Στο φορολογικό νομοσχέδιο που συζητείται εντάχθηκε η διάταξη για το «Σπίτι μου 2». Το πρόγραμμα θα «τρέξει» από τις αρχές του ’25 με προϋπολογισμό 2 δισ. ευρώ, πόρους που εξασφάλισε ο Πρωθυπουργός μετά από διαπραγμάτευση με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή. Στο πρόγραμμα διευρύναμε το ηλικιακό όριο καθώς οι δικαιούχοι μπορούν να είναι έως και 50 ετών. Αυξήσαμε το ποσό της αξίας του συμβολαίου στα 250.000 ευρώ, με το εισοδηματικό όριο στα 28.000 ευρώ και 4.000 ευρώ ανά παιδί ενώ για τον μονογονέα το εισοδηματικό όριο αυξάνεται στα 31.000 ευρώ και 5.000 ευρώ ανά παιδί. Επίσης για τους τρίτεκνους και πολύτεκνους το κράτος θα καλύπτει το 75% του επιτοκίου».

Η υπουργός, αναφέρθηκε επίσης, στα προγράμματα λειτουργικής ανακαίνισης σπιτιών και επαγγελματικών χώρων Ατόμων με Αναπηρία, η υλοποίηση των οποίων θα αρχίσει από τον Ιανουάριο του 2025».

Αυτή την εβδομάδα

Επεισόδιο στο αεροδρόμιο «Ελ. Βενιζέλος»: Συνελήφθη άντρας που γρονθοκόπησε ταξιδιώτη

Ένταση σημειώθηκε το μεσημέρι της Παρασκευής στον χώρο των...

Εκλογές και ταινία για την Κινηματογραφική Λέσχη Ραφήνας την Δευτέρα 9/3

Όπως έχουμε ήδη ενημερώσει τα μέλη μας, την ερχόμενη...

Ο Οργανισμός Λιμένος Ραφήνας δίπλα στα παιδιά και το Περιβάλλον

Την Πέμπτη 5 Μαρτίου 2026 και ώρα 11:00 πραγματοποιήθηκε...

ΝΕΑ

Εκλογές και ταινία για την Κινηματογραφική Λέσχη Ραφήνας την Δευτέρα 9/3

Όπως έχουμε ήδη ενημερώσει τα μέλη μας, την ερχόμενη...

Ο Οργανισμός Λιμένος Ραφήνας δίπλα στα παιδιά και το Περιβάλλον

Την Πέμπτη 5 Μαρτίου 2026 και ώρα 11:00 πραγματοποιήθηκε...

Προσφορά των Εκπαιδευτηρίων Ελληνογερμανικής Αγωγής στο Κοινωνικό Φαρμακείο του Δήμου Παλλήνης

Σημαντική στήριξη των Εκπαιδευτηρίων Ελληνογερμανικής Αγωγής στο Κοινωνικό Φαρμακείο...

Τα ζώδια σήμερα Παρασκευή 6/3

Αναλυτικά οι προβλέψεις της ημέρας για όλα τα ζώδια ...

Επαναπατρισμός Ελλήνων από τη Μέση Ανατολή: Δύο πτήσεις φτάνουν σήμερα από το Ομάν

Σε εξέλιξη βρίσκονται οι επιχειρήσεις επαναπατρισμού Ελλήνων πολιτών και...

RPN.GR