Σοκ στη Ρόδο: Δύο αδερφές πνίγηκαν σε πισίνα ξενοδοχείου

635

Μια ανείπωτη τραγωδία συνέβη το απόγευμα της Τετάρτης σε ξενοδοχείο της Ρόδου.

Δύο αδερφές που έκαναν διακοπές στο νησί, 17 και 19 ετών, πνίγηκαν ενώ κολυμπούσαν στην πισίνα ξενοδοχείου της Ιαλυσού.

Τα δύο κορίτσια είχαν φτάσει στη Ρόδο πριν από μερικές μέρες για διακοπές, μαζί με την τρίτη αδερφή τους.

Τραγική ειρωνεία το γεγονός πως όταν έφτασε το ΕΚΑΒ στο σημείο, το ένα από τα δύο κορίτσια ήταν ακόμα ζωντανό. Ωστόσο, τα πολύτιμα λεπτά που είχαν χαθεί, της κόστισαν τη ζωή της, καθώς οι προσπάθειες των διασωστών απέβησαν άκαρπες.

Μόλις τις βρήκαν, αμέσως ειδοποιήθηκε το ΕΚΑΒ που έφτασε στο ξενοδοχείο. Αρχικά, σύμφωνα με τη Ροδιακή, το ασθενοφόρο παρέλαβε μόνο τη μια κοπέλα, που επέπλεε στην πισίνα και είχε ακόμα τις αισθήσεις της. Παρά τις προσπάθειες, δεν κατάφεραν να τη σώσουν και το νεαρό κορίτσι άφησε λίγο αργότερα την τελευταία του πνοή.

Σοκ προκαλεί η αποκάλυψη πως το δεύτερο κορίτσι είχε βυθιστεί τον πάτο της πισίνας και αρχικά δεν φαινόταν! Όταν οι διασώστες επέστρεψαν στο ξενοδοχείο, ήταν αργά αφού το νεαρό κορίτσι ανασύρθηκε νεκρό.

Μέχρι στιγμής τα αίτια της τραγωδίας παραμένουν αδιευκρίνιστα, ωστόσο σύμφωνα με πληροφορίες τα δύο νεαρά κορίτσια πνίγηκαν προσπαθώντας η μία να σώσει την άλλη. Την ίδια ώρα, άλλες πληροφορίες αναφέρουν πως προηγουμένως τα δύο κορίτσια είχαν φάει.

Για το περιστατικό, ενημερώθηκε και ο εισαγγελέας υπηρεσίας, που έδωσε εντολή στους αξιωματικούς του ΑΤ Ρόδου να προχωρήσουν στη σύλληψη των υπευθύνων του ξενοδοχείου και να πραγματοποιήσουν έρευνα για τα αίτια που οδήγησαν τις δύο κοπέλες στον θάνατο.

Έτσι, σήμερα το πρωί, οι υπεύθυνοι της ξενοδοχειακής μονάδας θα οδηγηθούν στον εισαγγελέα της Ρόδου, ο οποίος θα αποφασίσει εάν ασκηθούν εναντίον τους κατηγορίες.

Οι έρευνες από την πλευρά των αστυνομικών αρχών συνεχίστηκαν έως τις πρώτες πρωινές ώρες της Πέμπτης.