Σοκ στην Γαλλία: Χειρουργός βίασε παραπάνω από 250 παιδιά ενώ ήταν ναρκωμένα για εγχείρηση

354

Ο ειδικός στις χειρουργικές επεμβάσεις γιατρός, ο 66χρονος Ζοέλ Λε Σκουαρνέκ, κατηγορείται για την κακοποίηση αγοριών και κοριτσιών. Μάλιστα, κρατούσε τις αρρωστημένες πράξεις του και σε ημερολόγιο, όπου έγραφε με κάθε λεπτομέρεια τι έκανε σε κάθε θύμα του, το οποίο αγνοούσε ότι την κακοποίηση που δέχθηκε, αφού ήταν ναρκωμένο.

Το 2005 είχε καταδικαστεί για κατοχή υλικού παιδικής πορνογραφίας, αλλά οι Αρχές του επέτρεψαν να συνεχίσει να ασκεί το επάγγελμά του στο νοσοκομείο της Σονζάκ στη δυτική Γαλλία μέχρι το 2017, που συνελήφθη κατηγορούμενος για το βιασμό ενός τετράχρονου και ενός εξάχρονου κοριτσιού.

Ο ίδιος αρνείται τις κατηγορίες, αλλά παραδέχθηκε ότι επέδειξε «αποκλίνουσα» συμπεριφορά απέναντί τους, όπως είπε ο δικηγόρος του. Κατά τη διερεύνηση της υπόθεσης η αστυνομία έκανε έφοδο στο σπίτι του και βρήκε το ημερολόγιο όπου ο «χειρότερος παιδεραστής της Γαλλίας», όπως τον χαρακτηρίζουν τοπικά ΜΜΕ, περιέγραφε λεπτομερώς τις σεξουαλικές επιθέσεις του σε περίπου 250 παιδιά.

Η αστυνομία έρχεται σε επαφή με τα άτομα που κατονομάζονται στο ημερολόγιο του χειρουργού, πολλά εκ των οποίων είπαν ότι δεν γνώριζαν πώς υπέστησαν σεξουαλικές επιθέσεις. Ο Λε Σκουαρνέκ παραδέχθηκε ότι επιτέθηκε σε «κάποια» παιδιά, αλλά χαρακτηρίζει «προϊον της φαντασίας» του, όσα περιγράφει στο ημερολόγιο. Η δίκη του χειρουργού αναμένεται να αρχίσει στα τέλη του έτους ή στις αρχές του επομένου.