Στα χέρια των αρχών βρίσκεται μια 26χρονη γυναίκα στην Κόρινθο, η οποία κατηγορείται ότι διαχειριζόταν διαδικτυακή ομάδα στο Viber μέσω της οποίας κοινοποιούνταν πληροφορίες για αστυνομικούς ελέγχους και μπλόκα της Τροχαίας, επιτρέποντας σε οδηγούς να τα αποφεύγουν.
Η υπόθεση βρισκόταν εδώ και αρκετό διάστημα στο μικροσκόπιο της Διεύθυνσης Αστυνομίας Κορινθίας, με τις αρχές να διερευνούν τη δράση της συγκεκριμένης διαδικτυακής κοινότητας, η οποία αριθμούσε 3.926 μέλη. Σύμφωνα με τα στοιχεία της έρευνας, η ομάδα είχε δημιουργηθεί στις 18 Σεπτεμβρίου 2025 και λειτουργούσε με βασικό σκοπό την άμεση ενημέρωση των μελών της για τα σημεία και τους χρόνους διεξαγωγής τροχονομικών ελέγχων, τόσο στην Κορινθία όσο και σε άλλες περιοχές της χώρας.
Πώς λειτουργούσε η ομάδα
Όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, τα μέλη της κοινότητας αντάλλασσαν σε πραγματικό χρόνο πληροφορίες για μπλόκα αλκοτέστ και άλλους ελέγχους της ΕΛ.ΑΣ., δίνοντας τη δυνατότητα στους οδηγούς να τροποποιούν τις διαδρομές τους και να αποφεύγουν την παρουσία των αστυνομικών αρχών.
Οι αστυνομικοί διαπίστωσαν ότι η λειτουργία της ομάδας ήταν οργανωμένη και συστηματική, με συνεχή ροή πληροφοριών σχετικά με ελέγχους της Τροχαίας. Οι αρχές εκτιμούν ότι η συγκεκριμένη πρακτική υπονόμευε το έργο των ελεγκτικών μηχανισμών και ιδιαίτερα τις προσπάθειες πρόληψης τροχαίων ατυχημάτων που σχετίζονται με την οδήγηση υπό την επήρεια αλκοόλ.
Το κινητό που «έδεσε» την υπόθεση
Κατά τη διάρκεια της επιχείρησης εντοπισμού της 26χρονης, οι αστυνομικοί προχώρησαν σε έρευνα και κατάσχεση κινητού τηλεφώνου, στο οποίο, σύμφωνα με την ΕΛ.ΑΣ., ήταν ενεργοποιημένη η τηλεφωνική σύνδεση που χρησιμοποιούνταν για τη διαχείριση των λογαριασμών της επίμαχης ομάδας στο Viber.
Το συγκεκριμένο εύρημα θεωρείται κομβικής σημασίας για την υπόθεση, καθώς αποτέλεσε βασικό αποδεικτικό στοιχείο που συνέδεσε τη νεαρή γυναίκα με τη διαχείριση της διαδικτυακής κοινότητας.
Δικογραφία και αναζήτηση δεύτερου εμπλεκόμενου
Σε βάρος της 26χρονης σχηματίστηκε δικογραφία, ενώ στην ίδια υπόθεση περιλαμβάνεται και ένας 35χρονος άνδρας, ο οποίος φέρεται να είχε επίσης ενεργό ρόλο στη διαχείριση της ομάδας και αναζητείται από τις αρχές.
Η προανάκριση διενεργείται από το Τμήμα Τροχαίας Κορίνθου, ενώ η δικογραφία θα διαβιβαστεί στις αρμόδιες δικαστικές αρχές. Παράλληλα, οι έρευνες συνεχίζονται για τη διαλεύκανση όλων των πτυχών της υπόθεσης και τον εντοπισμό τυχόν επιπλέον εμπλεκομένων.
Οι αστυνομικές αρχές επισημαίνουν ότι η δημοσιοποίηση πληροφοριών σχετικά με ελέγχους και μπλόκα δεν αντιμετωπίζεται ως απλή διαδικτυακή δραστηριότητα, αλλά ως ενέργεια που μπορεί να δυσχεράνει το έργο της Τροχαίας και να επηρεάσει την αποτελεσματικότητα των ελέγχων οδικής ασφάλειας.
































