spot_img
19.6 C
Rafina
Σάββατο, 3 Οκτωβρίου, 2026
spot_img

Σοκ στο ελληνικό ποδόσφαιρο – Πέθανε από ανακοπή καρδιάς ο Γιώργος Ξενίδης

 

 

Σε πένθος βυθίζεται το ελληνικό ποδόσφαιρο, καθώς έφυγε από τη ζωή τη Δευτέρα (3/6) σε ηλικία 45 ετών ο πρώην ποδοσφαιριστής, Γιώργος Ξενίδης.

Ο πρώην αμυντικός των Ηρακλή, ΑΕΚ, Ανόρθωσης και Ιωνικού άφησε την τελευταία του αναπνοή από ανακοπή καρδιάς.

Ο Γιώργος Ξενίδης, γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη στις 6 Δεκεμβρίου του 1974 και ξεκίνησε την καριέρα του από τους ερασιτέχνες του Ηρακλή για να προωθηθεί στην επαγγελματική ομάδα το καλοκαίρι του 1994. Στο γηραιό παρέμεινε επί μια δεκαετία,με μια μικρή διακοπή για ένα εξάμηνο το 2002 όταν και αγωνίστηκε στην ΑΕΚ κατακτώντας το Κύπελλο Ελλάδος, για να επιστρέψει τον Ιούλιο της ίδιας χρονιάς στον Ηρακλή.

Το 2004 άφησε το ελληνικό πρωτάθλημα για να αγωνιστεί στην Κύπρο με τα χρώματα της Ανόρθωσης. Κατά την διετή του παρουσία στην κυπριακή ομάδα πανηγύρισε την κατάκτηση του Πρωταθλήματος του 2005 καθώς και την ιστορική πρόκριση επί της τουρκικής Τραμπζονσπόρ στο πλαίσιο των προκριματικών του Τσάμπιονς Λιγκ τη σεζόν 2005/06.

ο 2006 επαναπατρίζεται για λογαριασμό του Ιωνικού. Παρά το γεγονός ότι η ομάδα ξεκινά με φιλοδοξίες, διοικητικά προβλήματα και αφαιρέσεις βαθμών την οδηγούν στον υποβιβασμό. Παρ’ όλα αυτά ο Ξενίδης παρέμεινε στον Ιωνικό και αγωνίστηκε και στη Β’ Εθνική. Το καλοκαίρι του 2008 έμεινε ελεύθερος από την ομάδα της Νικαίας και από τότε έμεινε χωρίς ομάδα. Είχε συνολικά 224 συμμετοχές σε επίπεδο Α’ Εθνικής (195 με Ηρακλή,2 0 με Ιωνικό και 9 με ΑΕΚ) και έχει σημειώσει 20 τέρματα.

Τον Δεκέμβριο του 2005 είχε προσπαθήσει μαζί με τον Βασίλη Μπορμπόκη να αποκτήσει το πλειοψηφικό πακέτο των μετοχών του Απόλλωνα Καλαμαριάς.

ΠΗΓΗ:mononews.gr

Αυτή την εβδομάδα

Ραφήνα: Πρωινό ραντεβού για άσκηση στο νερό- Aqua aerobic στο Δημοτικό Κολυμβητήριο

Με μια νέα δραστηριότητα εμπλουτίζεται από την Τρίτη 6...

Κόρινθος: Νεκρός 26χρονος σε σφοδρό τροχαίο – Πέντε τραυματίες

Τραγική κατάληξη είχε το τροχαίο που σημειώθηκε το βράδυ...

Πικέρμι: Νεότερη ενημέρωση για την υδροδότηση στη Διώνη – Διανομή νερού στους κατοίκους

Ο Δήμος Ραφήνας – Πικερμίου ενημερώνει τους κατοίκους της...

Δημήτρης Κόκοτας: Συγκίνηση στο 40ήμερο μνημόσυνο – Συγγενείς και φίλοι τίμησαν τη μνήμη του

Σε κλίμα θλίψης και συγκίνησης τελέστηκε το πρωί του...

Ραφήνα: Ζωντανή ελληνική μουσική σήμερα Σάββατο 3 Οκτωβρίου στο MAMA’S με Χάρη Παπασιδέρη!

Σήμερα Σάββατο 3 Οκτωβρίου, στις 21:30, το MAMA’S στη...

ΝΕΑ

Κόρινθος: Νεκρός 26χρονος σε σφοδρό τροχαίο – Πέντε τραυματίες

Τραγική κατάληξη είχε το τροχαίο που σημειώθηκε το βράδυ...

Κυριακή σημαίνει BBQ στο Marathon Village μόνο με 22 ευρώ!

Αυτή την Κυριακή, δώστε στο μεσημεριανό σας μια γεύση...

RPN.GR