spot_img
27.1 C
Rafina
Τρίτη, 14 Ιουλίου, 2026
spot_img

Σορός αγνοούμενου βρέθηκε άθικτη 28 χρόνια μετά σε παγετώνα

 

 

 

Ένας βοσκός εντόπισε το σώμα ενός άνδρα που αγνοούνταν για 28 χρόνια σε παγετώνα στην ορεινή περιοχή Κοχιστάν του Πακιστάν και συγκεκριμένα στην αποκαλούμενη “Κοιλάδα της κυρίας”. Η σορός εντοπίστηκε εντυπωσιακά καλά διατηρημένη και τα ρούχα του άνδρα ήταν εντελώς άθικτα.

Μαζί με το σώμα βρέθηκε μια ταυτότητα με το όνομα Νασιρουδίν (Naseeruddin). Σύμφωνα με τις αρχές, πρόκειται για έναν άνδρα που είχε εξαφανιστεί στην περιοχή τον Ιούνιο του 1997, όταν έπεσε σε ρωγμή παγετώνα κατά τη διάρκεια χιονοθύελλας.

Μόλις η αστυνομία επιβεβαίωσε πως πρόκειται για τον Νασιρουδίν, οι κάτοικοι άρχισαν να δίνουν περισσότερες πληροφορίες, όπως τόνισε στο BBC, ο βοσκός Ομάρ Χαν που εντόπισε τον άνδρα.

Ο Νασιρουδίν είχε σύζυγο και δύο παιδιά. Την ημέρα που εξαφανίστηκε, ταξίδευε με άλογο, με τον αδερφό του, Καθιρουδίν (Kathiruddin), με την αστυνομία να αναφέρει πως μία οικογενειακή διαμάχη είχε εξαναγκάσει τους δύο άνδρες να φύγουν από το σπίτι τους.

Ο αδερφός του Νασιρουδίν, Καθιρουδίν είπε στο BBC Urdu ότι είχαν φτάσει στην κοιλάδα το πρωί και κάποια στιγμή το μεσημέρι, ο αδερφός του μπήκε σε μια σπηλιά. Όταν δεν επέστρεψε, ο Καθιρουδίν τον αναζήτησε μέσα στη σπηλιά και ζήτησε βοήθεια από άλλους κατοίκους της περιοχής για να συνεχίσουν την αναζήτηση, αλλά δεν τον βρήκαν ποτέ.

Τα τελευταία χρόνια, η περιοχή έχει καταγράψει μείωση χιονοπτώσεων, με αποτέλεσμα οι παγετώνες να εκτίθενται απευθείας στο ηλιακό φως και να λιώνουν γρηγορότερα. Οι ειδικοί ανέφεραν πως η ανακάλυψη του σώματος δείχνει πόσο η κλιματική αλλαγή έχει επιταχύνει το λιώσιμο των παγετώνων. “Αυτό που είδα ήταν απίστευτο”, είπε ο βοσκός “Το σώμα ήταν άθικτο. Τα ρούχα του δεν ήταν καν σκισμένα”.

Σημειώνεται, πως όταν ένα ανθρώπινο σώμα πέσει σε παγετώνα, το ακραίο ψύχος το παγώνει άμεσα, αποτρέποντας τη σήψη, εξήγησε ο καθηγητής Μουχαμάντ Μπιλάλ, επικεφαλής του Τμήματος Περιβάλλοντος στο Πανεπιστήμιο Comsats της Ισλαμαμπάντ. Στη συνέχεια, λόγω έλλειψης υγρασίας και οξυγόνου στον παγετώνα το σώμα μουμιοποιείται.

Αυτή την εβδομάδα

Φώκια εμφανίστηκε στην παραλία του Βαρνάβα (βίντεο)

Μια ευχάριστη έκπληξη περίμενε τους λουόμενους στην παραλία του...

Απαγόρευση κυκλοφορίας προσώπων και οχημάτων σε περιοχές του Δήμου Παλλήνης

Απαγόρευση κυκλοφορίας προσώπων και οχημάτων σε περιοχές του Δήμου...

Αρτέμιδα: Τροχαίο έξω από τον Σκλαβενίτη – Αυξημένη κίνηση στο σημείο

Τροχαίο ατύχημα σημειώθηκε πριν από λίγο έξω από το...

ΝΕΑ

Φώκια εμφανίστηκε στην παραλία του Βαρνάβα (βίντεο)

Μια ευχάριστη έκπληξη περίμενε τους λουόμενους στην παραλία του...

Απαγόρευση κυκλοφορίας προσώπων και οχημάτων σε περιοχές του Δήμου Παλλήνης

Απαγόρευση κυκλοφορίας προσώπων και οχημάτων σε περιοχές του Δήμου...

Εκδηλώσεις μνήμης για τα θύματα της 23ης Ιουλίου 2018 σε Κόκκινο Λιμανάκι, Νέο Βουτζά και Μάτι

Σύλλογος Συγγενών Θανόντων & Εγκαυματιών της 23/07/2018 Οκτώ χρόνια συμπληρώνονται...

Πικέρμι Service House: Συντήρηση κλιματιστικών σε οικονομικές τιμές!

Ο καθαρισμός των Air condition είναι πολύ σημαντικός παράγοντας...

RPN.GR