Σοβαρή κατάθλιψη για τον Πελέ:Δεν βγαίνει από το σπίτι του πλέον

332
epa07480932 Legendary Brazilian former soccer player Pele attends a press conference at a commercial event in Paris, France, 02 April 2019. Mbappe became the first teenager to score in a World Cup final since Pele in 1958. EPA/IAN LANGSDON

Τι αποκάλυψε ο γιος του Πελέ, Εντίνιο,για την άσχημη ψυχολογική κατάσταση που βρίσκεται ο πατέρας του.

Σημάδια κατάθλιψης εμφανίζει ο ζωντανός θρύλος του παγκοσμίου ποδοσφαίρου, Πελέ, εξαιτίας των προβλημάτων υγείας που παρουσιάζει, σε βαθμό που να μην βγαίνει εκτός σπιτιού επειδή δεν μπορεί να περπατήσει χωρίς βοήθεια.

Για την κατάσταση του Βραζιλιάνου «μάγου» της μπάλας ενημέρωσε ο γιος του, Εντίνιο, σε συνέντευξή του που δημοσιεύθηκε την Δευτέρα (10/02) στο στο “Tv Globo”.

Ο Πελέ, ο οποίος κατά πολλούς θεωρείται ο μεγαλύτερους ποδοσφαιριστής που ανέδειξε ποτέ το άθλημα και που τον ερχόμενο Οκτώβριο θα κλείσει τα 80 του χρόνια, εδώ και πολύ μεγάλο χρονικό διάστημα αντιμετωπίζει προβλήματα με το ισχίο του και τώρα χρειάζεται υποστήριξη στο περπάτημά του. Μάλιστα, σε πολλές από τις πρόσφατες δημόσιες εμφανίσεις του εμφανίζεται καθισμένος σε αναπηρικό αμαξίδιο.

Η αποθεραπεία στην επέμβαση στον γοφό που έκανε πρόσφατα δεν πήγε όπως θα περίμεναν όλοι και πλέον ο Πελέ βρίσκεται εσώκλειστος στο σπίτι του με συμπτώματα κατάθλιψης: «Η ψυχολογία του είναι αρκετά εύθραυστη. Έκανε μία επέμβαση αρθροπλασίας και η αποκατάσταση του δεν ήταν η κατάλληλη. Αυτό το πρόβλημα στην κίνηση του προκάλεσε ένα είδος κατάθλιψης. Σκεφτείτε το. Είναι ο Βασιλιάς.

Πάντα ήταν μία επιβλητική φιγούρα και σήμερα δεν μπορεί να περπατήσει φυσιολογικά. Είναι σαν θηρίο στο κλουβί», ήταν τα λόγια του Εντίνιο.