Σουηδικό ή Ταϊλανδέζικο μασάζ, ποιό είναι πιο ευεργετικό;

352

Η ολιστική µάλαξη µε έλαια (γνωστή και ως σουηδικό µασάζ) είναι το πιο διαδεδομένο είδος μάλαξης και η καλύτερη μέθοδος αντιμετώπισης μυϊκών προβλημάτων. Εφαρµόζεται από την αρχαιότητα, σε πολλές χώρες. Εκτελείται επάνω σε ειδικό κρεβάτι – πάγκο και συνδυάζοντας δυτικές και κινέζικες τεχνικές, ο μασέρ χρησιμοποιεί κινήσεις όπως: Θωπείες (effleurage), ανατρίψεις (petrissage) και μαλακτικά πλήγµατα (tapotement). Εστιάζει στα επιφανειακά στρώματα των μυών και η χρήση λαδιών µε την προσθήκη πολλές φορές αιθέριων ελαίων προσφέρει:

ο Καλύτερο µυϊκό και κυκλοφορικό συστήμα.
ο Λειτουργεί ενάντια στους πονοκεφάλους και ημικρανίες.
ο Εύρυθμη λειτουργία του νευρικού συστήματος.
ο Αντιμετώπιση µυϊκών πόνων.
ο Χαλάρωση του σώματος από άγχος και στρες.
ο Τόνωση – ευεξία και ενυδάτωσή.
ο Βοήθεια σε περιπτώσεις προβληµάτων μέσης και αυχένα εφαρμόζοντας πάντα το πρωτόκολλο για τους πόνους αυτούς.

Όσο αφορά την ταϊλανδέζικη µάλαξη στα πέλματα και την κνήμη (Thai foot massage) περιλαμβάνει χαλαρωτικές τεχνικές και πιέσεις στις χιλιάδες νευρικές απολήξεις που καταλήγουν στα άκρα σας. Εκτελείται και με ειδικά Thai foot massage stick.

΄Εχει την ιδιότητα να επιτυγχάνει ένα υψηλό επίπεδο χαλάρωσης και απελευθέρωσης, χαρίζοντας μοναδική αίσθηση ευεξίας και γαλήνης. Επίσης περιέχοντας πολλές διατάσεις προλαμβάνει τις κακώσεις. Το Thai foot massage θα σας εξασφαλίσει:

ο Αποτοξίνωση του σώματος.
ο Ψυχική ηρεμία.
ο Θα νιώσετε πιο ευδιάθετοι.
ο θα σας ελαχιστοποιήσει το άγχος και την ένταση.
ο θα σας προσφέρει γαλήνη και ισορροπία..
ο θα βελτιώσει τον µεταβολισμό σας.
ο Θα σας βοηθήσει να κοιμηθήτε καλύτερα.
ο Λειτουργεί ενάντια στην κατάθλιψη.
ο Εύρυθμη λειτουργία της γενικής σας υγείας
ο Βελτιώνει το ανοσοποιητικό σας σύστημα και την κυκλοφορία του αίματος.


Αν και δεν είναι ιδιαίτερα διαδεδομένο ακόμα στην Ελλάδα, όσοι το έχουν ανακαλύψει το έβαλαν τακτικά στη ζωή τους. Ειδικά για όσους έχουν ορθοστασία στη δουλειά τους, επιβάλλεται! Αν μένετε στον Γέρακα ή την Αγία Παρασκευή και το Χαλάνδρι, σίγουρα θα υπάρχει ένα κέντρο ομορφιάς ή ένα ινστιτούτο αισθητικής που να παρέχει υπηρεσίες μασάζ. Μπορείτε να αναζητήσετε ένα στον ιστότοπο topikos.gr.

Ανεξάρτητα από την επιλογή που θα κάνετε, ένα είναι βέβαιο: Το µασάζ, χρόνια τώρα, έχει ως στόχο την βελτίωση της ποιότητας της ζωής κάθε ανθρώπου.