spot_img
24.8 C
Rafina
Παρασκευή, 5 Ιουνίου, 2026
spot_img

Σπαρακτικό σκηνικό στο ΠΑΓΝΗ – Αεροβάπτισμα για τον δίχρονο που πήρε το όνομα Ζαχαρίας

 

 

 

Βασανιστικά κυλούν τα λεπτά για την οικογένεια και τους φίλους του δίχρονου αγοριού που εξακολουθεί να δίνει μάχη για τη ζωή στην Μονάδα Παίδων του Πανεπιστημιακού Νοδοκομείου Ηρακλείου.
Καθώς συμπληρώνεται ένα 24ωρο από την μοιραία “βουτιά” του μικρού στο βαρέλι με το ασβεστόνερο, οι ελπίδες παραμένουν ότι θα υπάρξει και συνέχεια στο πρώτο θαύμα που έγινε με την ανάταξή του μετά από σχεδόν δυο ώρες, χάρη και στην υπεράνθρωπη προσπάθεια που έγινε στο Κέντρο Υγείας Χάρακα.

Νωρίς το μεσημέρι της Πέμπτης, οι γονείς του παιδιού ζήτησαν να αεροβαπτιστεί, κάτι που έγινε. Στον μικρό δόθηκε το όνομα Ζαχαρίας!
Συγγενείς και φίλοι έχουν σπεύσει στο πλευρό της οικογένειας, όσο το επιτρέπουν τα μέτρα που είναι σε ισχύ στο νοσοκομείο, να συμπαρασταθούν, να δώσουν ένα ψήγμα βοήθειας, όσο αυτό είναι δυνατό. Προσευχές και αναφιλητά γίνονται ένα στους διαδρόμους του νοσηλευτικού ιδρύματος.

Το απόγευμα της Πέμπτης εκδόθηκε ιατρικό ανακοινωθέν από τη Διοίκηση του ΠΑΓΝΗ σύμφωνα με το οποίο ο μικρός Ζαχαρίας παραμένει σε βαριά κατάσταση στη ΜΕΘ Παίδων και η ανταπόκρισή του στην πολλαπλή υποστήριξη που δέχεται είναι φτωχή. Όπως τονίζεται ακόμη οι γονείς του μικρού αγοριού έχουν ενημερωθεί για τη βαριά κατάσταση και την κακή πρόγνωση.

Η ιστορία του Ζαχαρία έχει συγκλονίσει το πανελλήνιο, κι ένα “μακάρι” πλανάται στην ατμόσφαιρα.

Όπως έγραψε το cretalive νωρίτερα, συγκλονιστικές είναι και οι περιγραφές των γιατρών που “πάλεψαν” με νύχια και με δόντια μέχρι το δίχρονο αγόρι να δώσει σημάδια ζωής.
“Έγινε μία τεράστια προσπάθεια, αρκετής ώρας, με όλα τα πρωτόκολλα και όλα όσα έπρεπε να γίνουν”, είπε νωρίτερα σε δηλώσεις του ο Νίκος Δρακωνάκης, Γενικός γιατρός και Διευθυντής του Κέντρου Υγείας Χάρακα.

Το παιδί ήρθε σε εμάς χωρίς σημεία ζωής. Κάναμε το καθήκον μας σαν άνθρωποι και σαν γιατροί. Προσπαθήσαμε με όλη μας την ψυχή, με όλη μας τη δύναμη” είπε από την πλευρά του ο παιδίατρος του Κέντρου Υγείας, Κωνσταντίνος Πετούσης

Αυτή την εβδομάδα

Από επιτυχία σε θεσμό: Η Ραφήνα υποδέχεται ξανά το FIBA 3×3

Όσοι βρέθηκαν πέρυσι στην Κεντρική Πλατεία Ραφήνας δύσκολα θα...

Ραφήνα: Πριν καιρό είχε εκτυλιχθεί πάλι επεισόδιο στο ίδιο βενζινάδικο με τον 52χρονο που τραυμάτισε 2 άτομα

Σοκάρει μαρτυρία για το αιματηρό επεισόδιο στη Ραφήνα: Νέα στοιχεία...

Ορόσημο Ραφήνας: Θέματα και απαντήσεις Λατινικών, Πληροφορικής και Χημείας – Πανελλαδικές 2026

Τα θέματα των μαθημάτων που εξετάστηκαν σήμερα Παρασκευή (05/06)...

Σωματείο Εθελοντών Δασοπυροσβεστών Μαραθώνα: Καθαρισμός των χώρων γηπέδου Ερυθρού

Με συνέπεια και προσφορά στην τοπική μας κοινωνία! ‍⚽ ​Χθες,...

ΝΕΑ

Από επιτυχία σε θεσμό: Η Ραφήνα υποδέχεται ξανά το FIBA 3×3

Όσοι βρέθηκαν πέρυσι στην Κεντρική Πλατεία Ραφήνας δύσκολα θα...

Ραφήνα: Αλβανός τραυμάτισε με μαχαίρι υπάλληλο και πελάτη βενζινάδικου στην Λ.Φλέμινγκ

Σκηνές έντασης εκτυλίχθηκαν στη Ραφήνα, όταν επεισόδιο κατέληξε σε...

Φίλοι Εθνικού Πάρκου Σχινιά: Εορτασμός Παγκόσμιας Ημέρας Περιβάλλοντος

Εορτασμός Παγκόσμιας Ημέρας Περιβάλλοντος σήμερα 5/6 Απο τι κινδυνευει το...

RPN.GR