spot_img
16.3 C
Rafina
Παρασκευή, 13 Μαρτίου, 2026
spot_img

Σπάτα: Εκδόθηκε η οικοδομική άδεια για τη Microsoft – rpn

 

 

 

Το γεγονός πώς εκδόθηκε η οικοδομική άδεια για τις εγκαταστάσεις της Microsoft και πώς ανοίγει ο δρόμος για την υλοποίηση της επένδυσης του 1 δισ. ευρώ, ανέφερε σήμερα μιλώντας στο ΣΚΑΪ ο υπουργός Οικονομικών, Κωστής Χατζηδάκης.

Ο κ. Χατζηδάκης απάντησε έτσι σε ερώτημα σχετικά με καθυστερήσεις που έχουν «μπλοκάρει» την επένδυση της Microsoft επί μία τετραετία από όταν ανακοινώθηκε. Ο υπουργός σχολίασε πως υπάρχουν μεταρρυθμίσεις και επενδύσεις οι οποίες από την φύση τους μπορούν να υλοποιηθούν άμεσα, όπως τα νέα φορολογικά μέτρα που θα ισχύσουν άμεσα, και κάποιες όχι, με αποτέλεσμα να εμφανίζονται καθυστερήσεις στην υλοποίηση τους.

Xθες Τετάρτη, ημέρα που η γαλλική εταιρεία τεχνολογίας Data4 ανακοίνωσε επένδυση 300 εκατ. ευρώ στην Ελλάδα για την ανάπτυξη ενός νέου data center campus στην Παιανία, πήρε τελικά τον δρόμο για να δημοσιευθεί στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως η Κοινή Υπουργική Απόφαση που ανοίγει τον δρόμο για την έκδοση οικοδομικών αδειών για την επένδυση ύψους 976 εκατ. της Microsoft.

Οι σχετικές οικοδομικές άδειες αναμένεται να εκδοθούν το αμέσως επόμενο διάστημα και να ξεκινήσει στα Σπάτα η κατασκευή του πρώτου από τα τρία data centers της Microsoft.

Τα άλλα δύο όπως εξήγησε η εταιρία στην κυβέρνηση θα γίνουν σε δεύτερο χρόνο.

Η οικοδομική άδεια, σύμφωνα με την εφημερίδα «Καθημερινή», θα συμπέσει με την επέτειο των 4 χρόνων από τη γνωστοποίηση της επένδυσης της 4ης Οκτωβρίου του 2020.

Χρειάστηκε η κινητοποίηση της κυβέρνησης σε ανώτατο επίπεδο ώστε το τελευταίο τρίμηνο, μετά τον ανασχηματισμό, το υπουργείο Ανάπτυξης να συγκαλέσει αλλεπάλληλες συσκέψεις των γενικών γραμματέων των συναρμόδιων υπουργείων και παράλληλα να πραγματοποιήσει σειρά συναντήσεων με το επιτελείο της Microsoft, προκειμένου να ξεκλειδώσει η επένδυση.

Κάπως έτσι στις αρχές Σεπτεμβρίου συνήλθε το Κεντρικό Συμβούλιο Διοίκησης, το αρμόδιο όργανο για την έγκριση χωροθέτησης και περιβαλλοντικών όρων προκειμένου να εκδοθεί η κρίσιμη ΚΥΑ.

Προηγήθηκε νωρίτερα φέτος η έκδοση του Προεδρικού Διατάγματος για την έγκριση του Ειδικού Σχεδίου Χωρικής Ανάπτυξης Στρατηγικής Επένδυσης για να αδειοδοτηθεί το έργο.

Έτσι τις επόμενες εβδομάδες η ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ, ανάδοχος του έργου, αναμένεται να ξεκινήσει την κατασκευή του κυρίως του κτιρίου και κατόπιν των υποστηρικτικών εγκαταστάσεων στα Σπάτα.

Αυτή την εβδομάδα

Μεγάλη αστυνομική επιχείρηση σε καταυλισμούς Ρομά – Τέσσερις συλλήψεις για ρευματοκλοπή και άλλες παραβάσεις

Μενίδι: Μεγάλη αστυνομική επιχείρηση σε καταυλισμούς Ρομά – Τέσσερις...

Οβελιστήριο των Φίλων στο Πικέρμι: Κοτομπέικον που δεν ξεχνιέται!

Τρυφερό κοτόπουλο τυλιγμένο με τραγανό μπέικον και ψημένο όπως...

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στη Λεωφόρο Μαραθώνος λόγω έργων αποχέτευσης στον Δήμο Μαραθώνα

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στη Λεωφόρο Μαραθώνος λόγω έργων αποχέτευσης στον...

Τραγωδία στον Πύργο: Νεκρός 18χρονος μετά από πτώση από μπαλκόνι τρίτου ορόφου

Σοκ και βαθιά θλίψη έχει προκαλέσει στην τοπική κοινωνία...

Συγγενείς και φίλοι αποχαιρέτησαν τον Γιώργο Μαρίνο στο κοιμητήριο Βούλας – φωτογραφίες

Το τελευταίο «αντίο» στον σπουδαίο σόουμαν Γιώργο Μαρίνο είπαν...

ΝΕΑ

Οβελιστήριο των Φίλων στο Πικέρμι: Κοτομπέικον που δεν ξεχνιέται!

Τρυφερό κοτόπουλο τυλιγμένο με τραγανό μπέικον και ψημένο όπως...

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στη Λεωφόρο Μαραθώνος λόγω έργων αποχέτευσης στον Δήμο Μαραθώνα

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στη Λεωφόρο Μαραθώνος λόγω έργων αποχέτευσης στον...

Τραγωδία στον Πύργο: Νεκρός 18χρονος μετά από πτώση από μπαλκόνι τρίτου ορόφου

Σοκ και βαθιά θλίψη έχει προκαλέσει στην τοπική κοινωνία...

Συγγενείς και φίλοι αποχαιρέτησαν τον Γιώργο Μαρίνο στο κοιμητήριο Βούλας – φωτογραφίες

Το τελευταίο «αντίο» στον σπουδαίο σόουμαν Γιώργο Μαρίνο είπαν...

Ραφήνα: Ομιλία για την επανάσταση του 1821 με αφορμή την επέτειο της 25ης Μαρτίου

Εν μέσω πολεμικής περιόδου οι άγνωστες αλήθειες για την...

Ανανέωση με balayage στο Κομμωτήριο Πλάτων στο Πικέρμι

Το balayage παραμένει μία από τις πιο αγαπημένες τεχνικές...

RPN.GR