Το ενδεχόμενο να μεταφερθεί στο εξωτερικό και πιο συγκεκριμένα σε εξειδικευμένο κέντρο άγριας ζωής, καθώς ήδη υπάρχουν προτάσεις ενδιαφέροντος για αυτό, εξετάζεται για την υπόθεση της μικρής τίγρης, η οποία και βρέθηκε δίπλα στα σκουπίδια του Αττικού Ζωολογικού Πάρκου.
Υπενθυμίζεται ότι ο υπεύθυνος του Πάρκου, Ζαν Ζακ Λεσουέρ είχε μιλήσει για την κατάσταση της υγείας του μικρού θηλαστικού και είχε πει ότι παρόλο που παραμένει σε κρίσιμη κατάσταση, το σενάριο της ευθανασίας έχει αρχίσει να απομακρύνεται. Πρόσθεσε, όμως, ότι η τελική απόφαση ανήκει στις αρμόδιες Αρχές.
Την ίδια ώρα οι ειδικοί, που έχουν αναλάβει εξαρχής τη φροντίδα του μικρού ζώου, η κατάσταση του οποίου έχει προκαλέσει πανελλήνια συγκίνηση εξετάζουν την καλύτερη λύση για το αιλουροειδές. Μάλιστα, η φιλοζωική οργάνωση «Νέμεσις», σε επικοινωνία που είχε με τον αρμόδιο του ΥΠΕΝ, ενημερώνει ότι τη Δευτέρα θα οριστεί 12μελης επιτροπή κτηνιάτρων, που θα εξετάσει τα δεδομένα για την υγεία του άγριου ζώου.
Στην επιτροπή θα συμμετέχουν δύο καθηγητές κτηνίατροι του ΑΠΘ, δύο από το τμήμα της Κτηνιατρικής του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, καθώς και άλλοι που προτάθηκαν.
Η κατάσταση του μικρού ζώου
Παράλληλα, λόγω του παραμορφωμένου σκελετού, συμπιέζονται κάποια όργανα, δυσχεραίνοντας έτσι ακόμα και τη λήψη τροφής ή την αναπνοή του. Τα αναλυτικά ιατρικά αποτελέσματα έχουν αποσταλεί στις αρμόδιες εθνικές αρχές, στην ειδική επιστημονική επιτροπή της ΕΑΖΑ (Ευρωπαϊκή Ένωση Ζωολογικών Πάρκων και Ενυδρείων), καθώς και σε εξειδικευμένους κτηνιάτρους στο εξωτερικό, οι οποίοι έχουν προταθεί από οργανισμούς όπως το Born Free και το Wild Cat Sanctuary στις Η.Π.Α.