spot_img
19.9 C
Rafina
Κυριακή, 25 Οκτωβρίου, 2026
spot_img

Στέφανος Μάνος: Σε κλίμα συγκίνησης το τελευταίο «αντίο» στον πρώην υπουργό

Συγγενείς, φίλοι και εκπρόσωποι του πολιτικού κόσμου παρευρέθηκαν στην εξόδιο ακολουθία

 

 

 

Σε κλίμα βαθιάς συγκίνησης τελέστηκε την Πέμπτη 20 Αυγούστου η κηδεία του Στέφανου Μάνου, ο οποίος έφυγε από τη ζωή ανήμερα τον Δεκαπενταύγουστο, έχοντας αντιμετωπίσει τα τελευταία χρόνια σοβαρά προβλήματα υγείας.

Συγγενείς, φίλοι, παλιοί συνεργάτες και εκπρόσωποι της πολιτικής ζωής συγκεντρώθηκαν για να αποχαιρετήσουν τον πρώην υπουργό, ο οποίος υπήρξε μία από τις χαρακτηριστικές και συχνά αντισυμβατικές προσωπικότητες της μεταπολιτευτικής Ελλάδας.

Ποιοι έδωσαν το «παρών»

Μεταξύ όσων παρευρέθηκαν στην εξόδιο ακολουθία ήταν ο πρόεδρος της Βουλής Νικήτας Κακλαμάνης, ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Κωστής Χατζηδάκης, ο υπουργός Επικρατείας Άκης Σκέρτσος και ο υπουργός Εσωτερικών Θόδωρος Λιβάνιος.

Το τελευταίο «αντίο» είπαν επίσης, μεταξύ άλλων, ο Θόδωρος Σκυλακάκης, ο Παναγιώτης Πικραμμένος και ο Γιώργος Αλογοσκούφης.

Στο πλευρό της οικογένειας του εκλιπόντος βρέθηκαν άνθρωποι που συνεργάστηκαν ή συμπορεύτηκαν μαζί του, αλλά και πολιτικά πρόσωπα με τα οποία είχε διαφωνήσει κατά τη διάρκεια της μακράς δημόσιας διαδρομής του.

Η πολιτική διαδρομή του

Ο Στέφανος Μάνος γεννήθηκε στην Αθήνα στις 20 Δεκεμβρίου 1939. Διετέλεσε βουλευτής και ανέλαβε σημαντικές κυβερνητικές θέσεις, μεταξύ των οποίων τα υπουργεία Εθνικής Οικονομίας, Οικονομικών και Περιβάλλοντος.

Υπήρξε ιδρυτής του κόμματος των Φιλελευθέρων και αργότερα συνιδρυτής της Δράσης. Παρέμεινε ενεργός στον δημόσιο διάλογο για δεκαετίες, κυρίως γύρω από την οικονομία, τη λειτουργία του κράτους και την ανάγκη μεταρρυθμίσεων.

Το όνομά του συνδέθηκε με παρεμβάσεις όπως η ανάδειξη της Πλάκας και οι πρώτες πεζοδρομήσεις, αλλά και με την προώθηση μεγάλων έργων υποδομής, μεταξύ των οποίων το Μετρό της Αθήνας, το αεροδρόμιο των Σπάτων και η Αττική Οδός.

Οι απόψεις του προκάλεσαν αρκετές φορές έντονες πολιτικές αντιπαραθέσεις. Ακόμη και οι επικριτές του, ωστόσο, αναγνώριζαν τη σταθερότητα με την οποία υποστήριζε τις θέσεις του και τη διακριτή παρουσία του στα δημόσια πράγματα.

Ο Στέφανος Μάνος ήταν παντρεμένος και πατέρας πέντε παιδιών. Με τον θάνατό του ολοκληρώθηκε μία πολιτική διαδρομή δεκαετιών, στενά συνδεδεμένη με τη συζήτηση για τον εκσυγχρονισμό του κράτους και την ανάπτυξη της χώρας.

 

Αυτή την εβδομάδα

Στρατηγική συμφωνία Serdal Holding και AWG META: Η ελληνική τεχνολογία ανοίγει νέους δρόμους στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα

Μια νέα σελίδα στην επιχειρηματική και τεχνολογική συνεργασία μεταξύ...

Έρχονται πιο απλές διαδικασίες για οδηγούς και οχήματα, αλλά και περισσότερη διαφάνεια στις εξετάσεις οδήγησης

Με στόχο την ουσιαστική διευκόλυνση της καθημερινότητας χιλιάδων πολιτών,...

Δ. Παπαστεργίου: «Ψηφιακές λύσεις σε κάθε επίπεδο της Δημόσιας Διοίκησης, κοινές λύσεις και καλύτερη εξυπηρέτηση των πολιτών»

Με  τους εκπροσώπους των επτά Αποκεντρωμένων Διοικήσεων, συναντήθηκε ο...

Σοφία Ζαχαράκη από το Δουβλίνο: Η ελληνική εκπαιδευτική ατζέντα στον ευρωπαϊκό διάλογο, με το βλέμμα στην Προεδρία του 2027

Συναντήσεις με την Εκτελεστική Αντιπρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Roxana...

ΝΕΑ

5 εκατ. ευρώ στο Πάντειο Πανεπιστήμιο για την απόκτηση νέου κτηρίου διοίκησης

Σοφία Ζαχαράκη: «Δίνουμε στα Πανεπιστήμιά μας τα μέσα για...

RPN.GR