Στέλεχος του ΑΝΤΑΡΣΥΑ επικεφαλής των “εξεγερμένων” στην πλατεία της Αγίας Παρασκευής

857

Η αυθόρμητη συνάθροιση 150 ατόμων στην πλατεία Αγίου Ιωάννου στην Αγία Παρασκευή φαίνεται τελικά πώς δεν ήταν και τόσο… αυθόρμητη καθώς σύμφωνα με πληροφορίες “αρχηγός” αυτών που παραβιάζουν τον νόμο και τις οδηγίες να αποφευχθεί πάσει θυσία ο συνωστισμός για τον κορονοϊό, είναι η Μελίνα Αλεφαντή.

Πρόκειται για δημοτική σύμβουλο της Αγ. Παρασκευής και επικεφαλής της δημοτικής παράταξης του ΑΝΤΑΡΣΥΑ, η οποία φέρεται να πρωτοστατεί και να οργανώνει τους “εξεγερμένους” της πλατείας.

Αγία Παρασκευή: Στέλεχος του ΑΝΤΑΡΣΥΑ επικεφαλής των "εξεγερμένων" στην πλατεία του Αγίου Ιωάννου

Η επίσημη αντίδρασή της για τα χθεσινά γεγονότα

“Έξω τα ΜΑΤ από τη γειτονιά μας”, σημειώνει η Μελίνα Αλεφαντή, δημοτική σύμβουλος με το “Φυσάει Κόντρα”. Με δήλωσή της που απέστειλε στο Δημοτικό Συμβούλιο Αγίας Παρασκευή λέει αναλυτικά πως: “Πληροφορήθηκα ότι διμοιρίες ΜΑΤ υπό την επίβλεψη του Δημάρχου επιτέθηκαν απρόκλητα και έριξαν δακρυγόνα σε όσους βρίσκονταν στην πλατεία του Αγ. Ιωάννου σήμερα το βράδυ. Κανένας δήμαρχος ποτέ δεν έχει κάνει ξανά κάτι τέτοιο. Είναι δυνατόν Κε Ζορμπά να πιστεύετε ότι αυτό είναι λύση; Να φέρνετε ΜΑΤ στις πλατείες και στην γειτονιά μας να δείρουν κατοίκους και επισκέπτες της πόλης; Αυτές τις πρωτοβουλίες θέλετε να πάρετε για τον Δήμο μας;

Πραγματικά δεν μπορώ να καταλάβω πως μπορεί να σκεφτήκατε ότι αυτό είναι μια καλή ιδέα. Κανένα πρόβλημα δεν λύνει η παρουσία των ΜΑΤ. Το μόνο που κάνει είναι να τα πολλαπλασιάζει. Αν αυτό το κάνετε για να προωθήσετε τα τραπεζοκαθίσματα που λέγατε προεκλογικά, ξεχάστε το. Αν αυτό το κάνετε για να προσεταιριστείτε ένα συντηρητικό ακροατήριο είναι διπλά θλιβερό. Πληροφορήθηκα επίσης ότι γυρνούσατε και φωνάζατε ότι τα ΜΑΤ θα είναι κάθε μέρα εκεί. Να μην το διανοηθείτε! Αυτό θα οδηγήσει σε μια συνεχή κατρακύλα για την πόλη μας”.

Οι συγκεντρωμένοι ακούγοντας την ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ., που τους καλούσε να απομακρυνθούν, φώναξαν συνθήματα, όπως “έξω από την πλατεία η αστυνομία”.

Να σημειωθεί πως κυκλοφορεί διαδικτυακό κάλεσμα για συγκεντρώσεις στην πλατεία.

Αναφερόμενος στα όσα διαδραματίστηκαν τις δύο προηγούμενες ημέρες στην Αγία Παρασκευή, ο κ. Χαρδαλιάς είπε ότι “δεν παραπέμπουν σε εικόνες πολιτών που έχουν ανάγκη να χαλαρώσουν και να εκτονωθούν από την ψυχολογική πίεση των προηγούμενων εβδομάδων, αλλά σε κάποιους που δεν αντιλαμβάνονται τη σοβαρότητα της κατάστασης, αγνοούν τους επιστήμονες υγείας και τις συμβουλές τους, περιφρονούν τις οδηγίες και τις προειδοποιήσεις του κράτους για τους κινδύνους του συγχρωτισμού, ιδιαίτερα όταν δεν λαμβάνονται μέτρα προφύλαξης και προστασίας και κυρίως αδιαφορούν για τις ευθύνες τους απέναντι τις ευπαθείς ομάδες και για τις συνέπειες των άσκοπων, μαζικών και χωρίς μέτρα συγκεντρώσεων”.