Στη θέση των ΑΜΕΑ «μπήκαν» ο Θανάσης Ζούτσος, Άγγελος Παυλακάκης και ο Πασχάλης Τσαρούχας.

464

Στη θέση των ΑΜΕΑ «μπήκαν» την Παρασκευή 20 Σεπτεμβρίου 2019, ο Δήμαρχος Παλλήνης Θανάσης Ζούτσος, ο Πρωταθλητής Ευρώπης στα 100 μ. και κάτοχος του Πανελληνίου Ρεκόρ, Άγγελος Παυλακάκης και ο γνωστός ηθοποιός και δημότης Παλλήνης, Πασχάλης Τσαρούχας.

Η εικόνα ίσως περιέχει: ένα ή περισσότερα άτομα, άτομα στέκονται και υπαίθριες δραστηριότητες

Στο πλαίσιο των εκδηλώσεων του Δήμου Παλλήνης για την Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κινητικότητας Παλλήνη, European Mobility Week Pallini, έλαβαν μέρος σε δράση προσομοίωσης αναπηρίας και προσπάθησαν να κινηθούν καθήμενοι σε αναπηρικό αμαξίδιο ή να περπατήσουν, φορώντας μάσκα και κρατώντας ειδικό μπαστούνι σε μια όδευση τυφλών, βιώνοντας για λίγο την δύσκολη πραγματικότητα των ΑΜΕΑ.
Η δράση έλαβε χώρα στον περιβάλλοντα χώρο του Δημαρχείου Γέρακα.

Η εικόνα ίσως περιέχει: 2 άτομα, άτομα στέκονται και υπαίθριες δραστηριότητες

Ο Δήμαρχος Παλλήνης, Θανάσης Ζούτσος χαρακτήρισε “συγκλονιστική” την εμπειρία που βίωσε και τόνισε πως “είναι μεγάλη ανάγκη η κοινωνία μας να αποκτήσει συνολικά την κουλτούρα του σεβασμού προς τον συνάνθρωπο μας και την ελεύθερη μετακίνηση. Είναι κάτι που μας αφορά όλους. Ο χρόνος που χωρίζει έναν αρτιμελή άνθρωπο από την αναπηρία είναι ένα λεπτό ή ένα δευτερόλεπτο. Κι ας μη ξεχνάμε ότι ΑΜΕΑ είναι ακόμα και η μητέρα με το μωρό της στο καροτσάκι”.

Η εικόνα ίσως περιέχει: ένα ή περισσότερα άτομα, άτομα στέκονται, αυτοκίνητο, δέντρο και υπαίθριες δραστηριότητες

Ο κ Ζούτσος υπογράμμισε ακόμη ότι ο Δήμος Παλλήνης έχει ήδη ξεκινήσει την υλοποίηση εκτεταμένων έργων ώστε να εξαλειφθούν τα προβλήματα κινητικότητας και ανέφερε συγκεκριμένα την δημιουργία, σε πρώτη φάση, πάνω από 100 νέων ραμπών ΑΜΕΑ, νέων θέσεων στάθμευσης ΑΜΕΑ και οδεύσεων τυφλών, σε συνδυασμό με έργα πεζοδρομίων και στις τρεις δημοτικές ενότητες, με έμφαση στους δημόσιους κοινόχρηστους χώρους και τα σχολεία.

Η εικόνα ίσως περιέχει: 2 άτομα, άτομα στέκονται, δέντρο, παπούτσια, σπίτι και υπαίθριες δραστηριότητες
Η εικόνα ίσως περιέχει: 3 άτομα, ουρανός και υπαίθριες δραστηριότητες
Η εικόνα ίσως περιέχει: 3 άτομα, λωρίδες, παιδί, παπούτσια και υπαίθριες δραστηριότητες