spot_img
9.7 C
Rafina
Σάββατο, 14 Μαρτίου, 2026
spot_img

«Στημένες» εξετάσεις: Πως καλωδίωναν αλλοδαπούς για να παίρνουν δίπλωμα

 

 

 

Η ΕΛΑΣ συνέλαβε 4 υπαλλήλους της Διεύθυνσης Μεταφορών Αττικής κεντρικού τομέα και 4 άτομα από Σχολές οδηγών για στημένες εξετάσεις.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες οι συλληφθέντες κατηγορούνται για τις λεγόμενες «στημένες αίθουσες», δηλαδή για εξετάσεις θεωρητικών μαθημάτων για άδεια οδήγησης στις οποίες:

-Εξετάζεται άλλος (πχ υπάλληλος της Σχολής Οδηγών) αντί για το πρόσωπο που πρέπει να εξεταστεί.

-Εξετάζονται μετανάστες, οι οποίοι έχουν μηδενική ή ελάχιστη γνώση ελληνικών.

Η Περιφέρεια Αττικής εξέδωσε τη σχετική ανακοίνωση για το θέμα.

Στην ανακοίνωση της, η Περιφέρεια Αττικής σχετικά με τα συγκεκριμένα γεγονότα αναφέρει τα εξής:

Από την πρώτη στιγμή ανάληψης των καθηκόντων μας, βασική μας αρχή ήταν και παραμένει η ΜΗΔΕΝΙΚΗ ΑΝΟΧΗ σε φαινόμενα διαφθοράς και κακοδιαχείρισης, τα οποία καταστρατηγούν τις αρχές της χρηστής διοίκησης και – σε τελική ανάλυση – πλήττουν άμεσα τα δικαιώματα των πολιτών με τον πλέον αντικοινωνικό τρόπο.

Αμέσως μόλις η διοίκηση ενημερώθηκε για το απαράδεκτο αυτό περιστατικό, με προσωπική εντολή του Περιφερειάρχη Αττικής Γιώργου Πατούλη, κινήθηκαν οι προβλεπόμενες από τον εσωτερικό κανονισμό και την κείμενη νομοθεσία πειθαρχικές διαδικασίες, προκειμένου να ληφθούν όλα τα απαραίτητα διοικητικά μέτρα για τη διαφύλαξη του δημοσίου συμφέροντος και την προστασία του κύρους των υπηρεσιακών μονάδων της Περιφέρειας.

Ειδικότερα, με επιστολή του Περιφερειάρχη προς τον Προϊστάμενο της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών, ζητήθηκε λόγω της εξαιρετικής σπουδαιότητας του θέματος, να γνωστοποιηθεί το εάν ασκήθηκε ποινική δίωξη εναντίον υπαλλήλων και για ποια αδικήματα κατηγορούνται, ώστε να τεθούν αμέσως εκτός υπηρεσίας.

Είμαστε απόλυτα σαφείς: καμία έκνομη, παραβατική, αντικοινωνική και αντιδεοντολογική συμπεριφορά δεν πρόκειται να γίνει ανεκτή από τη διοίκηση της Περιφέρειας. Απολύτως καμία, ποτέ και για κανέναν λόγο.

Η συνεχής προσπάθειά μας να αναβαθμίσουμε τις υπηρεσίες της Διεύθυνσης Μεταφορών προς τον πολίτη, με έμφαση στην ψηφιοποίηση, την άμεση εξυπηρέτηση του πολίτη, αλλά και την επικράτηση της διαφάνειας στον μέγιστο δυνατό βαθμό, δεν μπορεί ούτε πρόκειται να ακυρωθεί ή να επισκιαστεί από ανέντιμες πράξεις επίορκων υπαλλήλων. Πράξεις που θίγουν τον πολίτη, την Περιφέρεια, αλλά και τους εργαζόμενους της Περιφέρειας, που δίνουν καθημερινό αγώνα για την εξυπηρέτηση των πολιτών.

Όλοι μαζί, ανοίγουμε το δρόμο για το μέλλον.

Και σε αυτόν τον δρόμο δεν χωρούν οι επίορκοι.»

Αυτή την εβδομάδα

Παντοβασίλισσα Ραφήνας: Λαχειοφόρος Αγορά από τη Φιλόπτωχο Αδελφότητα για την ενίσχυση του φιλανθρωπικού έργου

Λαχειοφόρος Αγορά από τη Φιλόπτωχο Αδελφότητα της Παντοβασίλισσας Ραφήνας...

Συνελήφθη αστυνομικός για πρόκληση θανατηφόρου τροχαίου στη λεωφόρο Βασιλίσσης Σοφίας

Στη σύλληψη αστυνομικού που υπηρετεί στη Διεύθυνση Άμεσης Δράσης...

Η Δημοτική Επιτροπή Ραφήνας – Πικερμίου συνεδριάζει την Τρίτη 17 Μαρτίου

Η Πρόεδρος της Δημοτικής Επιτροπής του Δήμου Ραφήνας –...

Μαραθώνας: Τελετή ανάδειξης πρεσβευτών Μαραθωνίου ιδεώδους

ΤΕΛΕΤΗ ΑΝΑΔΕΙΞΗΣ ΠΡΕΣΒΕΥΤΩΝ ΜΑΡΑΘΩΝΙΟΥ ΙΔΕΩΔΟΥΣ ΚΑΙ ΠΡΟΒΟΛΗΣ ΤΗΣ ΓΕΝΕΤΕΙΡΑΣ...

ΝΕΑ

Συνελήφθη αστυνομικός για πρόκληση θανατηφόρου τροχαίου στη λεωφόρο Βασιλίσσης Σοφίας

Στη σύλληψη αστυνομικού που υπηρετεί στη Διεύθυνση Άμεσης Δράσης...

Η Δημοτική Επιτροπή Ραφήνας – Πικερμίου συνεδριάζει την Τρίτη 17 Μαρτίου

Η Πρόεδρος της Δημοτικής Επιτροπής του Δήμου Ραφήνας –...

Μαραθώνας: Τελετή ανάδειξης πρεσβευτών Μαραθωνίου ιδεώδους

ΤΕΛΕΤΗ ΑΝΑΔΕΙΞΗΣ ΠΡΕΣΒΕΥΤΩΝ ΜΑΡΑΘΩΝΙΟΥ ΙΔΕΩΔΟΥΣ ΚΑΙ ΠΡΟΒΟΛΗΣ ΤΗΣ ΓΕΝΕΤΕΙΡΑΣ...

Οι ΗΠΑ επικηρύσσουν τον Μοτζτάμπα Χαμενεΐ για 10 εκατ. δολάρια

Η σύγκρουση στη Μέση Ανατολή εισέρχεται στην 14η ημέρα...

Οβελιστήριο των Φίλων στο Πικέρμι: Κοτομπέικον που δεν ξεχνιέται!

Τρυφερό κοτόπουλο τυλιγμένο με τραγανό μπέικον και ψημένο όπως...

RPN.GR