Στις εκκλησίες στήθηκαν ράντζα για τους πλημμυροπαθείς στα Φάρσαλα:Επί τόπου ο Μητροπολίτης

184

Ο μητροπολίτης Θεσσαλιώτιδος Τιμόθεος ζήτησε από τους υπευθύνους των ναών να τους κρατήσουν ανοικτούς για τους ανθρώπους που προστρέχουν εκεί για βοήθεια και ήταν από τους πρώτους που επισκέφθηκε τις πληγείσες περιοχές μόλις αποκαταστάθηκε η οδική σύνδεση της Καρδίτσας με την επαρχία Φαρσάλων.

Όπως χαρακτηριστικά αναφέρεται στο δελτίο Τύπου που εξέδωσε η Μητρόπολη Θεσσαλιώτιδος «Κατοικίες και περιουσίες (κτήματα κ.ά.) των συνανθρώπων μας καταστράφηκαν. Αδελφοί μας έμειναν χωρίς στέγη, νερό και φαγητό. Ιεροί Ναοί πλημμύρισαν. Χιλιάδες στρέμματα καλύφθηκαν από τόνους λάσπης. Οι Ιεροί Ναοί των χωριών παραμένουν ανοιχτοί και οι άνθρωποι προστρέχουν σε αυτούς, ώστε να έχουν μια στέγη. Στους υπευθύνους του «Σπιτιού Αγάπης» Φαρσάλων δόθηκε η εντολή να εντείνουν την λειτουργία του, ώστε οι έχοντες ανάγκη ενός πιάτου φαγητού να το βρίσκουν».

Σύμφωνα με την ίδια ανακοίνωση ο μητροπολίτης Θεσσαλιώτιδος βρίσκεται σε συνεχή  επικοινωνία με τους φορείς της Επαρχίας Φαρσάλων ώστε να βρεθούν λύσεις για τα ανακύψαντα σοβαρά προβλήματα της Επαρχίας.

Ακολουθήστε μας στην σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε πρώτοι όλα τα νέα