spot_img
35.2 C
Rafina
Σάββατο, 22 Αυγούστου, 2026
spot_img

Στο έλεος του «Hot- Dry- Windy» η Αττική: Καταβάτες άνεμοι πυροδοτούν επικίνδυνα την ατμόσφαιρα… – rpn

 

 

Στο «έλεος» του καιρού τύπου «Hot-Dry- Windy» θα βρεθεί η Αττική η οποία έχει να αντιμετωπίσει μια δύσκολη κατάσταση λόγω των υψηλών θερμοκρασιών και των ισχυρών ανέμων που θα πνέουν.

Σε ανάρτησή του ο μετεωρολόγος του ALPHA, Γιώργος Τσατραφύλλιας αναφέρει μεταξύ άλλων ότι «η Αττική θα βρεθεί σε κατάσταση συναγερμού καθώς οι υψηλές θερμοκρασίες (36-37 βαθμοί Κελσίου) σε συνδυασμό με την ξηρασία, λόγω της ανομβρίας του χειμώνα και τους θυελλώδεις ανέμους θα εκτινάξουν την ευφλεκτότητα στα ύψη».

Η ανάρτηση Τσατραφύλλια
«Καταβάτες άνεμοι πυροδοτούν επικίνδυνα την ατμόσφαιρα στην Αττική…

Ένα δύσκολο 48ώρο είναι μπροστά μας”.

Ακραίος κίνδυνος πυρκαγιάς για την Αττική σήμερα

Σε κατάσταση συναγερμού θα βρεθεί η Αττική διότι εκτός από τις υψηλές θερμοκρασίες που θα επικρατήσουν (36-37 βαθμοί) υπάρχει μεγάλη ξηρασία από την ανομβρία του Χειμώνα και θα πνέουν θυελλώδεις και ξηροί άνεμοι οι οποίοι κυριολεκτικά θα εκτινάξουν την ευφλεκτότητα στα ύψη.

Πρόκειται για τα γνωστά μας μελτέμια τα οποία κατεβαίνοντας την Πάρνηθα, την Πεντέλη και το Κιθαιρώνα (καταβάτες) όχι μόνο θα ενισχύονται και θα θερμαίνονται σημαντικά αλλά θα χάνουν και την υγρασία τους .Οι άνεμοι αυτοί θα πνέουν όλη την ημέρα την Παρασκευή με τις μεγαλύτερες εντάσεις να σημειώνονται τις θερμές ώρες. Προσοχή! Τη νύχτα προς το Σάββατο δεν θα σταματήσουν αλλά θα πνέουν με ένταση 6-7 μποφόρ.

Υ.Γ¨: Άνεμοι με αυτά τα χαρακτηριστικά θα κατεβαίνουν και το όρος Δίρφυς στην Εύβοια, τα όρη Πάρνωνα, Μαίναλο και Ταΰγετο στην Πελοπόννησο.

Ένα δύσκολο 48ώρο είναι μπροστά μας”.

 

Ακραίος κίνδυνος πυρκαγιάς για την Αττική σήμερα – Ποιες περιοχές είναι στο «πορτοκαλί»
Σημειώνεται ότι, ακραίος κίνδυνος πυρκαγιάς – Κατάσταση Συναγερμού (κατηγορία κινδύνου 5) για σήμερα Παρασκευή 21 Ιουνίου 2024, προβλέπεται για την Αττική σύμφωνα με το Χάρτη Πρόβλεψης Κινδύνου Πυρκαγιάς που εκδίδει η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας του Υπουργείου Κλιματικής Κρίσης & Πολιτικής Προστασίας (civilprotection.gov.gr).

Παράλληλα, πολύ υψηλός είναι ο κίνδυνος (κατηγορία κινδύνου 4) για τις εξής περιοχές:

Περιφέρεια Αττικής (νήσος Κυθήρων)
Περιφέρεια Πελοποννήσου
Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδος (ΠΕ Ηλείας, ΠΕ Αχαΐας)
Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας (ΠΕ Φωκίδας, ΠΕ Βοιωτίας, ΠΕ Φθιώτιδας, ΠΕ Εύβοιας συμπεριλαμβανομένης της νήσου Σκύρου)
Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου (ΠΕ Λέσβου, ΠΕ Χίου)

Η πρόγνωση του καιρού από την ΕΜΥ έως την Τρίτη
ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΓΙΑ ΑΥΡΙΟ ΣΑΒΒΑΤΟ 22-06-2024
Γενικά αίθριος καιρός με τοπικές νεφώσεις στα βόρεια τις μεσημβρινές – απογευματινές ώρες.
Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 4 με 5, στα πελάγη 6 και στο Αιγαίο πρόσκαιρα έως 7 μποφόρ.
Η θερμοκρασία θα κυμανθεί σε υψηλά επίπεδα και θα φτάσει τους 35 με 37 βαθμούς, κατά τόπους στα ηπειρωτικά τους 38 με 39 και τοπικά στα δυτικά και νότια τους 40 βαθμούς, και στην ανατολική νησιωτική χώρα τους 32 με 35 βαθμούς Κελσίου.
ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ 23-06-2024
Γενικά αίθριος καιρός με λίγες πρόσκαιρες νεφώσεις τις μεσημβρινές – απογευματινές ώρες στα βορειοδυτικά ηπειρωτικά, κυρίως ορεινά, με πιθανότητα για τοπικές βροχές ή όμβρους.
Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 4 με 5, στο Αιγαίο και τοπικά στο βόρειο Ιόνιο 6 μποφόρ.
Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο στα νότια ηπειρωτικά και θα κυμανθεί σε υψηλά επίπεδα. Θα φτάσει τους 35 με 37 βαθμούς, κατά τόπους στα ηπειρωτικά τους 38 με 39 και πιθανόν στα νότια τους 40 βαθμούς, και στην ανατολική νησιωτική χώρα τους 33 με 36 βαθμούς Κελσίου.
ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗ ΔΕΥΤΕΡΑ (ΑΓΙΟΥ ΠΝΕΥΜΑΤΟΣ) 24-06-2024
Γενικά αίθριος καιρός με λίγες νεφώσεις πρόσκαιρα αυξημένες τις μεσημβρινές – απογευματινές ώρες στα βορειοδυτικά ηπειρωτικά, κυρίως ορεινά, με τοπικές βροχές ή όμβρους και πιθανώς μεμονωμένες καταιγίδες.
Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 4 με 5 και τοπικά στα πελάγη 6 μποφόρ.
Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.
ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΡΙΤΗ 25-06-2024
Γενικά αίθριος καιρός με λίγες τοπικές νεφώσεις πρόσκαιρα αυξημένες τις μεσημβρινές – απογευματινές ώρες στα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά ορεινά, με πιθανότητα για τοπικές βροχές ή όμβρους.
Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 4 με 5, στα πελάγη τοπικά 6 και στο Αιγαίο έως 7 μποφόρ.
Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση στα βόρεια.

Αυτή την εβδομάδα

«Κλέφτες, μπαίνουν στο σπίτι»: Η ψύχραιμη αντίδραση του 18χρονου στη Νέα Πεντέλη (βίντεο)

Στιγμές μεγάλης αγωνίας έζησε ένας 18χρονος το βράδυ της...

Τραγωδία στον Όλυμπο: Νεκρός 40χρονος ορειβάτης μετά από πτώση σε χαράδρα

Τραγική κατάληξη είχε η ορειβατική εξόρμηση ενός 40χρονου στον...

Η Ραφήνα γιορτάζει τα Εννιάμερα της Παναγίας στην ”Παναγίτσα” στις 22 και 23 Αυγούστου

Στις 23 Αυγούστου κάθε χρονο γιορτάζουμε την Απόδοση της...

Καλάβρυτα: Πυροβόλησαν σκύλο μέσα σε αυλή σπιτιού – Εντοπίστηκαν 45 σκάγια στο σώμα του

Οργή προκαλεί περιστατικό κακοποίησης ζώου στο Κρυονέρι Καλαβρύτων, όπου...

«Τουρισμός για Όλους 2026-2027»: Περισσότερες από 1,15 εκατ. αιτήσεις – Πότε ενεργοποιούνται οι κάρτες

Με ιδιαίτερα αυξημένη συμμετοχή ολοκληρώθηκε η υποβολή αιτήσεων για...

ΝΕΑ

Τραγωδία στον Όλυμπο: Νεκρός 40χρονος ορειβάτης μετά από πτώση σε χαράδρα

Τραγική κατάληξη είχε η ορειβατική εξόρμηση ενός 40χρονου στον...

Καλάβρυτα: Πυροβόλησαν σκύλο μέσα σε αυλή σπιτιού – Εντοπίστηκαν 45 σκάγια στο σώμα του

Οργή προκαλεί περιστατικό κακοποίησης ζώου στο Κρυονέρι Καλαβρύτων, όπου...

«Τουρισμός για Όλους 2026-2027»: Περισσότερες από 1,15 εκατ. αιτήσεις – Πότε ενεργοποιούνται οι κάρτες

Με ιδιαίτερα αυξημένη συμμετοχή ολοκληρώθηκε η υποβολή αιτήσεων για...

Επικουρική σύνταξη με εξαγορά πλασματικών ετών – Ποιοι μπορεί να κερδίσουν πάνω από 960 ευρώ τον χρόνο

Τη διεύρυνση της δυνατότητας αναγνώρισης πλασματικών ετών στην επικουρική...

Τέλος οι θερινές εκπτώσεις: Πότε πέφτει η αυλαία – Οι ανοιχτές Κυριακές έως το τέλος του 2026

Τη Δευτέρα 31 Αυγούστου ολοκληρώνονται οι θερινές εκπτώσεις του...

Ραφήνα: Γυναίκα κοιμόταν έξω από κατάστημα – Είναι άστεγη;

Μια εικόνα που προκαλεί προβληματισμό καταγράφηκε τα μεσάνυχτα της...

RPN.GR